Kan framtida MacBook Pros ha sex skärmar?

Kan framtida MacBook Pros ha sex skärmar?
Framåtblickande: Med övergången till Arm från Intel inleder Apple stora förändringar för sina Mac-datorer, men nytt kisel är kanske inte den enda uppdateringen. Ett nyligen godkänt patent visar en MacBook Pro med en massiv sex skärmar, inklusive huvudskärmen och Touch Bar.

Patentet uppt√§cktes av MyFixGuide och godk√§ndes av China National Intellectual Property Office ig√•r. Den beskriver en “Dynamic Display Interface” -b√§rbar dator som packar de tomma omr√•dena p√• tangentbordssektionen med sm√• sk√§rmar.

Vi kan se i en av illustrationerna hur de olika skärmarna kan användas för specifika ändamål beroende på vilket program som körs. I exemplet som visar bildredigeraren används skärmarna för att zooma, ändra nivåer, skjutreglaget och komma åt olika verktyg. Vi ser också en ordbehandlare som använder de extra skärmarna för dokumentöversikter och systemknappar.

Patentbilderna verkar sakna en styrplatta, vilket kan föreslå att området mellan de nedre skärmarna används för detta ändamål. Ett tidigare Apple-patent beskriver en MacBook med en beröringsyta som kan flyttas och ändras. Den använder också haptisk feedback, som nämns i det nya patentet, så att användarna känner till styrplattans gränser.

Patentet beskriver ocks√• bakgrundsbelysningsknappar. √Ąven om detta inte √§r n√•got nytt kan ytan som omger tangenterna ocks√• lysas upp. Dessa kan anv√§ndas f√∂r att markera vissa upps√§ttningar nycklar, eventuellt som ett s√§tt att f√∂rb√§ttra skrivhastigheter.

Vi har sett bärbara datorer med sekundära skärmar tidigare. Förutom Asus Zenbook Pro Duo-maskiner finns Intels Honeycomb Glacier och ROG Zephyrus Duo. Med bärbar dator design i stort sett oförändrad i årtionden, kan lägga till extra skärmar vara vägen framåt, men är fem överdrivna?