iPhones optimerade laddning kommer till AirPods med iOS 14

iPhones optimerade laddning kommer till AirPods med iOS 14
I sammanhanget: Problemet med nuvarande trĂ„dlösa öronproppar som Apples AirPods Ă€r att de Ă€r mer eller mindre disponibla. NĂ€r batteriet förstörs Ă€r det över för dessa lyssningsenheter eftersom de Ă€r förseglade utan att sĂ€tta in nya celler. Lyckligtvis vill Apple förlĂ€nga batteriets livslĂ€ngd och kanske gör nĂ„got Ă„t ​​det, med början i iOS 14.

Vi tÀckte omfattande Àndringarna som kommer till iOS 14 efter Apples Worldwide Developers Conference-adress pÄ mÄndag. En funktion som inte nÀmns Àr en optimering som ska förlÀnga batteriets livslÀngd pÄ dina AirPods.

Alla Ă€r vĂ€l medvetna om att litiumjonceller över tid bryts ned. Enheterna kommer att fĂ„ allt kortare körtider tills batterierna Ă€ntligen mĂ„ste bytas ut. TyvĂ€rr för AirPod-Ă€gare betyder det att man köper en ny uppsĂ€ttning knoppar eftersom nuvarande trĂ„dlösa öronsnĂ€cksdesigner (inte bara Apples) inte tillĂ„ter batteribyte. För att minimera detta problem kommer iOS 14 att ha “Optimerad batteriladdning” för AirPods.

Trots att det Àr mycket debatterat, tror en laddningsvana att Apple tappar bort chips under livslÀngden för Li-ion-batterier, vilket gör att de fylls pÄ 100 procent under lÀngre perioder. För nÀrvarande Àr detta precis hur AirPods laddas. Optimerad batteriladdning syftar till att Àndra detta genom att lÀra sig ditt laddningsschema och avbryta processen strax under full laddning. Det vÀntar sedan pÄ att avsluta precis innan du behöver dem.

AirPods har ocksĂ„ “Optimerad batteriladdning” # WWDC2020 pic.twitter.com/dfUA1Lna8A

– HĂŒseyin Ä°yibaƟ (@huseyiniyibas) 23 juni 2020

Till exempel, om du tenderar att ladda dina AirPods medan du sover, kommer iOS 14 att kÀnna igen detta och pausa laddningen nÀr den nÄr 80 procent. Det vÀntar sedan till nÀra vÀckningstiden. Laddningen Äterupptas med den tidpunkten att slÄ 100 procent strax innan du tar bort dem frÄn laddaren.

Om dina laddningsvanor Àr slumpmÀssiga kommer systemet att ha svÄrt att spika ner ditt schema. Men med tillrÀckligt med tid bör maskininlÀrningen sÄ smÄningom hitta ett eller flera mönster som passar, Ätminstone i teorin.

En liknande batterioptimering lades till iPhones med iOS 13.5.1 och Mac i Catalina 10.15.5. AirPods-versionen sÄgs i utvecklarbetan av iOS 14 och pÄpekades pÄ Twitter. Apple misslyckades med att nÀmna funktionen troligtvis för att den inte Àr i sten Àn. SÄ det finns en möjlighet att det skÀrs innan operativsystemet slÀpps i höst. Det Àr dock bara troligt om testare hittar ett problem med det.

Det Àr Ätminstone trevligt att se att Apple Àntligen gör anstrÀngningar för att förbÀttra batteriets livslÀngd för en produkt som i huvudsak Àr disponibel nÀr batteriet Àr kaputt.