Koalition för Queens syftar till att skapa en diversifierad teknikgemenskap

Koalition för Queens syftar till att skapa en diversifierad teknikgemenskap

Att ha mÄngfald inom ett företag har visat sig hjÀlpa bottenlinjen och kan förvandla en gemenskap till ett ledande nav för innovation.

Vi satte oss nyligen för en frÄga och svar med David Yang frÄn Koalition för Queens, en av de Ätta stipendierna frÄn Techstars Foundation, för att lÀra sig mer om organisationen och hur den hjÀlper mÄngfald i entreprenörskap. Företaget syftar till att skapa ett tekniskt samhÀlle som reflekterar vÄrt samhÀlle med individer frÄn en mÀngd olika bakgrunder och erfarenheter.

Inledning av C4Q

C4Q lanserades 2011 av Jukay Hsu och David Yang med uppdraget att skapa ekonomiska möjligheter genom teknik.

Han ÄtervÀnde till sin hemstad New York City efter att ha slutfört sin tjÀnst som en amerikansk arméinfanteriofficer och observerade en kritisk klyfta för information och kompetens i sitt samhÀlle och inspirerades att starta en organisation som stÀngde klyftan mellan teknik och större befolkning.

Idén till C4Q Àr djupt rotad i hans militÀra erfarenheter av att arbeta med individer som inte har högskoleutbildning men förkroppsligat grus, motstÄndskraft och passion som kÀnnetecknar exceptionella entreprenörer och teknologer.

C4Q: s allra första projekt byggdes pÄ borgmÀstar Bloombergs initiativ för tillÀmpad vetenskap, som syftade till att skapa ett nytt tekniskt fokuserat universitet för att driva ekonomisk aktivitet och positionera New York City som ett centralt nav för innovation.

Med en bakgrund inom design och ett djupt intresse för utbildning gick David med i Jukay i strÀvan efter att koppla underbetjÀnade och underrepresenterade befolkningar med de möjligheter som tekniken skapar. C4Q började som tvÄ Queens-infödingar i hopp om att ge möjlighet till fler New York-borgare och skapa ett tekniskt samhÀlle som speglade den stora mÄngfalden i staden.

Problemet

Innovationsekonomin förĂ€ndrar arbetskraften. Å ena sidan har tekniken genererat nya industrier, företag, jobb och rikedom i snabb takt. Samtidigt har teknik – med betydande framsteg inom omrĂ„den som automatisering och robotik – gjort andra branscher och jobb förĂ„ldrade. Medan tillverkning en gĂ„ng gav möjligheter och stabilitet, har tillvĂ€xten inom tekniksektorn till synes skapat en kĂ€nsla av ekonomisk Ă„ngest.

MÄnga individer över hela USA har inte tillgÄng till de fÀrdigheter som behövs för att delta i innovationsekonomin. För de 70 procent av amerikanerna som inte har högskoleexamen i synnerhet Àr de begrÀnsade möjligheterna att fÄ anstÀllning och flytta ur fattigdom en betydande utmaning.

För att lösa detta problem stÀrker C4Q vuxna som lever i fattigdom och utan högskoleutbildning med de fÀrdigheter som krÀvs för att fÄ jobb i innovationsekonomin. Vi strÀvar efter att skapa ett mer varierat och inkluderande tekniskt samhÀlle i New York City, och i synnerhet betjÀnar vi New York-bor som inte har högskoleutbildning.

Genom att utbilda och möjliggöra talang frÄn underförvÀrvade och underrepresenterade samhÀllen sÀkerstÀller vi inkluderande och integrerad tillvÀxt.

Vilken Àr den största missuppfattningen kring den frÄga du försöker lösa?

VÄrt arbete Àger rum i Queens och New York City, men det Àr förankrat i vad platsen representerar: en plats för möjligheter och tillvÀxt. Vi tror att mÀnniskor frÄn alla bakgrunder ska ha möjlighet att lÀra sig att koda, fÄ jobb inom teknik och skapa framtidens företag.

Vid C4Q strÀcker sig uppfattningen om mÄngfald bortom kön och etnicitet. Det Àr viktigt att erbjuda möjligheter för individer med lÄginkomstbakgrund och se till att vi tjÀnar dem som annars inte skulle ha tillgÄng till de nya möjligheterna inom teknik.

Att möjliggöra mÄngfald innebÀr att skapa socioekonomiska förÀndringar och effekter.

BerÀtta hur din organisation hjÀlper din mÄlgrupp?

VÄrt flaggskeppsprogram, Access Code, utbildar vuxna med lÄginkomstbakgrund för att bli mjukvaruutvecklare. Genom en intensiv tio mÄnaders lÀroplan byggd av branschexperter fÄr vÄra studenter tekniska fÀrdigheter, branschkunskap och tillgÄng till nÀtverk.

Programmet Ă€r transformativt – akademiker har gĂ„tt frĂ„n att tjĂ€na $ 18 000 till över $ 85 000 per Ă„r och arbetar som programmerare hos nĂ„gra av de bĂ€sta startups och företag som Kickstarter, Pinterest, OKCupid, CapitalOne och mer.

Hur har Techstars nÀtverk hjÀlpt ditt företag?

Techstars-entreprenörer och startups representerar de bÀsta nya talangerna och företagen. Vi Àr stolta över att utexaminerade frÄn C4Q Access Code nu arbetar pÄ Techstars-företag, levererar kod och bidrar till produkter som nÄr miljontals anvÀndare.

Oavsett om företag i ett tidigt skede befinner sig i acceleratorn till alumner frÄn det breda nÀtverket, fungerar Techstars som en ambitiös förebild för vÄr organisation och vÄra studenter. Som en del av Techstars Foundation Àr vi glada att samarbeta för att bygga fler talangledningar och hjÀlpa till att föra olika ingenjörer in i teknikgemenskapen.

Vad Àr din vision för framtiden?

C4Q fokuserar för nÀrvarande pÄ att utbilda de bÀsta mjukvaruutvecklarna och teknologiledarna frÄn lÄginkomsttagare och olika bakgrunder.

NÀr vi vÀxer hoppas vi kunna öka vÄr pÄverkan genom att betjÀna mer förtjÀnta publik och förstÄ de spakar som vi kan förbÀttra vÄra resultat. Vi tror att de 70 procent av amerikanerna som inte har högskoleexamen kan ha lika tillgÄng till bra jobb och möjligheter.

VÄr lÄngsiktiga vision innefattar att vi utökar mer Àn att lÀra in programmeringskunskaper för att göra det möjligt för vÄrt samhÀlle att bli företagare och skapa framtida företag. Vi strÀvar efter att ge fler individer som Moawia Eldeeb, en examen frÄn vÄr allra första kohort som gick frÄn att vÀxa upp i Queensbridge Public Housing till att samla över 2 miljoner dollar för att starta sin start efter avslutat vÄrt program.

Att inspirera fler och fler entreprenörer frÄn olika och underartade befolkningar kommer att skapa ett mer vÀlmÄende samhÀlle.

LÀs mer inspirerande intervjuer hÀr pÄ Tech.Co