KlassĂ„tgĂ€rdsportal för tvister i Apples “gasspjĂ€ll” Ă€r nu live

KlassÄtgÀrdsportal för tvister i Apples
I sammanhanget: I slutet av 2017 bestÀmde Apple sig för att det skulle vara en bra idé att i hemlighet implementera programvara i iPhone-operativsystemet som sÀnkte prestanda pÄ telefoner med nedbrytande batterier för att fÄ dem att hÄlla lÀngre. TyvÀrr, utan att vara direkt med Àndringarna i iOS, betalar Apple priset till anvÀndare i form av en gruppÄtgÀrd.

I mars rapporterade vi att Apple hade avgjort en grupptalan för 500 miljoner dollar pÄ grund av sin iPhone-strypning. Avtalsvillkoren tillÄter kunder att krÀva upp till $ 25 kompensation per berÀttigad enhet. Tvister har Àntligen inrÀttat en skadeportal för mÀnniskor att ansöka om sin del av förlikningen.

För att kvalificera sig mÄste anvÀndare för nÀrvarande eller tidigare Àga en iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus eller en iPhone SE som kör iOS 10.2.1 eller senare. Den tidigare iPhone 7 och 7 Plus som kör iOS 11.2 eller senare Àr ocksÄ berÀttigade. Dessa enheter mÄste ha köpts och Àgs före 21 december 2017 och upplevt dÄlig prestanda.

Kvalificerade anvÀndare kan fÄ upp till $ 25 per enhet, men den ersÀttningen kommer frÄn avvecklingspoolen pÄ 500 miljoner dollar. Efter att ha överskridits justeras utbetalningarna till ett totalt belopp som motsvarar poolen. DÀrför kan betalningarna vara mindre om det finns mer Àn 20 miljoner ansprÄk.

Respondenterna har till och med den 6 oktober 2020 att skicka en begÀran. Uppgörelser kommer sedan att behandlas och betalningar pÄbörjas nÄgon gÄng efter den 4 december 2020. NÀr du har lÀmnat in din ansökan eller om du inte vidtar nÄgra ÄtgÀrder avstÄr du frÄn din rÀtt att fortsÀtta med ytterligare rÀttsliga förfaranden. DÀrför, om du planerar att stÀmma Apple personligen i den hÀr frÄgan, vill du utesluta dig frÄn denna förlikning, vilket Àr en separat process.

Om du behöver det har en FAQ-sida publicerats för att svara pÄ ytterligare frÄgor angÄende denna rÀttegÄng.

Bildkredit: Batterimeddelande av Poravute Siriphiroon, batteribyte av boyhey