Jio förvÀrvar 87 procent av aktien i AI-chatbot-start Haptik för 700 kronor

Jio förvÀrvar 87 procent av aktien i AI-chatbot-start Haptik för 700 kronor

“Med Haptik kommer Jio att fokusera pĂ„ att bygga Indiens största AI-assistent över chatt och röst pĂ„ olika sprĂ„k”

Jio har skrivit ett slutgiltigt affÀrsöverföringsavtal med Haptik, en AI-baserad concierge-applikation för chatbot för smartphones. Transaktionsstorleken uppskattas till cirka 700 miljoner kronor (~ 100 miljoner dollar), med 230 miljoner kronor som vederlag för den första affÀrsöverföringen. Detta förvÀrv gör det möjligt för Jio att anvÀnda Haptiks funktioner pÄ olika enheter och beröringspunkter. Haptik-teamet kommer att fortsÀtta arbeta med tillvÀxten av verksamheten, men Jio kommer att Àga cirka 87 procent av aktierna pÄ en helt utspÀdd basis.

Investeringen kommer att fokusera pÄ expansion och tillvÀxt av plattformen, vilket ger tillrÀckligt med boost till Haptiks befintliga företagsklassade verksamhet, eftersom företaget fortsÀtter att bygga AI-lösningar för företag globalt. Det kommer ocksÄ att fokusera pÄ att bygga Indiens största AI-assistent över chatt och röst pÄ olika sprÄk. Times Internet, som investerade i Haptik 2016 kommer inte lÀngre att vara en del av verksamheten som en del av denna transaktion.

Haptik och Jio

Akash Ambani, direktör, Reliance Jio, sa ”Denna strategiska investering understryker vĂ„rt Ă„tagande att ytterligare öka det digitala ekosystemet och ge indiska anvĂ€ndare samtalskompatibla AI-enheter med flersprĂ„kiga funktioner. Vi tror att röstinteraktivitet kommer att vara det frĂ€msta sĂ€ttet för interaktion för Digital India. Vi Ă€r glada att kunna meddela detta partnerskap och ser fram emot att arbeta med det erfarna teamet frĂ„n Haptik för att förverkliga denna vision för att erbjuda större anslutningsmöjligheter och rik kommunikationsupplevelser till miljarder + indiska konsumenter.“

Aakrit Vaish, medgrundare och VD, Haptik sa, “Vi började med tanken att konversationsgrĂ€nssnitt kommer att orsaka ett paradigmskifte i hur mĂ€nniskor fĂ„r saker gjort. Under loppet har vi byggt olika produkter för bĂ„de konsument- och företagsföretag, med ryggraden alltid en full stackchatt och röstaktiverad AI-teknologiplattform. Vi tror verkligen att det nu Ă€r möjligheten att betjĂ€na de nĂ€sta miljarder anvĂ€ndare som kommer online och som Ă€r bĂ€ttre att samarbeta med Ă€n ett av vĂ€rldens största digitala ekosystem i Jio. Vi ser fram emot att anvĂ€nda denna strategiska möjlighet att exponentiellt expansera verksamheten över olika produktlinjer. ”