Jio lanserar sin egen 5G-smartphone tillsammans med 5G-tjänster i april 2020: rapport

Jio lanserar sin egen 5G-smartphone tillsammans med 5G-tjänster i april 2020: rapport

“Jio 5G-smarttelefonen kommer att bli en billig aff√§r j√§mf√∂rt med modeller fr√•n popul√§ra telefonmakare”

Enligt en ny rapport arbetar Mukesh Ambani-ledningen Reliance Jio telco redan på en 5G-kompatibel telefon och planerar att lansera enheten tillsammans med 5G-tjänster senast i april 2020. Företaget för närvarande för närvarande i samtal med smarttelefonleverantörer för att göra 5G-enheten, säger rapporten. Denna åtgärd kommer att hjälpa företaget att påskynda processen för att få 5G-kompatibla telefoner till marknaden, något som annars kan hållas uppe av höga telefonkostnader.

En Financial Chronicle-rapport säger att Jio väntar på att spektrumauktionen ska äga rum i juli, varefter den kan börja testa sina 5G-tjänster och utrustning. Testningen ska göras senast i april 2020 och Jio kommer då att lansera sina 5G-tjänster. Vid sidan av starten av 5G-tjänster av Jio kommer den också att lansera 5G-handenheten.

5g_imc

Återigen kommer Jio att störa 5G-utrymmet, precis som det gjorde med 4G-marknaden. Det kommer dock att bli lite annorlunda den här gången. När Jio först kom in i 4G-utrymmet kom det bara in med sina tjänster och lanserade sina 4G-kompatibla smartphones separat. Det kommer inte att vara fallet den här gången eftersom Jio vill starta 5G-revolutionen och därför planerar att lansera en 5G-enhet samtidigt.

Reliance Jio kommer att tävla mot flera andra kinesiska märken som Xiaomi, Oppo, OnePlus, Vivo och andra med denna 5G-smartphone. Det kommer till och med att ta emot varumärken som Samsung, LG, Sony och många fler. Alla dessa företag arbetar också med att föra 5G-smartphones till landet. Jio 5G-telefonen blir dock en mycket billigare affär jämfört med alla dyra enheter från andra märken.

jio-mukesh-ambani.jpg

Det kommer naturligtvis också att konkurrera med flygbolag som Airtel och Vodafone inom 5G-tjänstesektorn. Airtel och andra planerar också att föra 5G-tjänster till sina kunder 2020, men inte före Jios lansering.

Tillit gick in på den indiska telekommunikationsmarknaden 2016 och tog landet med storm. Det har för närvarande över 280 miljoner användare och är det tredje största telet i Indien. Företaget har också lanserat andra tjänster såsom GigaFibers bredbandservice. Dess Jio Phone och Jio Phone 2 gav 4G-anslutning, WhatsApp, Facebook och Google-tjänster till massorna.