Justin Fishkin frÄn Local Motors Talks the Future of Transportation

Justin Fishkin frÄn Local Motors Talks the Future of Transportation

FörestÀll dig de senaste 100 Ären av bilinnovation. FrÄn rattletrap Model T till den senaste modellen har vi kommit lÄngt och gjort massor av förbÀttringar. Men processen har inte förÀndrats mycket: fabriker tar fortfarande Är att finjustera sin nÀsta modell innan de visar tusentals fordon som tillverkas enligt samma standard. För en kontrastpunkt gick vi frÄn att förlita oss pÄ en telegraf till att anvÀnda smartphones inom samma tidsram. Nu, Lokala motorer, ett teknikföretag som konstruerar och specialbyggar fordon, har kört fram för att ta itu med problemet och störa branschen.

Åtminstone, det Ă€r vad jag tog bort frĂ„n presentationen presenterade talaren Justin Fishkin just levererade pĂ„ Innovate Celebrate 2017 hĂ€ndelse. Justin, strategichefen för Local Motors, pratade smarta bilar, 3D-utskriftsbilar och precis vad James Cordens Ă„sikt om allt detta Ă€r.

Du kan fÄnga Justin Fishkins samtal med TechCos Facebook-livevideotÀckning nedan, men de som Àr pressade för tiden kan kolla in nÄgra viktiga punkter hÀr.

Justin Fishkin, COO för Local Motors om smart mobilitet #InnovateCelebrate

Upplagt av TechCo tisdag 10 oktober 2017

ÅtgĂ€rda komplexiteten

Justin fokuserade pÄ en huvudfrÄga för att förklara företagets strategi för decentralisering av utveckling och produktion av fordon: De frÄgar sig hur Henry Ford skulle ha utformat bilindustrin om han hade internet.

“2009 blev vi kĂ€nda för att vara vĂ€rldens första folkbilsbil pĂ„ marknaden”, konstaterar Justin och citerar mottot de anvĂ€nde, “Högre hastighet med mindre kapital pĂ„ grund av fler sinnen pĂ„ jobbet.”

Uttrycket “fixing of complexity” kom upp, en hĂ€nvisning till det verkliga problemet med fordonsindustrin: Processen kan stĂ„ för att vara effektiviserad. Local Motors anser sig vara en snabb integrator, och deras stolthet Ă€r hur mycket snabbare de kan ta en bil frĂ„n koncept till fysisk verklighet.

“Den typiska vĂ€rdekedjan tar ungefĂ€r sju Ă„r om du utformar hela plattformen”, sĂ€ger Justin och tillĂ€gger att “vi har tagit vĂ„ra leverantörer direkt in i vĂ„ra mikrofabriker. Det tar ungefĂ€r sex mĂ„nader. ”

VÀrldens första 3D-tryckta bil

Local Motors skapade en bil live, 3D-utskrift pÄ en konferens och körde den frÄn utstÀllningsgolvet inom 48 timmar. Idag har de processen ner till bara 22 timmar. De kallar processen direkt digital tillverkning.

“Kostnaden förblir densamma: Det kostar lika mycket att göra enhet nummer ett som om vi tjĂ€nar en miljon av dem”, förklarar Justin. “Vi kallar denna ekonomi för omfattning”, tillade han, för att skilja sitt företag frĂ„n den skalfördelar som driver de flesta tillverkare.

Olli och James Corden

Den autonoma bussbussen Olli, producerad som en urban utmaning för Berlin, debuterade i DC förra Ă„ret vid ett evenemang som TechCo tĂ€ckte hĂ€r. Den kan fungera nĂ€r du följer en fast rutt eller pĂ„ en icke-fast rutt, och fungerar som en Uber-bil för att plocka upp och lĂ€mna passagerare pĂ„ allmĂ€nna vĂ€gar eller privata. Det finns till och med nĂ„gra ”galna idĂ©er” för framtiden som Justin nĂ€mner: ett mobilt gym eller privat barista som ger dig ditt kaffe.

Local Motors designar och 3D-printar personbilar, som vi lÀrde oss i en video med James Corden i huvudrollen. Förutom att misstÀnka Olli som en riktig person som skulle köra sin buss fick Corden erbjuda sina egna designspecifikationer pÄ en 3D-tryckt cabriolet. Han fick vÀxeln modellerad efter sin egen hand. Det var konstigt.

I framtiden hoppas Local Motors att hyrbilsföretaget kan bli biltillverkarna sjÀlva.

Lokal empowerment

En viktig detalj som Justin tyckte var viktig att notera: Fördelarna med att ansluta till ett lokalsamhÀlle pÄ en personlig nivÄ tack vare den personalisering som tillÄts av 3D-utskriftsprocessen.

“NĂ€r du engagerar en massa mĂ€nniskor vĂ€rlden över som Ă€r en del av det du gör vill de prata om det och lyfta fram det,” sa Justin.

Local Motors produkter har till och med dykt upp i de senaste filmerna Transformers och Fast & Furious som, om inte höjden av fri publicitet, verkligen Àr vÀldigt cool. Framtiden ser ljus ut. För att vara specifik ser det lÄghastighet och elektrisk ut. Accessible Olli, företagets senaste modell som Àr utformad för att hjÀlpa dem med kognitiva eller fysiska funktionsnedsÀttningar, debuterar pÄ CES nÀsta Är. Local Motors planerar helt klart inte att vila pÄ sina lagrar i ytterligare ett sekel.

Följ vÄr tÀckning av Innovate Celebrate pÄ TechCo