Jag har lite hopp om att Pixel 3 kommer att vara allt annat Àn en iPhone X-klon

Best Buy-affÀren tar $ 400 av en Pixel 2 XL - och nej, du behöver inte köpa tvÄ telefoner

Det faktum att Googles Android P stöder iPhone X-liknande hack Àr inte förvÄnande, med tanke pÄ att de flesta Android-enhetstillverkare dÀr ute vill kopiera Apples flaggskepps design 2017. Och det Àr inte bara de icke-namngivna kinesiska företagen som sönder Apple i Är, nÄgra av de mer framstÄende aktörerna i branschen gör det ocksÄ. Med detta i Ätanke verkar en Pixel 3 med ett hack mer och mer troligt.

Men iPhone X-hacket Ă€r inte det enda Google kanske “stjĂ€l” frĂ„n iPhone X. En av iPhone X: s bĂ€sta funktioner kan komma till Android P ocksĂ„ i Ă„r – och det Ă€r en funktion som Apple svepte frĂ„n en nu -avaktiverat mobiloperativsystem.

Google publicerade följande bild i ett blogginlÀgg som beskriver Android P: s inbyggda stöd för DNS över TLS. Glöm det faktiska syftet med blogginlÀgget, som vi tÀckte tidigare pÄ mÄndagen, och kolla bara pÄ skÀrmdumpen.

BildkÀlla: Google

LÀgg mÀrke till nÄgot annat? Ja, navigeringsknapparna har Àndrats nÄgot, vilket uppmanas ArsTechnica Ron Amadeo att stÀlla en massa frÄgor:

SÄ vad handlar det om den pillerformade hemknappen? Det ser ut som iPhone X: s virtuella hemfÀlt som ersatte den fysiska hemknappen. SÄ det verkar logiskt att anta att Google hÄller pÄ att baka olika gester i sitt mobila operativsystem, precis som Apple.

Apple var tvungen att uppfinna iPhone-navigationen pÄ nytt nÀr den dödade hemknappen, och sÄ kom det med olika gester som gör att du kan ÄtergÄ till startskÀrmen, vÀxla mellan appar och multitasking. Ja, det Àr precis som Palms gamla webOS-plattform, och det ser verkligen ut som att Android Àr nÀsta i raden för att anvÀnda dessa gester.

Jag förvÀntar mig att gestnavigering ska ske, men att kalla den hÀr gestnavigeringen Àr ett hopp. Det hÀr ser mer trasigt ut Àn nÄgonting.

Det Àr en blandning av inkonsekventa nya och gamla knappstilar. Och om du hade en gestnav skulle du inte ha nÄgra knappar.

– Ron Amadeo (@RonAmadeo) 13 april 2018

Svar till Amadeo pĂ„ Twitter, 9to5Mac Stephen Hall sa att gestnavigering Ă€r “100%” inkluderad i Android P, enligt en kĂ€lla av hans.

Det Àr gestnavigering 100% per min kÀlla.

– Stephen Hall (@hallstephenj) 13 april 2018

Det fanns inget alternativ för Apple, med tanke pÄ hur centralt den gamla hemknappen var för hela iPhone-upplevelsen. Men Google fixade problemet för flera Är sedan genom att vÀlja virtuella knappar istÀllet för fysiska. Titta bara pÄ Pixel- och Pixel 2-telefonerna. Jag behöver kopiera skÄran, men varför kopiera de nya gesterna? Eller bÀttre sagt, varför hade vi inte dessa gester i Android innan Apple förde dem till iPhone?

Varför Ă€ndra allt nu nĂ€r Apple har gjort det? Android P kommer sannolikt att innehĂ„lla mĂ„nga nya funktioner, och Apple kan sluta svepa nĂ„gra av dem pĂ„ iPhone. Men vi kan inte lĂ„tsas att Google inte kopierar nĂ„gra större iPhone-funktioner med sin kommande release – Apples iPhone X-design och iPhone X-gester – som kommer att ha stor inverkan pĂ„ den övergripande Android-upplevelsen framöver.

Och eftersom Pixel Àr Googles flaggskepps Android-mÀrke, den enhet som visar vÀrlden de senaste framstegen inom Android, har jag lite hopp om att Pixel 3 kommer att vara allt annat Àn en iPhone X-klon. Det kommer förmodligen att ha en skÀrmskÀrm med hack, inget hörlursuttag och ett helt nytt gestbaserat navigationssystem om denna lÀcka ska tros. Google kommer sannolikt inte bara att införa hackstöd och ett nytt gestbaserat navigationssystem utan att lÀgga till dem i Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Oavsett vad som helst Google lÀgger till i Android P, och oavsett hur bra Pixel 3 kan vara, Àr det osannolikt att nÄgon ny funktion kommer att vara lika synlig som den hackade skÀrmdesignen eller den nya navigationen. Android-fans kommer snabbt att mÀrka var inspiration kom ifrÄn.

Återigen Ă€r det inte nytt att kopiera tĂ€vlingen i mobilbranschen. SĂ€rskilt kopiering av iPhone Ă€r vad Samsung gjorde i flera Ă„r – och det Ă€r vad nĂ€stan alla andra Android-företag fortsĂ€tter att göra idag. Det fungerade för Samsung, och det kommer förmodligen ocksĂ„ att fungera för andra.

Det kÀnns bara konstigt att se nÄgra av de viktigaste iPhone X-funktionerna replikeras av Google sÄ snabbt. Det Àr som att Google praktiskt taget medger att det inte gÄr att designa Apple, vare sig det Àr hÄrdvara eller programvara, och det försöker inte ens. Jag undrar hur Android P och Pixel 3 kan ha sett ut om det inte fanns nÄgon iPhone X att kopiera.