Kingston HyperX Cloud PS4 recension: uppslukande ljud för konsolspelare

Kingston HyperX Cloud PS4 recension: uppslukande ljud för konsolspelare

“För sitt pris levererar HyperX Cloud en utmĂ€rkt ljudprestanda, sĂ€rskilt i förstapersonsskjutspel”

Jag har varit pÄ jakt efter ett bra spelheadset under en lÀngre tid men som vi alla vet, i det överkomliga prisintervallet, finns det vÀldigt fÄ alternativ tillgÀngliga pÄ marknaden. Eftersom spelindustrin har hittat en vÀxande publik i Indien under de senaste Ären, finns det flera spelare som jag som inte har rÄd att köpa SteelSeries och Acer Predator-headset men vill ha ljudkvalitet av hög kvalitet under spel. Det Àr hÀr HyperX Cloud gÄr in i bilden.

HyperX Cloud headsetets nya variant, avsedd speciellt för Sony PS4, har lanserats i Indien och jag har testat headsetet de senaste veckorna för att ta reda pÄ om det passar perfekt för mig. Jag tÀnker inte ge dig en TL; DR sÄ lÀs vidare för att ta reda pÄ om headsetet ska vara ditt nÀsta köp eller inte.

Design och komfort

FrĂ„n och med designen kommer HyperX Cloud för PS4 med en ganska standarddesign med en utilitaristisk strategi. Öronkopparna hĂ„lls pĂ„ plats med tvĂ„ metallförlĂ€ngningar (fĂ€rgade blĂ„ enligt Playstations ikoniska fĂ€rgschema), som kĂ€nns styva och robusta.

hyperx_cloud_ps4_headset_review6

För att vara Àrlig kunde det ha funnits fler justeringsnivÄer med dessa metallband, men för mig fungerade de existerande bara bra. Over-the-head-bandet kommer med en skumpolstring pÄ insidan som har gjorts med ett mjukt material, och trots att jag anvÀnde headsetet för lÄnga spelsessioner, behövde jag aldrig tÀnka tvÄ gÄnger innan jag fortsatte med Youtube surfing eller binge-watching Det bra stÀllet eftersom hörlurarna passar perfekt och inte kÀnner sig besvÀrliga alls. För att hÄlla fast vid fÀrgschemat Àr sömmen pÄ toppen av det lÀderliknande material som anvÀnds för huvudbandet ocksÄ blÄtt (kungsblÄ för att vara specifik). Det finns ett vanligt HyperX-mÀrke pÄ toppen av bandet, för de av er som gillar uppmÀrksamhet pÄ detaljer.

hyperx_cloud_ps4_headset_review7Plasthöljet runt anslutningspunkten för pannbandet och metallförlÀngningarna har PlayStation-mÀrket eftersom varumÀrket vill att du ska veta att headsetet byggdes frÄn grunden med tanke pÄ PlayStation-anvÀndare. Det finns ocksÄ en kabel som ansluter detta plasthölje till öronkÄporna pÄ bÄda sidor. Eftersom öronkÄporna inte Àr fÀsta vid metallförlÀngningarna kan de röra sig fritt i viss utstrÀckning för en bekvÀm passform.

hyperx_cloud_ps4_headset_review2NÀr det gÀller den mest avgörande aspekten av designen har öronkÄporna en matt yta pÄ utsidan med en HyperX-logotyp pÄ var och en av kopparna i (igen!) BlÄtt. PÄ den nedre sidan av vÀnster örat kopp finns en plats för anslutning av mikrofonen. Nu, för de av er som inte gillar spelheadset som levereras med permanent anslutna mikrofoner, Àr det hÀr en bra nyhet eftersom du helt enkelt kan koppla bort mikrofonen nÀr du inte spelar och anvÀnda HyperX Cloud som ett vanligt par hörlurar. Emellertid kommer plasthöljet ut helt och det finns en mycket stor chans att du kan sluta tappa detta lock om du inte Àr mycket försiktig.

hyperx_cloud_ps4_headset_review3TyvÀrr Àr den flÀtade anslutningskabeln inte avtagbar men personligen, det Àr inte nÄgot som jag kommer att hÄlla mot produkten. Kabeln levereras med inbyggda kontroller för volym, med ett 3,5 mm ljuduttag i ena Ànden.

Ljudprestanda

Som jag nÀmnde tidigare Àlskade jag det faktum att HyperX Cloud-headsetet Àr sÄ bekvÀmt att bÀra. Komfort Àr dock sekundÀrt för de flesta anvÀndare eftersom ljudkvaliteten Àr avgörande nÀr det gÀller spelupplevelsen. För att kontrollera headsetet började jag med att spela nÄgra spel pÄ PS4 eftersom headsetet Àr utformat för Sony-konsolen. Spelar Apex Legends pÄ PS4 kunde jag höra spelljud, inklusive explosioner, spelarrörelser och skjutning, kristallklart runt mig och hela upplevelsen kÀndes ganska uppslukande. Kopparna tÀcker öronen effektivt och lyckas isolera omgivande ljud mycket bra. Det var dÀrför jag inte störde mig av de frenetiska typljud som vanligtvis Àr ganska hörbara pÄ kontoret.

msi_gl73_8se_benchmark1Efter att ha provat ett förstapersons skjutspel gick jag vidare till FIFA 19. Den hÀr gÄngen var bullret frÄn publiken pÄ stadion den enastÄende aspekten för mig. LÄng historia kort, oavsett spelet, upplevelsen frÄn headsetet var ganska uppslukande. NÄgra av de ljudelement som lÀtt missas av nÄgra av de andra prisvÀrda spelheadseten kan höras tydligt med HyperX Cloud. Mikrofonkvaliteten var sÀrskilt imponerande eftersom personen i andra Ànden lÀtt kunde höra min röst och kÀnde att det var en vÀsentlig förbÀttring jÀmfört med mitt vanliga headset (som jag hellre inte nÀmner hÀr). Jag spelade Àven in mitt ljud med mikrofonen för att vara sÀker pÄ kvaliteten och tyckte att den inspelade rösten var riktigt bra.

hyperx_cloud_ps4_headset_review10De flesta spelare köper inte headset exklusivt för spel pĂ„ bara en enhet / konsol och för att fĂ„ ett bĂ€ttre perspektiv pĂ„ HyperX Cloud, försökte jag till och med headsetet nĂ€r jag spelade pĂ„ min spelbĂ€rbar dator. Återigen var ljudkvaliteten som headsetet levererade imponerande, minst sagt. Det rĂ€cker att sĂ€ga att HyperX levererar lite kvalitetsljud i denna prisklass.

Eftersom det var klart mycket tidigt att HyperX Cloud levererar nÀr det gÀller spel, anvÀnde jag headsetet medan jag tittade pÄ filmer, nÄgra TV-program, slumpmÀssig YouTube-surfning etc, och 53mm-drivrutinerna svikade mig aldrig.

hyperx_cloud_ps4_headset_review4

Den enda punkten som mÄste göras tydlig hÀr Àr att detta headset inte kan ersÀtta vanliga hörlurar som Àr avsedda specifikt för musikförbrukning. Detta Àr bara för att se till att du inte har orealistiska förvÀntningar frÄn detta spelheadset. Men igen, nÀr jag lyssnade pÄ Ryttare pÄ stormen av The Doors, jag kÀnde inte att jag skulle byta frÄn HyperX Cloud och det sÀger mycket om den musikkvalitet som erbjuds av det slutna headsetet.

Specifikationer, prissÀttning och tillgÀnglighet

HyperX Cloud for PS4-headsetet levereras, som nĂ€mnts tidigare, 53 mm hörlursdrivenheter och mĂ€ter 94,99 × 149,86 × 194,81 mm. Headsetet vĂ€ger cirka 323,18 gram och sladdlĂ€ngden Ă€r 1,3 meter. Signal-brus-förhĂ„llandet som erbjuds av det slutna headsetet Ă€r 95dB. Total harmonisk distorsion Ă€r mindre Ă€n 2 procent. Frekvenssvaret ligger mellan 15–25 000 Hz.

hyperx_cloud_ps4_headset_review22221NÀr det gÀller prissÀttning och tillgÀnglighet kan du för nÀrvarande köpa headsetet frÄn Flipkart för 7490 Rs. Det vanliga priset för headsetet Àr annars Rs 9 990.

Dom

Sammanfattningsvis Ă€r HyperX Cloud för PlayStation 4 ett övertygande spelheadset, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ prisklassen. För att vara Ă€rlig fungerar det hĂ€r headsetet inte bara för spel pĂ„ PS4, utan alla enheter som du kanske vill spela pĂ„. Även om HyperX Cloud inte har RGB-belysning eller nĂ„gon flashig komponent som kommer att dra uppmĂ€rksamhet, blir det bara gjort jobbet. Öronkopparna Ă€r extremt bekvĂ€ma pĂ„ öronen och det slutna headsetet ger dig en uppslukande upplevelse nĂ€r du spelar.

Om du har rÄd att spendera lite extra kan du ocksÄ gÄ till HyperX Cloud II-headset, som inte Àr avsedd för PS4 specifikt, men tar med 7.1 surroundljud till bordet. Med detta sagt, om du Àger en PS4, Àr det definitivt vettigt att köpa ett headset som Àr speciellt avsett för konsolen.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

BekvÀm vaddering pÄ öronkÄporna Justerbar och avtagbar mikrofon Uppslukande ljudupplevelse Robust byggkvalitet

Nackdelar

Over-the-head-bandet kunde ha erbjudit fler justeringsnivÄer. Det avtagbara locket för mikrofonplatsen kan lÀtt gÄ förlorat

Foton av Raj Rout