Just lanserade Amazon Sumerian hjälper dig att bygga VR, AR och 3D-appar snabbt

Just lanserade Amazon Sumerian hjälper dig att bygga VR, AR och 3D-appar snabbt

Amazons efterlängtade byggnadstjänst för blandad verklighet har officiellt tillkännagivits: Amazon Sumerian tillåter företagande entreprenörer överallt möjligheten att snabbt bygga och vara värd för VR, AR eller 3D-appar online.

Och ja, applikationen Amazon Web Services (AWS) är gratis att använda. Du behöver bara betala för lagringsutrymmet som dina skapelser tar upp.

Det riktar sig till utvecklarnas nybörjare

Tillkännagivande blogginlägg lyfter fram den största fördelen med denna tjänst: Det faktum att den är så lätt tillgänglig: Du kan kolla in förhandsversionen av tjänsten nu i vilken webbläsare som helst som stöder WebGL- eller WebVR-grafikåtergivning. Och eftersom det är gratis är det ett exempel på hur teknologimiljön kan hjälpa alla att lära sig. Det är inte riktigt Star Trek-utopin som posten kontrollerar, men det är inte ingenting.

Och tillkännagivandet gör verkligen tjänstens målgrupp, nybörjare, tydlig.

Amazon Sumerian, postanm√§rkningarna, “kr√§ver inte att du har 3D-grafik eller programmeringserfarenhet f√∂r att bygga rika, interaktiva VR- och AR-scener,” och “ger verktyg och resurser som g√∂r det m√∂jligt f√∂r alla att skapa och k√∂ra augmented reality (AR), virtual reality (VR) och 3D-applikationer med l√§tthet. ‚ÄĚ

En grupp utvecklare får dock ett ben upp, eftersom alla som är bekanta med AWS-videospelsutvecklingsplattformen Lumberyard kommer att kunna märka likheter i funktionsuppsättningar, enligt en Amazon FAQ-sida som rapporterats av registret.

När du väl har tagit hand om tjänsten kan du kanske producera ett helt 3D-rum inom några minuter, vilket meddelandet visar. När VR och AR fortsätter att ta fart kan dessa färdigheter bli alltmer användbara.

Beviljas, m√•nga funktioner och integrationer √•terst√•r att sl√§ppas. Amazon Sumerian har √§nnu inte levt upp till “spr√•kets byggstenar” som dess namne, det sumeriska spr√•ket, framkallar, men den nya tj√§nsten ger fortfarande nya utvecklare en demokratiserande hj√§lpande hand.

Läs mer om kodning på TechCo