Klass√•tg√§rdsportal f√∂r tvister i Apples “gasspj√§ll” √§r nu live

Klassåtgärdsportal för tvister i Apples
I sammanhanget: I slutet av 2017 bestämde Apple sig för att det skulle vara en bra idé att i hemlighet implementera programvara i iPhone-operativsystemet som sänkte prestanda på telefoner med nedbrytande batterier för att få dem att hålla längre. Tyvärr, utan att vara direkt med ändringarna i iOS, betalar Apple priset till användare i form av en gruppåtgärd.

I mars rapporterade vi att Apple hade avgjort en grupptalan för 500 miljoner dollar på grund av sin iPhone-strypning. Avtalsvillkoren tillåter kunder att kräva upp till $ 25 kompensation per berättigad enhet. Tvister har äntligen inrättat en skadeportal för människor att ansöka om sin del av förlikningen.

För att kvalificera sig måste användare för närvarande eller tidigare äga en iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus eller en iPhone SE som kör iOS 10.2.1 eller senare. Den tidigare iPhone 7 och 7 Plus som kör iOS 11.2 eller senare är också berättigade. Dessa enheter måste ha köpts och ägs före 21 december 2017 och upplevt dålig prestanda.

Kvalificerade användare kan få upp till $ 25 per enhet, men den ersättningen kommer från avvecklingspoolen på 500 miljoner dollar. Efter att ha överskridits justeras utbetalningarna till ett totalt belopp som motsvarar poolen. Därför kan betalningarna vara mindre om det finns mer än 20 miljoner anspråk.

Respondenterna har till och med den 6 oktober 2020 att skicka en begäran. Uppgörelser kommer sedan att behandlas och betalningar påbörjas någon gång efter den 4 december 2020. När du har lämnat in din ansökan eller om du inte vidtar några åtgärder avstår du från din rätt att fortsätta med ytterligare rättsliga förfaranden. Därför, om du planerar att stämma Apple personligen i den här frågan, vill du utesluta dig från denna förlikning, vilket är en separat process.

Om du behöver det har en FAQ-sida publicerats för att svara på ytterligare frågor angående denna rättegång.

Bildkredit: Batterimeddelande av Poravute Siriphiroon, batteribyte av boyhey