Ja, Internet blir vÀrre

Ja, Internet blir vÀrre

NĂ€r inledningen till en Pew-rapport konstaterar att “2016 var det första Ă„ret som en internet-meme gjorde sin vĂ€g in i Anti-Defamation League databas med hat-symboler”, vet du att det kommer att bli bra.

Pew Research Centers nya undersökning, ut idag, ger en översikt över internetets sorgliga tillstĂ„nd 2016 och tĂ€cker artiklar som tidningens tidningsomslag om “varför vi tappar internet till hatkulturen” eller en konstant regering kĂ€mpar för att balansera yttrandefrihet med vilseledande information. Men det ger ocksĂ„ en titt pĂ„ var internet sannolikt Ă€r pĂ„ vĂ€g 2017. Det Ă€r inte bra.

Statistiken

Pew stÀllde en frÄga: Kommer det offentliga samtalet pÄ nÀtet att formas mer eller mindre av dÄliga skÄdespelare, trakasserier, troll och en övergripande ton av grepp, misstro och avsky?

Svaren var ganska negativa:

”Som svar pĂ„ denna frĂ„ga angav 42 procent av de tillfrĂ„gade att de förvĂ€ntar sig” ingen större förĂ€ndring ”i det sociala online-klimatet under det kommande decenniet och 39 procent sa att de förvĂ€ntar sig att online-framtiden kommer att” mer formas ”av negativa aktiviteter. De som sa att de förvĂ€ntar sig att internet skulle vara “mindre format” av trakasserier, trolling och misstro var i minoritet. Cirka 19 procent sa detta. “

NÀr de ombads att utarbeta delade respondenterna upp frÄgan i fyra huvudprognoser om orsakerna till detta förvÀntade negativa mönster.

De fyra viktigaste problemen

För det första tror vissa att den negativa trenden Àr inneboende i internet och ett oundvikligt mÀnskligt svar:

”Saker kommer att förbli dĂ„liga för att troll Ă€r mĂ€nskligt; anonymitet avtar antisocialt beteende; orĂ€ttvisor driver Ă„tminstone en del av den inflammatoriska dialogen; och den vĂ€xande omfattningen och komplexiteten i internetdiskursen gör det svĂ„rt att besegra. ”

För det andra ser andra att det största problemet Àr ekonomiskt och politiskt.

Sammanfattningsvis: ”Saker kommer att förbli dĂ„liga eftersom konkreta och immateriella ekonomiska och politiska incitament stöder trolling. Deltagande = makt och vinst. ”

För det tredje anser den mer optimistiska gruppen att ett svar pÄ internetens problem Àr pÄ vÀg, tack vare AI:

“Saker kommer att bli bĂ€ttre eftersom tekniska och mĂ€nskliga lösningar kommer att uppstĂ„ nĂ€r onlinevĂ€rlden splittras i segmenterade, kontrollerade sociala zoner med hjĂ€lp av artificiell intelligens (AI)”

För det fjÀrde och slutligen tror vissa att en starkare reglering bara kommer att driva yttrandefriheten lÀngre bort, vilket resulterar i en Ànnu större negativ trend:

”Övervakning och samhĂ€llsmoderation medför en kostnad. Vissa lösningar kan ytterligare förĂ€ndra internetens natur eftersom övervakningen kommer att öka; staten kan reglera debatten; och dessa förĂ€ndringar kommer att polarisera mĂ€nniskor och begrĂ€nsa tillgĂ„ngen till information och yttrandefrihet. ”

Varje tema som listas ovan Àr uppdelat i rapporten till mer specifika underteman, som experter vÀger in. Kolla in hela rapporten för mycket mer detaljer.

PoĂ€ngen? Alla “nĂ€tverkskommunikationstekniker” kommer att ge mĂ€nniskor möjlighet. Men den bemyndigandet kan vara dĂ„lig lika mycket som den kan vara bra, och den nuvarande trenden Ă€r mot den förra.