Jabra Elite 85H recension: bryta Sony-Bose duopolet

Jabra Elite 85H recension: bryta Sony-Bose duopolet

“Jabra tar med sig sitt A-spel till premium hörlursstriden med Elite 85H”

NÀr Sony lanserade sina MDR-1000X-hörlurar för tre Är sedan delade företaget premiumhörlurssegmentet i hÀlften. I den ena Ànden jublade fansen för Sonys senaste erbjudande, medan det Ä andra sidan var en högljudd skvaller till förmÄn för den dÄvarande kungen av ANC-hörlurar, Bose. Snabbspolning fram till idag och landskapet har fortfarande inte förÀndrats mycket, med Sonys WH-1000xM3 (recension) och Boses QC 35 II (recension) kÀmpar fortfarande med varandra.

Det Àr dÀr Jabras senaste headset, Elite 85H kommer in i bilden. Efter att ha lanserat det nyligen hoppas varumÀrket att bryta Sony-Bose-duopolet och skÀra ett namn för sig sjÀlv i premium-ljudutrymmet. Jag har testat enheten i en vecka och för att veta om du ska ta ett par, lÀs vidare.

Design och komfort

Sony och Bose har spenderat de senaste Ären med att tÀnka pÄ designen av deras avancerade headset, sÄ att deras produkter ser bra ut och passar bra. DÀrför Àr det lite överraskande att se Jabra lÄna nÄgra designelement frÄn tÀvlingen för sin Elite 85H-hörlur. Till att börja med, uteslutande material som anvÀnds i konstruktionen och placeringen av portar, ser det yttre skalet pÄ Jabra Elite 85H ut som Sonys WH-1000xM3-hörlurar. Dessutom har företaget till och med införlivat nÄgra stilistiska funktioner frÄn Sennheisers PXC 550-headset (recension), i den meningen att ingen av de tvÄ modellerna har en strömbrytare och istÀllet slÄr pÄ genom att vrida öronkÄporna.

Jabra Elite 85H recension 001

Nu menar jag inte att regna pĂ„ Jabras parad, speciellt nĂ€r man tĂ€nker pĂ„ hur vĂ€lbyggt varumĂ€rkets senaste hörlurar Ă€r. Det Ă€r faktiskt det enda premium-headsetet pĂ„ marknaden som levereras med IP52-certifiering, vilket innebĂ€r att det borde överleva en promenad eller tvĂ„ i regnet. Dessutom Ă€r hörlurarna extremt bekvĂ€ma att ha pĂ„ sig tack vare de tjocka, kuddiga öronkuddarna och den voluminösa stoppningen inuti pannbandet. SĂ„ mycket sĂ„ kommer jag tydligt ihĂ„g att jag slumrade under en sex timmars flygning medan jag lyssnade pĂ„ musik pĂ„ Jabra Elite 85H – klĂ€mkraften Ă€r precis rĂ€tt för mitt huvud och Ă€ven efter att ha stannat kvar i öronen i timmar i slutet gjorde stoppningen inte ‘ kĂ€nns inte varm.

Jabra Elite 85H recension 004

Jag hade en konversation med en vÀn angÄende Jabra-headsetets övergripande design, och han uppgav att Elite 85H slog sötma mellan elegant och robust. Jag hÄller med om hans bedömning, eftersom tygbelÀggningen lagrad ovanpÄ öronkÄporna liksom pannbandet kÀnns extremt premium. Samtidigt ger metallgÄngjÀrnen som har bultats tÀtt till öronkÄporna en kÀnsla av robusthet medan de fÀller ut burkarna. I ett nötskal, medan designen av Jabra Elite 85H delar vissa likheter med tÀvlingen, gör det det inte mindre smickrande.

Jabra Elite 85H recension 010

NÀr det gÀller I / O har Jabra Elite 85H en USB Type-C-port och en 3,5 mm analog port under höger öronkÄpa. Headsetet levereras ocksÄ med tvÄ fysiska knappar i periferin pÄ endera öronkÄporna, som har olika funktioner. Knappen till vÀnster kan anvÀndas för att blÀddra mellan företagets HearThrough-lÀge, som i huvudsak slÀpper in lite ljud för att hÄlla dig medveten om din omgivning, samt vÀxla aktiv brusreducering. Knappen till höger kan anvÀndas för att anropa sökassistenten pÄ din telefon (Google Assistant eller Siri) eller för att stÀnga av mikrofonen.

Jabra Elite 85H recension 005

Dessutom, till skillnad frÄn Sonys WH-1000xM3, levereras Jabra Elite 85H med fysiska vÀxlar pÄ höger öronkÄpa som kan anvÀndas för att kontrollera volymen, hoppa frÄn ett spÄr till ett annat och sÀtta headsetet i parningslÀge. Kontrollschemat Àr ganska lÀtt att förstÄ och de fysiska knapparna Àr tillrÀckligt taktila, sÄ inga klagomÄl hÀr.

App, funktioner och ANC-prestanda

NĂ€r jag granskade Jabra Elite 65t Active skrev jag om företagets intuitiva Sound + följeslagare-app för headsetet. Samma app kan ocksĂ„ anvĂ€ndas i kombination med Elite 85H för att styra olika aspekter av hörlurarna. HĂ€r Ă€r en snabb checklista över allt du kan göra med appen –

Ändra hörlurs EQ efter eget tycke. Justera hörlursnivĂ„n för brusreducering genom att vĂ€lja hur mycket ljud du vill slĂ€ppa in. VĂ€xla mellan tre profiler, inklusive pendling, privat och offentligt. Du kan ocksĂ„ finjustera ANC-nivĂ„n samt EQ för varje profil. AnvĂ€nd appen för att hitta hörlurarna om du förlorar den.

Jabra Sound + app (2) Jabra Sound + -app (3) Jabra Sound + app (1)

Dessutom, liknar Sony WH-1000xM3, pausar Jabra Elite 85H ocksÄ automatiskt en lÄt nÀr du tar av dig hörlurarna. Dessutom Äterupptar enheten till och med uppspelningen pÄ egen hand nÀr du har satt pÄ hörlurarna igen. Under min testning fungerade funktionen felfritt, och jag kan inte vÀnta pÄ att fler tillverkare ska införliva den i sina erbjudanden.

Jabra Elite 85H recension 008

Jabra Elite 85H anvÀnder fyra mikrofoner för att avbryta bakgrundsljud. Medan jag var ganska nöjd med hörlurarnas ANC-prestanda, Àr den fortfarande inte i samma liga som den tappande tystnad som Bose och Sonys burkar erbjuder. Medan Elite 85H dÀmpade bekvÀmt buller frÄn en flygmotor eller de skramlande fönstren i en buss, gick det inte sÀrskilt bra med att avbryta prat pÄ mitt kontor. MissförstÄ mig inte, hörlurarna dÀmpar ocksÄ röster, men det gör inte lika bra jobb pÄ det som tÀvlingen.

Ljudprestanda

Jabra Elite 85H lÄter fantastiskt och headsetet stöds av ett par 40 mm dynamiska drivrutiner inuti varje öronkÄpa. Hörlurarna ansluts till kompatibla enheter via Bluetooth v5.0, och den kan upprÀtthÄlla en anslutning till tvÄ enheter samtidigt. TyvÀrr kommer Elite 85H bara med stöd för SBC-codec och dÀrför kommer du inte att kunna strömma högupplöst ljud genom hörlurarna. För sitt begÀrt pris anser jag att företaget Ätminstone borde ha lagt till stöd för aptX HD om inte LDAC, och jag Àr sÀker pÄ att Jabras beslut att utelÀmna koderna inte kommer att passa bra med allvarliga ljudfiler.

Jabra Elite 85H recension 009

Dessutom, nÀr jag skrev denna recension, saknar headsetet Àven Apples AAC-codec, Àven om jag har fÄtt höra att företaget kommer att lÀgga till stöd för samma i slutet av mÄnaden.

Med detta sagt bör avsaknaden av aptX HD-codec bara beröra dig om du vidarebefordrar högupplösta FLAC-filer via Bluetooth till hörlurarna. För alla andra som fÄr sin dos musik frÄn tjÀnster som Apple Music eller Spotify, kommer streaming av musik över nÄgon av de tvÄ koderna (aptX eller SBC) inte att ha nÄgon skillnad i trohet.

Jabra Elite 85H recension 012

Med det ur vÀgen mÄste jag erkÀnna att Jabra Elite 85H Àr mycket roligt att lyssna pÄ. Hörlurarna har en varm ljudsignatur som lutar mot lÄgfrekventa frekvenser. PÄ motsvarande sÀtt lÄter lÄtar med bra slag eller en dunkande baslinje fenomenalt. NÀr jag lyssnade pÄ Billie Eilishs Bad Guy kunde jag inte lÄta bli att knacka pÄ mina fötter mot den energiska rytmen i början av spÄret och jag var rÀdd för hur vÀl hörlurarnas övergÄng mellan beats och sÄng. Eftersom det finns minimalt förfall, dröjer inte den blomstrande baslinjen nÀr sÄngen har sparkat in.

Visserligen har Sony WH-1000xM3s basutgÄng en stramare slam, men EDM-fans kommer fortfarande att hitta mycket att Àlska om Jabra Elite 85H.

Jabra Elite 85H recension 006

Jabra Elite 85H har ocksÄ ett surrealistiskt mellanklass, och du kan njuta av att lyssna pÄ dina favoritsÄngare i hörlurarna. Under min testning hittade jag att paret var mitt framÄt, vilket betyder att i ett visst spÄr presenteras sÄngen för lyssnarens front och mitt. SÄ om din spellista bestÄr av artister som Hozier och Kodaline, kommer det att vara svÄrt att hÄlla koll pÄ tiden.

Jabra Elite 85H recension 002

Utanför lÄdan lÄter inte lÄtar frÄn rock / alt-rockgenren sÄ livligt pÄ Elite 85H som de sÀger, Beyerdynamic Aventho Wireless. Tack och lov, efter att ha spelat med EQ ett tag kunde jag fÄ ett tillfredsstÀllande svar. Hörlurarna har ocksÄ stjÀrnbild och dÀrför kommer du att kunna berÀtta varje gÄng gitarristen plockar strÀngarna och hör den tillsammans med resten av instrumenten pÄ ett enhetligt sÀtt.

Dom

Jabra Elite 85H sÀljs för 28999 Rs i Indien och för priset erbjuder hörlurarna en robust, snygg design, fenomenal batteritid, bra ljudutgÄng och pÄlitlig ANC. TyvÀrr sÀtter headsetets prissÀttning det mot Sony WH-1000xM3, som sÀljs för Rs 1000 billigare, och erbjuder en mer musikalisk ljudutgÄng samt bÀttre brusreducering. Till skillnad frÄn Sonys erbjudande tillkommer Jabras elÀnde inte med stöd för ljudkods som aptX HD och LDAC, som bÄda underlÀttar överföringen av högupplöst musik via Bluetooth.

Jabra Elite 85H recension 003

Allt övervÀgt tycker jag att Jabra borde ha varit mer konkurrenskraftiga med prissÀttningen för sina senaste premiumhörlurar. Faktum Àr att företaget har prissatt headsetet till $ 300 i USA, vilket ungefÀr översÀtter till 20 000 Rs i Indien. Till det priset (eller till och med ett par tusen mer) Àr Elite 85H Àrligt talat en no-brainer.

TyvÀrr, som saker ser ut, hittar du dina pengar bÀst pÄ WH-1000xM3. Och det Àr ganska synd, för med Elite 85H utgjorde Jabra ett legitimt hot mot Sony-Bose-duopolet.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar:

BekvÀm, vÀderbestÀndig design LÄng batteritid Roligt klingande

Nackdelar:

Stöder bara SBC-codec Ej konkurrenskraftigt prissatta foton av Raj Rout