Jio GigaFiber lanserar enligt uppgift 50Mbps bredbandsplan med en deposition på 2500 Rs

Jio GigaFiber lanserar enligt uppgift 50Mbps bredbandsplan med en deposition på 2500 Rs

“Den nya startpunkten f√∂r Jio GigaFiber kommer att vara 2000 Rs l√§gre √§n den ursprungliga bredbandsplanen som rullades ut f√∂rra √•ret till 4500 Rs”

Jio har gjort ett nytt försök att erbjuda sin GigaFiber-bredbandservice lite billigare. Företaget sägs tillkännage en ny Jio GigaFiber-plan på nybörjarnivå som skulle medföra Rs 2500-deposition, ned från nuvarande Rs 4500. Enligt Twitter-användare Preshit DeorukhkarTelco: s nya optiska nätverksterminal (ONT) -enhet kommer inte bara att vara billigare utan också erbjuda lägre 50 Mbps hastighet jämfört med den ursprungliga Jio GigaFiber-tjänsten på 4500 Rs. Det senare tillkännagavs förra året och erbjuder 100 GB data med 100 Mbps hastighet.

PSA: För att minska inträdesbarriären på 4500 kr för Jio GigaFiber-anslutningar erbjuder företaget nu en mindre, mer begränsad version av sin router för 2500 kr istället.

Jio har också kombinerat rösttjänster med det och en bredare lansering kommer att ske under de kommande veckorna.

– Preshit Deorukhkar (@preshit) 6 juni 2019

Bortsett från detta tippas den billigare Jio GigaFiber-tjänsten så att den också inkluderar rösttjänst och stöder Wi-Fi i enband istället för anslutning med dubbla band. Det har dock noterats att Jio GigaFibers bredbandservice på den nya enheten är identisk med den befintliga GigaHub Home Gateway. Den nya Riga 2500 GigaFiber-bredbandstjänsten förväntas bli tillgänglig bredare under de kommande veckorna. Det är enligt uppgift under testperioden i städer som Chennai och Mumbai just nu. I synnerhet återbetalas 2500 Rs-beloppet, precis som den tidigare depositionen R 4500.

jio_gigafiber_feat

En av de tidiga prenumeranterna på den nya versionen av GigaFiver-tjänsten rapporterade på DreamDTH-forum att det nya erbjudandet också ger tillgång till Jio TV-appen, vilket innebär att användare kommer att kunna strömma live-TV via internet på sina datorer eller smarta TV-apparater. Eftersom det inte har kommit några kommentarer från Jio hittills, bekräftas det inte om Rs 2500-tjänsten kommer att finnas tillsammans med Rs 4500-planen.

För att komma ihåg, trots att Jio lanserade GigaFiber-tjänsten för 10 månader sedan, är den fortfarande i sitt pilotprogram. Det har inte funnits någon officiell bekräftelse på när tjänsten kommer att se en bredare lansering. Under tiden har de befintliga abonnenterna klagat på förseningen i lanseringen av rösttjänster på deras JioGigaFiber-anslutningar.