KaiOS körs nu pÄ över 100 miljoner enheter, sÀkrar 50 miljoner dollar i finansiering

KaiOS körs nu pÄ över 100 miljoner enheter, sÀkrar 50 miljoner dollar i finansiering

“Funktionstelefons operativsystem inriktar sig pĂ„ lĂ„gkostnadssegmentet och lĂ€gger till smarta funktioner, inklusive stöd för Google Maps, Facebook, WhatsApp och andra”

KaiOS, det mobila operativsystemet som driver en hel gröda av de senaste funktionstelefonerna pÄ marknaden, har enligt uppgift korsat 100 miljoner enheter globalt. Med detta har det blivit det tredje mest anvÀnda mobiloperativsystemet i vÀrlden, bakom Googles Android och Apples iOS. KaiOS har riktat in sig pÄ det lÄga kostnadssegmentet för telefoner för att lÀgga till smarta funktioner som kompatibilitet med appar som WhatsApp, Facebook, YouTube och Google Maps. Detta har bidragit till ökningen av antagandet av operativsystemet globalt, sÀrskilt pÄ lÄgbudget, vÀrdekÀnsliga marknader i Afrika och Asien.

Med tanke pÄ sin ökade popularitet har KaiOS fÄtt en ny finansieringsrunda frÄn TCL och Äterkommande investerare Google. Den nya finansieringsrundan har samlat in 50 miljoner dollar för företaget och kommer att ytterligare förstÀrka dess kompatibilitet med Google. Den senare hade redan investerat 22 miljoner dollar i KaiOS, tillsammans med stöd för Google-drivna tjÀnster som Maps, Search, YouTube och till och med Google Assistant. Med tanke pÄ att de flesta av de telefoner som kör KaiOS har alfanumeriska knappsatser, kan nÀrvaron av en röstassistent erbjuda ett mycket annat grÀnssnitt för interaktion för anvÀndarna, vilket ger dem en omfattande smak av smarttelefonens förmÄgor.

Kai OS 2

KaiOS driver framtrÀdande telefoner som Jio Phone och Nokia 8110 4G i Indien just nu, och Àr dÀrför ganska populÀrt i tier-II-stÀder och bortom. Det hÀr Àr de stÀder som erbjuder enorma affÀrsomrÄden för telefontillverkare i Indien och KaiOS Ätnjuter skillnaden att erbjuda ett mellansteg för anvÀndare att testa smarttelefonfunktioner i en mer bekant funktionskropp, vilket ocksÄ Àr billigare Àn smartphones. Detta, hoppas företagen, skulle ge upphov till en eventuell anvÀndning av smartphones pÄ dessa marknader nÀr de rör sig uppÄt i vÀrdekedjan.

Funktioner som kompatibilitet med Facebook, Google Search och 4G-anslutning, i kombination med underhÄllningstjÀnster som Jio och Airtel, har varit nyckeln till att KaiOS har ökat i popularitet. Baserat pÄ HTML5 erbjuder KaiOS ett relativt enkelt sÀtt för företag att lÀgga till sina appar i KaiOS-butiken. Med ny finansiering till hands hoppas företaget att ha en stor andel av funktionstelefonmarknaden, som berÀknas nÄ 28 miljarder dollar vÀrdering globalt, pÄ tre Är.