JD Vance om att vara en ivrig för ditt ekosystem

JD Vance om att vara en ivrig för ditt ekosystem

Att vÀxa upp i en lantlig stad innebÀr ofta att mÀnniskor bara utsÀtts för de affÀrer och upplevelser som finns i deras bubbla. Och Àven om man kan höra om teknik som hÀnder i vÀrlden och i nÀrliggande storstÀder, kan tanken pÄ att fÄ kontakt med dessa mÀnniskor eller arbeta med dessa företag verka som ett osannolikt alternativ.

Som ett ungt barn New York Times BÀstsÀljande författare och veteran JD Vance flyttade frÄn Kentucky Appalachia-region till Ohio dÀr hans farförÀlders, moster, farbror, syster och framförallt hans mor, kÀmpade med den uppÄtgÄende rörligheten till ett medelklassliv och aldrig helt kunde fly historien av missbruk, alkoholism och fattigdom. Tanken pÄ att bli en teknisk ikon var lÄngt ifrÄn en realism för Vance.

Det var inte förrÀn han gick in i Marine Corps efter gymnasiet och fortsatte med examen frÄn Ohio State University och Yale Law School att han sÄg vÀrlden i ett annat ljus.

I sin nya bok Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis Vance tittar djupt pÄ de vita arbetarklassamerikaner som finns i Rust Belt ur perspektivet hos nÄgon som Àr uppvuxen i den miljön. Vance skriver med sin egen personliga erfarenhet och förstÄelse för denna grupp mÀnniskor för att ge en insiktsfull utforskning av hur det Àr att vara i en sÄdan kamp mellan klass, samhÀlle och region. Vance anvÀnder sina rötter i Middletown, Ohio för att mÄla bilden av hur svÄrt det Àr att uppleva rörlighet uppÄt under dystra omstÀndigheter och meditera över varför och hur den amerikanska drömmen faller ur greppet för sÄ mÄnga amerikaner.

Jag Àr vid det inledande Rise of the Rest-toppmötet med JD Vance och diskuterar hur brÄdskande och viktigt det Àr med Rise of the Rest.

Upplagt av Steve Case torsdagen den 30 mars 2017

Vid Rise of the Rest Summit, Steve Case pratade med JD Vance om hur man överbryggar ekosystem kring entreprenörskap. Vance delade sin djupt rotade passion för att hjÀlpa mÀnniskor pÄ landsbygden att förverkliga möjligheter och möjligheter ute i vÀrlden samt hjÀlpa mindre samhÀllen att bygga företag och skapa jobb.

“Det finns en enorm skillnad mellan jobb som folk vill göra eller de vet Ă€r ute, men de kĂ€nner inte ens den utbildning de behöver för dessa möjligheter”, sa Vance.

Vance betonade vikten av att de som arbetar i de större tekniska ekosystemen tar sig tid och ansluter sig till ungdomar i deras landsbygdstÀder för att överbrygga klyftan och belysa vad som Àr möjligt.

”Det Ă€r omöjligt att överdriva hur viktigt det Ă€r att engagera sig pĂ„ marknivĂ„. Om du Ă€r ett barn som absolut inte har nĂ„gon exponering för entreprenörer eller start-ekosystemet och [someone comes to] volontĂ€r och prata om det tekniska ekosystemet i din stad, att ha tillgĂ„ng till den personen gör det verkar mer realistiskt och tillgĂ€ngligt. NĂ€r du utsĂ€tter mĂ€nniskor som inte vet tillrĂ€ckligt om det arbete du gör kan det vara oerhört kraftfullt för [them] och kan skapa framtida synergier och anstĂ€llda, sĂ€ger Vance.

Runt om i landet finns startups i de mest osannolika stÀderna som skapar fantastiska företag och innovationer, men vi hör inte tillrÀckligt om dem. Vance sa att varje ekosystem mÄste börja göra buller och sprida informationen i sina samhÀllen om att innovation hÀnder och i sin tur kan bullret locka fler investeringar.

”Vi borde alla vara ivriga för [our communities] och uppmĂ€rksamma de goda saker som hĂ€nder i vĂ„ra ekosystem. Vi Ă€r alla i detta tillsammans och anstrĂ€nger oss för att expandera stĂ€der, sĂ€ger Vance.

Medförfattare med Jacob Faber

Foto: Flickr / Fusion-of-Horizons