Jean Case, VD för Case Foundation, om de 5 nycklarna till att vara orÀdd

Jean Case, VD för Case Foundation, om de 5 nycklarna till att vara orÀdd

Hur öppnade Jean Cases tal om att vara orÀdd vid Rise of the Rest Summit idag? Med lite huvudskrapa.

“Vad hĂ€nder om att ta risker var status quo?”

I sitt samtal gick Jean igenom fem vÀrderingar och mÄl som oftast finns i de mest orÀdda framgÄngshistorierna dÀr ute. HÀr Àr en titt pÄ var och en och vilken insikt Jean hade att erbjuda om dem.

Gör stora spel

Ja, “moonshots” Ă€r lite klichĂ© vid denna tidpunkt, men att titta pĂ„ den största insatsen av alla kan avslöja varför det gĂ„r att spela pĂ„ en lem. NĂ€r allt kommer omkring gick vi inte bara till mĂ„nen: Vi kom ocksĂ„ tillbaka. Den teknik som utvecklades som ett resultat har applikationer som inte bara rymdresor.

“Din iPhone-kommunikation, internet – allt som definierar vĂ„rt samhĂ€lle idag – föddes ur de tekniker som först var inblandade i vĂ„r resa till mĂ„nen”, förklarar Jean.

Snabbt fram till idag, och den tydliga troen pÄ att göra stora satsningar Àr Elon Musk: Hans enda mÄl Àr att nÄ det till Mars.

Experimentera tidigt och ofta

Det Àr lÀtt att sakta ner dina risker nÀr du vÀl har lyckats. Men det Àr viktigt att vara villig att misslyckas istÀllet. I sjÀlva verket, som Jean förklarar, mÄste hela företagskulturen komma ihÄg denna punkt.

“Vi mĂ„ste stĂ€ndigt tĂ€nka pĂ„ innovation varje dag”, sĂ€ger Jean. ”Och ni Ă€r risktagare, som jag sa. Men Ă€r din kultur? Vet du hur du kan upprĂ€tthĂ„lla en risktagande kultur i din organisation? För om du inte gör det kanske du tycker att Ă€ven om du kanske har börjat som den riskfyllda entreprenören kan kulturen Ă€ta dig. ”

Gör misslyckande

De som ligger i frontlinjen för innovation kommer att ha misslyckanden. Men de orÀdda vet att misslyckande Àr oundvikligt.

“I min roll som VD för denna stiftelse har jag haft stora, högprofilerade misslyckanden som jag faktiskt har skrivit om”, sĂ€ger Jean.

Jean kan inte lĂ€gga tillrĂ€ckligt med tonvikt pĂ„ hur lĂ€tt det Ă€r att spendera din tid pĂ„ att lösa ett problem nĂ€r du helt enkelt ska gĂ„ bort, men hon lyfter ocksĂ„ fram hur man gör ett misslyckande: frĂ„ga dig sjĂ€lv: “Hur kan jag lĂ€ra av det?”

NĂ„ bortom din bubbla

”Anslut till mĂ€nniskor som inte liknar dig. Vi gillar att sĂ€ga att innovationer hĂ€nder vid korsningar. ”

Hitta talanger och möjligheter som du inte har i ditt företag. Sök sedan efter dem. Det hÀr Àr en knepig regel att följa, eftersom det Àr svÄrt att veta vilka fÀrdigheter och kunskaper du saknar. NÀr allt kommer omkring saknar du dem.

Att hitta en ny referensram Àr ofta helt enkelt en frÄga om att skapa en ovanlig koppling. Prata med nÄgon du inte kÀnner. Besök ett möte i en ny stad. NÄ bortom din bubbla och grÀva in i den nya upplevelsen för att se vad du saknade.

LÄt brÄdskande besegra rÀdsla

Slutligen, en klassisk fÀrdighet för alla företagare: Fokusera pÄ de mest brÄdskande uppgifterna snarare Àn att lÄta en rÀdsla för att inte glida in i din mentalitet. Jean delade ocksÄ sitt favoritcitat:

“Det verkar alltid vara omöjligt tills det Ă€r gjort.”

PÄ Case Foundation faller Jean: s arbete i tre pelare: Revolutionerande filantropi, frigöra entreprenörskap och antÀnda medborgerligt engagemang. Tack och lov har hon lÄtit dessa nödsituationer erövra rÀdsla för att göra skillnad i vÀrlden genom att vara orÀdd.

Fortfarande intresserad av att höra mer? Kolla in en video av hela föredraget nedan, via Tech.Co Facebook-sidan.

Jean Case om att vara orÀdd vid Rise of the Rest Summit

Upplagt av TechCo fredagen den 31 mars 2017