Kabinettet godkänner National Electronics Policy 2019 inriktad på produktion av en miljard mobiltelefoner i Indien

Kabinettet godkänner National Electronics Policy 2019 inriktad på produktion av en miljard mobiltelefoner i Indien

“Den nya policyn syftar till att skapa ungef√§r en crore jobb genom utveckling av elektroniska produktioner i Indien”

Union Cabinet har godkänt National Electronics Policy 2019 som syftar till att uppnå en omsättning på 400 miljarder dollar (cirka 26 miljoner Rs) för sektorn för elektronisk systemdesign och tillverkning (ESDM) till 2025. Det föreslås också en miljard mobila telefoner till ett värde av 190 miljarder dollar ungefär Rs 13 lakh crore) tillverkad och producerad i Indien, varav 600 miljoner enheter värda 110 miljarder dollar (cirka Rs 7 lakh crore) kommer att exporteras. Processen sägs generera sysselsättningsmöjligheter för ett crore-folk i landet.

“Policyn kommer att m√∂jligg√∂ra fl√∂det av investeringar och teknik, vilket leder till h√∂gre v√§rdetillskott i de inhemska tillverkade elektroniska produkterna och √∂kad tillverkning av elektronikh√•rdvara f√∂r lokal anv√§ndning s√•v√§l som export,” IT- och lagminister Ravi Shankar Prasad sa.

mobil-tillverkning

Den nationella elektronikpolicyn har ersatt det modifierade specialincitamentsprogrammet (M-SIPS) med de som √§r “l√§ttare att genomf√∂ra” s√•som subvention och kreditgaranti. Det skyddar till och med intresset f√∂r megaprojekt som √§r “extremt h√∂gteknologiska” och kr√§ver enorma investeringar med speciella paketincitament, formulering av l√§mpliga system och mekanismer f√∂r att uppmuntra nya enheter och expansion av befintliga enheter.

Politiken främjar också utvecklingen inom alla delsektorer inom elektronik inklusive elektroniska komponenter och halvledare, försvarselektronik, fordonselektronik och framväxande teknologier som 5G, IoT / sensorer, AI, VR och mer. Slutligen kommer policyn att skapa en suverän patentfond för att främja utveckling och förvärv av immateriella rättigheter inom ESDM-sektorn.

“Vi vill uppn√• 32 procent tillv√§xt inom elektronisk produktion och l√§gga till cirka 1 crore jobb genom utvecklingen av elektronisk tillverkning i landet,” Ravi Shankar Prasad tillade medan han adresserade journalister om kabinets beslut. Prasad sa att till och med 2017-18 √∂kade elektronikproduktionen med 26,7 procent. Den f√∂rsta elektronikpolicyn f√∂reslogs redan 2012.