Kostnader f√∂r telekomtj√§nster i Indien “m√∂jligen de l√§gsta i v√§rlden”: finansminister, Piyush Goyal

Kostnader för telekomtjänster i Indien

“Tillf√∂rordnad finansminister Piyush Goyal har uppgett att mobildataf√∂rbrukningen har √∂kat med √∂ver 50 procent p√• praktiskt taget ingen tid.”

Medan inkomstdeklarationen f√∂rst√•eligt var h√∂jdpunkten i del√•rsbudgeten 2019–2020, hade fungerande finansminister Piyush Goyal en massa intressanta observationer om den indiska mobiltelefon- och telekomindustrin. Att st√§lla in f√∂r Arun Jaitley och ange en milstolpsbudget som effektivt bidrar bra till den indiska ungdomen och medelklassen, sade Goyal, ‚ÄĚKostnaden f√∂r data- och r√∂stsamtal i Indien √§r nu m√∂jligen den l√§gsta i v√§rlden.‚Äú

Dessutom noterade han att industrin inom mobiltelefontillverkning l√•ngsamt b√∂rjar visa sin styrka i Indien, med mobiltelefonf√∂retag, monteringsanl√§ggningar och komponenttillverkningsf√∂retag som gradvis bidrar starkt till arbetstillf√§llen och inkomster i b√•de stads- och landsbygdsomr√•den. Han noterade, ‚ÄĚMobile och dess tillverkningsf√∂retag f√∂r delar har vuxit fr√•n tv√• till 268 nu.‚ÄĚ√Ąven om hans ber√§kningsperiod troligen √§r det sista r√§kenskaps√•ret, kan siffran variera lite om Indiens otaliga, ofta oregistrerade butiker och leverant√∂rer beaktas.

bsnl

Goyal noterade också effekterna av anslutningsmöjligheter i Indien idag och konstaterade att mobilt dataanvändning har ökat med nästan 50 procent på mycket kort tid, även om han inte specificerade mer information om den statistik som han delad. Indiens teleoperatörsindustri har genomgått en fullständig nedskakning tack vare Reliance Jio, som tog tariffer och utsläpp av ruffen och vände dem upp och ner. Detta har lett till att mobildata har blivit oerhört överkomliga, med 1 GB / dag LTE-planer som kostar under Rs 150, samtidigt som de inkluderar obegränsade röstsamtal.

Från och med de senaste rapporterna har Reliance Jio nu över 280 miljoner abonnenter och har lagt till miljoner användare i sitt nätverk varje månad, medan de en gång ofelbara telekomjättarna Bharti Airtel och Vodafone-Idea (tidigare separata enheter) antingen är stillastående eller tappar abonnenter snabbt. Från och med november 2018 uppgav TRAIs rapport att medan Vodafone-Idea ägde 35,94 procent av marknaden, hade Bharti Airtel 29,17 procent av det och Reliance Jio är nu upp till 23,17 procent. Med tanke på dessa operatörers perioder förväntas Jio överträffa sina konkurrenter inom en viss tid.

Med dessa förklaringar har finansministern också visat avsikt att erkänna effekterna av databom i Indien och hur långt Indien har kommit fram på relativt kort tid.