IPhone XS och XS Max kan ha problem med dÄlig cellmottagning

iPhone XS och XS Max försÀljning börjar starkt, kan leda till nya poster för Apple

Enligt rapporter som sipprar in frÄn hela internet ser vissa iPhone XS- och iPhone XS Max-anvÀndare sÀmre mobil- och Wi-Fi-mottagning pÄ sina nya enheter Àn vad de gjorde pÄ tidigare telefoner. Det Àr bÄde oroande och lite förvirrande, till och med: iPhone XS och XS Max har bÄda LTE-avancerad teknik som borde göra mobilanslutningen mycket snabbare, inte lÄngsammare.

Rapporter frÄn Apples supportforum och Reddit pekar bÄda pÄ utbredda problem, Àven om det inte Àr nÄgot som alla anvÀndare ser. Det Àr inte heller en konsekvent bugg, vilket kan göra problemet svÄrare att faststÀlla. En sak som Àr konsekvent Àr dock att mottagning pÄ mobil- och Wi-Fi-nÀtverk Àr sÀmre Àn pÄ Àldre iPhone-modeller inklusive iPhone X och iPhone 8.

“XS Max T-Mobile. Ser en inkonsekvent 35-50% hastighetsminskning jĂ€mfört med min Pixel 2 och till och med min SE. TjĂ€nsten i mitt hem Ă€r vanligtvis 50-60 nere men att se över 30 hĂ€nder inte med den hĂ€r. Lite besviken, ”skrev en anvĂ€ndare pĂ„ Reddit. ”Jag har haft en iPhone X innan jag uppgraderade Xs Max den senaste veckan och jag har haft betydande försĂ€mring av bĂ„de WiFi och datahastigheter över T-Mobile, sa en annan anvĂ€ndare pĂ„ Apples forum. “Jag har tappat mottagning / signal nu pĂ„ platser dĂ€r jag inte hade nĂ„gra problem pĂ„ iPhone X.”

Det faktum att anvÀndare ser problem med bÄde Wi-Fi och mobil kan indikera att problemet ligger i iPhones antenner eller firmware som styr dem. Att lÀgga till den teorin Àr en artikel publicerad av Wi-vÄglÀngd med hjÀlp av data frÄn iPhone XS FCC-testning, som visar att de nya iPhonerna har en lÀgre radiosignal Àn Àldre iPhones eller de flesta andra mobiltelefoner pÄ marknaden för den delen. En lÄg RF-uteffekt skulle (i teorin) endast pÄverka överföringen frÄn enheten, inte hastigheten för mottagen data, men de lÄga avlÀsningarna kan vara ett tecken pÄ ett större problem med iPhone XS-antenner.

Det Ă€r ett frustrerande problem eftersom andra tester har visat att iPhone XS har mycket snabbare LTE-hastigheter Ă€n iPhone X nĂ€r den anvĂ€nds i rĂ€tt mobilnĂ€tverk. IPhone XS och iPhone XS Max stöder bĂ„da 4 × 4 MIMO och LAA, tvĂ„ LTE-avancerade tekniker som kan göra anslutningen mycket snabbare och nĂ€tverket effektivare. AnvĂ€ndningen av dessa tekniker Ă€r dock beroende av att ha en tillrĂ€cklig cellsignal i första hand, och det Ă€r dĂ€r de nya iPhonerna verkar saknas.

Apple har Ànnu inte gjort nÄgot uttalande i frÄgan.