Kraften i social försÀljning

Kraften i social försÀljning

Social försÀljning har utropats som försÀljningens framtid, men mÄnga framÄtblickande företag har redan börjat utnyttja detta tillvÀgagÄngssÀtt. Ssocial försÀljning baseras pÄ konceptet att anvÀnda sociala medier för att nÀra koppla till nuvarande och framtida framtidsutsikter. Detta kan innehÄlla allt frÄn noggrann övervakning av konton för att kunna ge anvÀndbara och genomtÀnkta svar hela vÀgen till att spela in personliga tackmeddelanden och lÀgga upp dem pÄ YouTube.

En av de viktigaste aspekterna av social försÀljning Àr att skapa en Àkta och konsekvent nÀrvaro i kombination med att vidta ÄtgÀrder för att vÄrda dina kundrelationer online. Studier har visat att anvÀndning av dessa tekniker kommer att öka kvalificerade leads med 40 procent, och det bÀsta Àr att nystartade företag och andra smÄföretag kan spendera lite eller inga pengar pÄ denna process.

TÀnk pÄ att sjÀlva sociala medier Àr att mÀnniskor delar saker med dig, Àven om de inte Àr helt medvetna om att de gör det. Till exempel erbjuder Facebook omfattande verktygssidor för företag som lÄter dig veta demografiska fördelningen av dina följare. Du kan ocksÄ ta reda pÄ toppdatum och tidpunkt dÄ mÀnniskor checkar in pÄ företag i ditt nÀromrÄde. Om du kombinerar detta med publikens intressen och beteendespÄrning som tillhandahÄlls av Google Analytics kan du mycket lÀttare skapa livskraftiga kundprofiler. DÀrifrÄn kan du skrÀddarsy dina sociala interaktioner och annonser dÀrefter.

Michael Bi, Executive Manager för Shopping Express, betonade nyligen vikten av att utveckla rÀtt tillvÀgagÄngssÀtt för din kundbas:

”Vi sĂ€ljer datorutrustning och annan elektronik, och de flesta av vĂ„ra kunder letar efter en bra bit teknik till bĂ€sta möjliga pris. DĂ€rför utformade vi vĂ„r webbplats och sociala medier nĂ€rvaro för att svara pĂ„ dessa behov.

Men vi delar ocksĂ„ lokala nyhetsberĂ€ttelser och bitar som Ă€r relaterade till teknik och popkultur, eftersom dessa Ă€mnen resonerar med vĂ„r publik. Genom att vĂ€xla mellan att dela dessa berĂ€ttelser och inlĂ€gg om vĂ„ra produkter kan vi bygga en relation som kĂ€nns vĂ€nligare och mindre ensidig. ”

Förutom att nĂ„ ut till konsumenter via dina sociala mediesidor, bör du ocksĂ„ se till att du tar dig tid att svara pĂ„ positiva och negativa recensioner. Även om det kan vara omöjligt att behaga alla, kommer dina svar pĂ„ negativitet att ha en enorm inverkan pĂ„ de nya konsumenternas vilja att ge dina produkter eller tjĂ€nster ett försök.

TyvÀrr kan till och med en negativ recension kosta dig 30 kunder. Att tillhandahÄlla kvalitetsservice och be dina nöjda kunder att lÀmna recensioner kan dock vara mycket fördelaktigt. Att öka ditt nuvarande Yelp-betyg med en stjÀrna kan faktiskt öka försÀljningen med upp till 9 procent. Detta ensamma Àr en tillrÀckligt stor anledning att anamma social försÀljning. Utan en stark online-nÀrvaro och kundservice av hög kvalitet kommer det att bli mycket svÄrare att fÄ mÀnniskor att lÀmna positiva recensioner.

PÄ lÄng sikt kommer sannolikt social försÀljning att vara en mycket större del av kundtjÀnsten. Det kommer förmodligen snart att gÄ över till ökad livestreaming för att prata med kunder en-mot-en. Företagen vill ocksÄ kontinuerligt hitta nya sÀtt att diversifiera sin onlinestrategi, till exempel att dela inlÀgg, artiklar, bilder, videor och livestreamar som inte bara relaterar till deras produkter utan ocksÄ till mÄlgruppens intressen.

SkĂ€rmdump hĂ€mtad frĂ„n youtube-videon “Beat Your Competition to the Punch” av Craig Elias