Josh Linkner om vad som krÀvs för att bygga nÄgot framgÄngsrikt

Josh Linkner om vad som krÀvs för att bygga nÄgot framgÄngsrikt

StrÀvan efter framgÄng Àr en hÀftklammer i startvÀrlden. Varje grundare, varje investerare och till och med varje anstÀlld gör allt de kan för att fÄ en smak av toppen. Arbetar 80 timmar veckor, knackar pÄ nÀtverk och deltar i evenemang som Detroit Startup Week Àr en del av processen, och det finns inga tvÄ sÀtt Ät det. Lyckligtvis fÄr du lite anvÀndbara rÄd frÄn Josh Linkner, en serieentreprenör, som gör det lite enklare.

Under ett samtal pÄ Detroit Startup Week drivs av Chase for Business, stÀllde Linkner frÄgor frÄn deltagarna om allt frÄn att skaffa kapital till nÀr grundare kan förvÀnta sig framgÄng. Hans rÄd Àr tidlösa och uppmuntrade meningsfulla samtal med motorstadsförflyttare. Ta en titt pÄ nÄgra av hans rÄd nedan:

Det tar en stund att bygga nÄgot framgÄngsrikt

Som nybörjare kan det vara nedslÄende nÀr ditt hÄrda arbete inte omedelbart belönas. Men som Linkner pÄpekade Àr tÄlamod nödvÀndigt nÀr det gÀller att vÀnta pÄ framgÄng, sÀrskilt nÀr man bygger ett företag frÄn grunden. Och det Àr detta tÄlamod som leder dig till mer framgÄng pÄ vÀgen.

”En del av att vara en entreprenör Ă€r ofta att bara ha den styrkan att sĂ€ga: ‘Fan, jag ska göra vad som krĂ€vs, jag kommer att överleva alla andra.’ Du behöver inte vara den smartaste, du mĂ„ste vara den skrattigaste och hĂ„rdaste arbetaren, det Ă€r vad som i slutĂ€ndan hĂ€nder, sĂ€ger Linkner.

StrÀvan efter kapital

Entreprenörer Àlskar kapital. Det Àr trots allt det som hÄller deras företag flytande och lÄter dem fortsÀtta följa sina drömmar. Det Àr dock viktigt att komma ihÄg att ingen kommer att investera i ditt företag utan en meningsfull fördel pÄ din konkurrens. Eller, som Linkner uttrycker det, en 10X fördel jÀmfört med din konkurrens.

“Leta efter vad jag skulle kalla 10X-fördelen”, sa Linkner. “Om nĂ„gon kom till oss och sa att jag har nĂ„got som kommer att tĂ€vla framĂ„t med PayPal, men det Ă€r tio gĂ„nger bĂ€ttre, nu vill jag höra om det.”

Att vara Heads-Up

Startmalen Àr en allt eller inget strÀvan. Att vara alltför fokuserad eller gÄ nerÄt kan dock skapa nÄgra allvarliga problem utan lite insikt. Som Linker noterade i föredraget kan vÀrdet av att vara head up, Àven om det bara Àr nÄgra minuter om dagen, göra hela skillnaden.

“Om allt du gör Ă€r att gĂ„ ner, missar du möjligheter och gör misstag”, sĂ€ger Linkner.

Linkner gav till och med ett exempel frĂ„n sin egen erfarenhet. Efter att ha tecknat ett avtal med UPS, skickade nĂ„gon i hans företag kontraktet till dem … i en FedEx-ruta. Beviljas att deras fraktavtal var med FedEx, sĂ„ det var meningsfullt i viss utstrĂ€ckning. Men att vara lite mer heads up kunde ha förhindrat att tungan surrade han fick frĂ„n klienten pĂ„ UPS.

Bli kreativ

Innovation Àr hjÀrtat i entreprenörskap. Med en viss kreativitet gÄr du ingenstans snabbt. Det betyder inte bara att tÀnka utanför lÄdan heller. Som Linkner diskuterade kan det bara vara skillnaden mellan framgÄng och misslyckande att vara nyfiken pÄ hur saker fungerar och hur de kan förÀndras.

“Nyfikenhet och kreativitet gĂ„r hand i hand”, sĂ€ger Linkner.

Detta förklarades perfekt nÀr Linkner berÀttade en historia om nÄgon som startade ett whiskyföretag som inte insÄg att det tar tio Är att destillera en bra whisky ordentligt. I stÀllet för att vÀnta de tio Ären kom han fram till ett nytt sÀtt att göra whisky, som bara tar en vecka, genom att sÀtta fat i whiskyn snarare Àn tvÀrtom. Prata om nyfikenhet!

Musikalisk inspiration

Som professionell jazzmusiker har Linkner en unik bakgrund nÀr det gÀller hans entreprenörsrötter. Medan han aldrig gick pÄ handelshögskolan hjÀlpte jazz honom att vara mer kreativt sjÀlvsÀker och hjÀlpte honom att rÀkna ut saker nÀr han gick vidare.

”Musik var min MBA”, sa Linkner. “Trots allt handlar jazz om improvisation.”

LÀs mer om entreprenörsframgÄng hÀr pÄ Tech.Co

Den hÀr artikeln Àr en del av en Startup Week-innehÄllsserie som CHASE for BUSINESS ger dig. Startup Week Àr firandet av företagare i stÀder runt om i vÀrlden. CHASE for BUSINESS Àr allt ett företag behöver pÄ ett stÀlle, frÄn expertrÄd till vÀrdefulla produkter och tjÀnster. Hitta affÀrsnyheter, berÀttelser, insikter och experttips pÄ ett och samma stÀlle pÄ Chase.com/forbusiness. LÀs resten av vÄr Startup Week-serie.