Japp, Samsung tillkÀnnager definitivt sin vikbara Galaxy F den hÀr veckan

LG, Huawei och Samsung tycker alla att Flex Àr ett bra namn för en hopfÀllbar telefon

Eftersom Samsung nu har rapporterat resultat för Ärets tre första kvartal kan vi sÀkert sÀga att alla tre av dess 2018 flaggskeppssmartphones har övervÀldigats. Företagets mobildivision drog ner stjÀrnprestanda i Samsungs semi-verksamhet om och om igen, till stor del tack vare en trio premium-smartphones som utan tvekan Àr det trÄkigaste flaggskepp som Samsung har slÀppt pÄ flera Är. Galaxy S9 och Galaxy S9 + var kraftfulla uppgraderingar jÀmfört med förra Ärets S8-telefoner, men de innehöll ocksÄ nÀstan samma exakta design och inga övertygande nya funktioner alls. De Àr pÄ vÀg att vara Samsungs mest sÄlda Galaxy S-telefoner sedan 2012 som ett resultat. Galaxy Note 9 var mer av samma sak och erbjuder en speciell bump jÀmfört med Note 8, men med samma design och bara en anmÀrkningsvÀrd ny funktion som mÄnga mÀnniskor inte ens bryr sig om: En ny S Pen-penna med Bluetooth.

Eftersom 2018 var sĂ„ trĂ„kigt i den övre delen av Samsungs smarttelefonlinje kommer 2019 att bli ett mycket viktigt Ă„r för vĂ€rldens bĂ€sta smarttelefonleverantör efter försĂ€ljningsvolym. De goda nyheterna Ă€r naturligtvis att det verkligen blir ett enormt Ă„r för Samsung. Företaget kommer att sĂ€tta igĂ„ng saker med vad som förvĂ€ntas vara en helt nydesignad Galaxy S10 som innehĂ„ller massor av “förstar” för Samsung, sĂ„som en fingeravtryckssensor pĂ„ skĂ€rmen, ett helt nytt kamerasystem och en skĂ€rmdesign med en hĂ„l utskuren för kameran istĂ€llet för ett skĂ„r. DĂ„ förvĂ€ntas Samsung följa upp Galaxy S10-serien med en annan först: “Galaxy F” -telefonen med en hopfĂ€llbar OLED-skĂ€rm. Nu, efter rykten som föreslog att Samsung skulle meddela preliminĂ€ra detaljer kring Galaxy F den hĂ€r veckan, har vi avgörande bevis för att detta verkligen kommer att vara fallet.

Den Ärliga Samsung Developer Conference Àr planerad att Àga rum denna vecka, med början onsdagen den 7 november. SDC Àr inte lika stor som Apples Ärliga WWDC-evenemang, men SDC 2018 lovar att vara lite mer actionfylld Àn de hÀndelser vi har sett tidigare. Varför? Eftersom det inte rÄder nÄgot tvivel i vÄra tankar att Samsung Àntligen kommer att ta bort omslaget frÄn sin efterlÀngtade hopfÀllbara smartphone.

Samsung var förmodligen i ett lopp med Huawei för att göra ansprÄk pÄ titeln som första att tillkÀnnage en telefon med en hopfÀllbar skÀrm, men bÄda företagen slutade förlora till ett namnlöst varumÀrke frÄn Kina. Den goda nyheten för Samsung Àr att den vikbara telefonen som meddelades förra veckan sannolikt aldrig kommer att lanseras utanför Kina. Det ser ocksÄ hemskt ut.

Samsungs Galaxy F förvÀntas vara en mycket mer förfinad smartphone som fungerar som en surfplatta nÀr den fÀlls ut eller som en telefon nÀr den viks. Det kommer förmodligen att drivas av Samsungs nÀsta generations 7nm-chipset internationellt eller av en ny 7nm Qualcomm Snapdragon SoC i USA, och den kommer att innehÄlla en speciell version av Android skapad av Samsung och Google speciellt för hopfÀllbara telefoner.

NÀr det gÀller detaljer tros Galaxy F ha en stor 7,3-tums OLED-skÀrm som viks som en mussla. En andra 4,6-tums OLED-skÀrm sÀgs vara pÄ utsidan av telefonen sÄ att den kan anvÀndas som en vanlig telefon nÀr den Àr stÀngd. Telefonen förvÀntas vara ganska stor och skrymmande men fast i fickan. Vi har kommit till den punkt dÀr tabletter Àr sÄ stora att det hÀr Àr det enda sÀttet att passa en större skÀrm i fickan.

Medan vi inte förvÀntar oss en fullstÀndig avtÀckning förrÀn nÄgon gÄng nÀsta Är, har det ryktats ganska lÀnge att Samsung planerar att tillkÀnnage preliminÀr information om telefonen den hÀr veckan pÄ SDC 2018. Nu kan vi med sÀkerhet sÀga att det kommer att hÀnda. Hur vet vi? De sÀger att en bild Àr vÀrd 1000 ord, sÄ ta en titt pÄ den nya bilden som Samsung just lagt till som profilbild för sitt Samsung Mobile Facebook-konto:

Yup, nog sagt. Samsungs SDC 2018-hÀndelse startar med en grundton klockan 13:00 ET / 10:00 PT pÄ onsdagen den 7 november, och du kan förvÀnta dig att se företagets kommande nya vikbara smartphone.