Jobbintervjuer kan snart genomföras exklusivt via video

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Jobbintervjuer Àr stressande. Medan du vÀntar pÄ att receptionisten ska ringa ditt namn blir dina knÀn svaga. Dina armar kÀnns tunga. Och om du har turen fick du inte krÀkas pÄ din tröja redan. Och Àven om du kanske kÀnner att den anstrÀngande processen inte kan bli mer stressande, har du fel. För enligt data frÄn ett antal seriösa jobbskapare kommer videointervjuer att bli mycket vanligare i morgondagens vÀrld.

Det stÀmmer, företag som Goldman Sachs, Cigna och International Business Machines Àr bara nÄgra av de mÄnga företag som har vÀnt sig till en videoinlÀmningsprocess nÀr det gÀller jobbintervjuer. I stÀllet för att fylla i en lÄng ansökan dÀr du bifogar ditt CV och sedan fyller i ditt jobb och din utbildningshistoria, spelar du bara in en video med dina svar. Dessa företag kan sedan titta pÄ dem om och om igen för att vÀlja allt frÄn rumsrenlighet till din förmÄga att binda ett slips korrekt.

Även om detta kan verka som ett snabbspĂ„r för företag att slĂ„ igenom sĂ„ mĂ„nga kandidater som möjligt, gör det processen exponentiellt mer stressande för kandidater. Alla tĂ€nker redan pĂ„ varje detalj med allvaret hos en tv-reporter innan en enkel telefonintervju. Nu visar det sig att flĂ€cken pĂ„ din favoritskjorta faktiskt kan vara din alltför tidiga undergĂ„ng. SĂ€rskilt nĂ€r de som tittar pĂ„ videorna letar efter nĂ„gra immateriella kriterier.

Under en sÄdan videointervjuprocess kom Mary Wilson, en anstÀllningschef för Cigna, ihÄg ett sÀrskilt imponerande inlÀgg. Hon specificerade att intervjuobjektet stod ut eftersom hennes svar verkade som att de riktades till en mÀnniska snarare Àn en kamera.

“Andra tenderar att fnisa eller titta bort, men hon tittade direkt in i kameran och svarade pĂ„ frĂ„gorna eftertĂ€nksamt och fullstĂ€ndigt”, sa hon.

Även om detta kan verka som den typ av person du vill ha i ditt företag, Ă€r förmĂ„gan att prata med en kamera som om det Ă€r en person knappast ett krav för nĂ„got annat jobb Ă€n videobloggare. Och medan en video kan hjĂ€lpa dig att lĂ€ra kĂ€nna nĂ„gon lite bĂ€ttre Ă€n en applikation, Ă€r det knappast rĂ€ttvist att skriva av nĂ„gon innan du har en chans att prata med dem personligen framför kameran. Och jag Ă€r inte den enda som tycker det.

“VĂ„r partiskhet i branschen Ă€r att personligen Ă€r mycket bĂ€ttre”, sĂ€ger Julia Zupko, chef för karriĂ€rutveckling vid Yale School of Management.

Ja, videojobbintervjuer kommer att göra det lÀttare för företag att anstÀlla nya mÀnniskor. Men hur Àr det med antalet personer som ansöker om dessa jobb? Vad sÀgs om den perfekta kandidaten som övertygar deras inlÀmning och skickar in en Real World-sökande video istÀllet? Att förenkla en process med ett komplicerat kandidatmedel kommer sannolikt att ha ett antal personalnackdelar. Men för nÀrvarande, fortsÀtt att frukta jobbintervjuer som de personliga stressframkallande travestierna de Àr. Eftersom de kanske inte Àr sÄ lÀnge.