Jio lade till över 8 miljoner abonnenter i december 2018, Vodafone-Idea förlorade över 2 miljoner anvÀndare: TRAI

Jio lade till över 8 miljoner abonnenter i december 2018, Vodafone-Idea förlorade över 2 miljoner anvÀndare: TRAI

“TRAIs prenumerationsrapport för december 2018 har beskrivit den kontinuerliga nedgĂ„ngen för Vodafone Idea, eftersom Reliance Jio fortsĂ€tter att vĂ€xa”

Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) har slĂ€ppt sin prenumerationsrapport för december 2018, som beskriver hur konsumenter i landet uppförde sig nĂ€r det gĂ€ller deras telefoni och anvĂ€ndning under den senaste mĂ„naden 2018. Det finns inga plötsliga överraskningar – branschen fortsĂ€tter För att vĂ€xa i lĂ„ngsam men stadig takt har trĂ„dbundna abonnenter fortsatt att minska och tillvĂ€xttakten pĂ„ landsbygden Ă€r snabbare Ă€n i stadsomrĂ„den. Dessutom, medan Jio fortsĂ€tter att lĂ€gga till stora delar av anvĂ€ndare i sitt nĂ€tverk varje mĂ„nad, har Vodafone-Idea fortsatt sin nedgĂ„ng.

TRAI december prenumerationsrapport 1 - i text

Indien har nu totalt 1 197,87 miljoner telefonabonnenter över hela landet, vilket ger ett nettotillskott pÄ 4,15 miljoner anvÀndare för att fÄ industrin att vÀxa med en hastighet pÄ 0,35 procent. Av dessa Àr 55,6 procent av anvÀndarna koncentrerade till stadsnav, medan landsbygdsomrÄden runt Indien har fortsatt att vÀxa snabbare i december. Detta kommer som en vÀlkommet nyhet för operatörer efter en plötslig, ovÀntad minskning av antalet abonnenter pÄ stadstelefoni i november 2018.

TRAI december prenumerationsrapport 3 - i text

Av dessa siffror ökade Indiens trÄdlösa telefonnÀtanvÀndare med 0,36 procent och uppgick nu till 1176 miljoner anvÀndare pÄ mobila enheter. Indien Àr ett av fÄ lÀnder dÀr det fortfarande finns en enorm efterfrÄgan pÄ smartphones och mobila enheter, vilket uppmanar alla smarttelefontillverkare i vÀrlden att vÀnda sitt fokus och betona den indiska marknaden. Den virala tillvÀxttrenden började med tillkomsten av Jio, som introducerade super prisvÀrda data för att följa inflödet av budgetsmartphones frÄn kinesiska OEM-tillverkare som Xiaomi, OPPO, Vivo och liknande.

TRAI december prenumerationsrapport 2 - i text

PĂ„ tal om nĂ€toperatörer har Jio fortsatt pĂ„ sin förvĂ€ntade tillvĂ€xtkurva, som den har gjort de senaste mĂ„naderna, medan Vodafone-Idea ytterligare har tappat en stor del av abonnenterna. I december mĂ„nad 2018 tillförde Jio totalt 8,56 miljoner abonnenter och tog sin marknadsandel upp till 23,82 procent. Den största marknadsandelaren, Vodafone Idea Limited, förlorade ytterligare 2,33 miljoner anvĂ€ndare i december, efter att ha förlorat 6,53 miljoner anvĂ€ndare i november. Detta har dragit ner deras sammanlagda marknadsandel till 35,61 procent nu – fortfarande en betydande ledning jĂ€mfört med Bharti Airtel och den offentliga operatören BSNL. Den ledningen kanske dock inte finns för lĂ€nge om prenumerationsbanan fortsĂ€tter pĂ„ detta sĂ€tt.

Bland andra operatörer förlorade Bharti Airtel 1,5 miljoner abonnenter i december för att registrera 28,93 procent marknadsandel. BSNL lade under tiden till 556 000 abonnenter för att se sin marknadsandel stiga upp till 9,73 procent. Det Àr viktigt att notera att alla siffror i TRAIs rapport tillhandahölls av operatörerna sjÀlva och inte anskaffades oberoende av telekomstyrningsorganet.