Jay-Z planerar att starta en ny VC-fond

Jay-Z planerar att starta en ny VC-fond

Mellan det stora kapitalet och den uppenbara lycka till Àr det inte konstigt att kÀndisarnas investerare Àr sÄ vanliga. Samtidigt som du Àr en berömd musiker, superstjÀrnskÄdespelare eller produktiv idrottsman förbereder dig inte pÄ nÄgot sÀtt för företagarvÀrlden, men att ha mer pengar Àn du vet vad du ska göra med Àr en bra grund att starta din portfölj pÄ.

Enligt flera kÀllor gÄr Jay-Z Ànnu hÄrdare in pÄ investeringsspelet med den planerade lanseringen av en ny riskkapitalfond. Medan lite har avslöjats om detta nya satsning har kÀllor sagt att Jay-Zs lÄngvariga affÀrspartner Jay Brown, presidenten för Roc Nation, kommer att vara en av hans partners i VC-fonden.

Jay-Z och Jay Brown har en omfattande historia av att investera tillsammans, sÀrskilt i tidiga fröstadiumstekniska företag. De var bÄda inblandade i Ubers serie B-finansieringsrunda, liksom JetStreamer och musikstreamingtjÀnsten Tidal. De kommer att samarbeta med Sherpa Capital ocksÄ för att ge VC-fonden tillrÀckligt med vikt för att hÄlla sig.

Det har inte lÀmnats nÄgon information om fondens mÄlstorlek eller nÄgon specifikation om vem som kommer att vara inblandade. Vi kommer att uppdatera den hÀr artikeln nÀr information slÀpps.

Foto: Flickr / Rich Thane

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Conor Ă€r Senior Writer för Tech.co. Under de senaste fyra Ă„ren har han skrivit om allt frĂ„n Kickstarter-kampanjer och nystartade startups till tech-titaner och innovativ teknik. Hans omfattande bakgrund inom stand-up-komedi gjorde honom till den perfekta personen att vara vĂ€rd för tekniskt centrerade evenemang som Startup Night at SXSW och Timmy Awards för Tech in Motion. Du kan skicka e-post till Conor pĂ„ [email protected]