Judge stoppar Apples hot mot Unreal Engine, men Fortnite förblir utanför App Store

Judge stoppar Apples hot mot Unreal Engine, men Fortnite förblir utanför App Store
Vad hĂ€nde nyss? Epic Games har vunnit en tidig partiell seger i sin kamp mot Apple. Den förstnĂ€mnda har beviljats ​​ett tillfĂ€lligt besöksförbud som innebĂ€r att Cupertino inte kan avsluta Epics Apple-utvecklarkonton och avskĂ€rda företaget frĂ„n iOS- och Mac-utvecklarverktyg.

Efter en uppdatering som introducerade en alternativ betalningsmetod för Fortnites iOS- och Android-versioner, en som betalade Epic Games direkt och kringgick Apples och Googles 30 procents nedskÀrning, startades Battle Royale-titeln frÄn företagens respektive butiker.

Epic svarade pÄ sig genom att stÀmma Apple för att fÄ spelet tillbaka till iOS App Store. IPhone-tillverkaren lovade ocksÄ att avsluta Epics engagemang i Apples utvecklingsprogram den 28 augusti, nÄgot Epic sa skulle vara katastrofalt för sin Unreal Engine-verksamhet.

I ett beslut i gĂ„r sa den amerikanska tingsrĂ€ttens domare Yvonne Gonzalez Rogers att Apple inte kunde genomföra sitt hot. “Skivan visar potentiell betydande skada pĂ„ bĂ„de sjĂ€lva Unreal Engine-plattformen och spelindustrin i allmĂ€nhet, inklusive bĂ„de tredjepartsutvecklare och spelare,” sa hon och tillade att Epic Games inte bryter mot nĂ„gra kontrakt relaterade till Unreal Engine. och utvecklarverktyg.

“Apple har valt att agera allvarligt, och genom att göra det har det pĂ„verkat icke-parter, och ett tredje parts utvecklare ekosystem”, sĂ€ger Rogers. “Epic Games och Apple har rĂ€tt att rĂ€ttstvista mot varandra, men deras tvist bör inte skapa förödelse för Ă„skĂ„dare.”

Det var dock inte alla goda nyheter för Epic. Företaget kunde inte visa att Apples blockering av Fortnite kommer att orsaka irreparabel skada. Rogers sa att spelet inte skulle tillÄtas tillbaka i App Store förrÀn det följer Apples riktlinjer, vilket innebÀr att man tappar alternativet för direktbetalning.

Det tillfÀlliga besöksförbudet kvarstÄr tills domstolen meddelar ett beslut om ett förelÀggande. FullstÀndig utfrÄgning om förelÀggandet Àger rum den 28 september.