Komplett guide om hur man bygger framgångsrik försäljningstratt

Oavsett om du bara startar ett företag eller behöver hjälp med att marknadsföra ett befintligt företag måste du börja med en riktig försäljningstratt på plats. Dessa säljtrattar fungerar som grund för alla dina marknadsföringskampanjer och ser till att kampanjerna ger resultat varje gång. Det ger dig en tydlig uppfattning om vad du behöver göra i varje steg i konverteringsprocessen.

√Ąven om processen att bygga en effektiv f√∂rs√§ljningstratt kan vara utmanande kan du g√∂ra det enklare genom att √∂verv√§ga f√∂ljande:

Vem är din publik?

Varje försäljningstratt bör byggas på en grundlig förståelse för din publik. Utan detta kommer du bara att gå framåt blint utan en ordentlig känsla för riktning, vilket ger betydligt mindre resultat, samtidigt som du tar upp stora ansträngningar och investeringar. Så du måste börja med att identifiera din målgrupp och sedan försöka förstå dem.

Du måste ta reda på vad de gillar så att du kan utforma dina marknadsföringsmeddelanden på ett sätt som tilltalar dem. Du måste ta reda på deras smärtpunkter för att förstå hur du placerar din produkt på ett sätt som kommer att kliva ihop med dem. På samma sätt måste du ta reda på var din publik är så att du kan nå dem där de är mest aktiva.

Hur kan du driva trafik?

Om du vill skapa omvandlingar på din webbplats behöver du först trafiken för att konvertera. Det betyder att du måste planera noggrant hur du kommer att locka en relevant publik till din webbplats innan du ens funderar på hur du konverterar dem.

Du kan implementera PPC-kampanjer, annonser på sociala medier eller marknadsföring av influenser för att öka medvetenheten om ditt varumärke och dina produkter med en relevant publik. Eller så kan du anstränga dig för att optimera din webbplats för sökmotorer så att du kan få mer synlighet bland personer som gör relevanta sökningar.

Hur kan du engagera och konvertera din trafik?

När du har lockat den trafik du behöver kan du inte bara stanna där. Dina försäljningstrattar bör också överväga hur du kan engagera trafiken du har lockat. Du kan göra detta genom blogginlägg, visuellt innehåll och olika andra marknadsföringsmetoder som visar hur din produkt kan hjälpa dina besökare. Målet bör vara att övertyga dem om att de behöver produkten för att ta itu med deras smärtpunkter.

Och efter detta, se till att dina leads enkelt kan slutföra sina inköp så att du kan få fler konverteringar. Intresserad av att lära dig mer om att bygga effektiv försäljningstratt? Kolla in denna gifografiska.

Försäljningstratt

Bild med tillstånd: Shane Barker