Jio leder paketet nÀr 4G-tillgÀngligheten i Indien ökar, men Airtel erbjuder bÀttre hastighet: OpenSignal

Jio sÀger att anvÀndarbasen ökade till 331 miljoner under första kvartalet nÀr ARPU sjunker

“Medan Jio fortfarande Ă€r pĂ„ topp nĂ€r det gĂ€ller att tillhandahĂ„lla 4G till anvĂ€ndare, leder Airtel fortfarande hastighetskriget”

OpenSignal, företaget som Àr specialiserat pÄ att kartlÀgga den trÄdlösa tÀckningen i ett omrÄde, har slÀppt en ny rapport för Mobile Network Experience i Indien för 2019. Enligt rapporten Àr Jio fortfarande ledande nÀr det gÀller att tillhandahÄlla 4G-tÀckning. Jio fick den högsta nationella poÀngen som forskaren nÄgonsin registrerat och telco vÀxer kontinuerligt sin 4G-tillgÀnglighet. Men andra flygbolag försöker hÄrt att komma ikapp med Jio ocksÄ, visar rapporten.

Airtel har lett loppet nÀr det gÀller nedladdningshastigheter, vilket Jio inte har kunnat erbjuda konsekvent. Rapporten sÀger ocksÄ att det har skett en god tillvÀxt i alla mÄtt som företaget har tagit. Den förvÀntar sig att tillvÀxten fortsÀtter nÀr marknaden mognar ytterligare. Bortsett frÄn det kommer fusionen mellan Vodafone och Idea Cellular ocksÄ att öka 4G-tillgÀngligheten i Indien. Denna sammanslagning har gett den gemensamma enheten 387 miljoner abonnenter, vilket gör den till en av Indiens största teleoperatörer.

KĂ€lla - OpenSignalKĂ€lla – OpenSignal

NÀr fusionen mellan de tvÄ Àr klar planerar Vodafone Idea att vÀxa sitt 4G-nÀtverk och göra det tillgÀngligt för över 80 procent av den indiska befolkningen. Andra operatörer i landet tittar pÄ att tillhandahÄlla nya tjÀnster istÀllet för att slÄss med varandra. TjÀnstelikhet Àr ett av de viktigaste resultaten av detta och bÄde Airtel och Vodafone Idea arbetar redan med att förbÀttra sina 4G-nÀtverk. De arbetar ocksÄ med streamingtjÀnster för att ge kunderna bÀttre erbjudanden, öka anvÀndarbasen och öka dataanvÀndningen.

Jio arbetar ocksÄ med att föra 5G till landet före andra flygbolag. Det sÀgs att 5G kan finnas tillgÀngligt i Indien nÀsta Är, men det kommer endast att lokaliseras till tunnelbanestÀder. För 5G att trÀnga in i de flesta regioner skulle det ta flera Är. Dessutom kommer 5G-telefonerna inte att vara billiga, vilket innebÀr att de flesta av befolkningen skulle hÄlla sig till 4G-enheter. En annan rapport sÀger att Indien skulle krÀva cirka 70 miljarder dollar i investeringar för 5G-infrastruktur.