Krombaserad Microsoft Edge-webblÀsare Àr nu tillgÀnglig för test pÄ macOS

Krombaserad Microsoft Edge-webblÀsare Àr nu tillgÀnglig för test pÄ macOS

“Den nya Edge-webblĂ€saren har utformats speciellt av Microsoft för att se ut och kĂ€nnas som en macOS-app, med en mĂ€ngd funktioner som anlĂ€nder ocksĂ„.”

Microsoft har meddelat att den nya nya Edge-webblÀsaren, baserad pÄ Google Chromium-kÀllkodsprojektet, nu Àr tillgÀnglig för test pÄ Apples macOS. Den första vinden i Edge-webblÀsaren för Windows kom pÄ hÀlarna av Microsoft Build-konferensen nÀr den lÀcktes ut för att visa sin existens. Nu har Microsoft officiellt meddelat sin förestÄende lansering under de kommande dagarna genom att introducera de mindre stabila, dagliga Canary-byggnaderna till macOS, med GrÀnsen rapporterar ocksÄ att de mer stabila, veckovisa Dev-byggnaderna kommer snart.

Chromium Edge pÄ macOS

För att fÄ en smak av den nya Edge-webblÀsaren mÄste du Àga en Apple-dator som kör macOS 10.12 eller senare. Den nya Edge-webblÀsaren Àr den senaste pinnen i Microsofts pÄgÄende anstrÀngningar för att bygga om företaget baserat pÄ plattformsprogramvara och tjÀnster. PÄ den anteckningen indikerar rapporter att Microsoft specifikt har gjort anstrÀngningar för att fÄ Edge-webblÀsaren för macOS att se ut som en typisk macOS-app, samt integrera genvÀgar och mediekontroller för webblÀsaren, som Àr kompatibla med Touch Bar pÄ kompatibla MacBook-enheter.

Dessutom kommer Edge för macOS att stödja alla genvÀgar och kombinationer för macOS, tillsammans med möjligheten att vÀxla flikar frÄn OLED-pekfÀltet pÄ MacBooks. Flikarna Àr ocksÄ planerade för att ha rundade kanter och GrÀnsen rapporterar vidare att ett liknande designsprÄk ocksÄ kommer att utvidgas till Windows-versionen. Men Windows-versionen av den Chromium-baserade Edge-webblÀsaren skulle ha ett Windows-designsprÄk.

Edge-webblĂ€saren kommer ocksĂ„ att ha förbĂ€ttrade sekretessregleringar och en ‘Samlingar’ -funktion som lĂ„ter anvĂ€ndare samla in bilder och textutdrag nĂ€r de surfar pĂ„ webben. Om du inte vill vĂ€nta tills de mer stabila Dev-byggnaderna Ă€r ute kan du redan fĂ„ en smak av Edge-webblĂ€saren genom att ladda ner den hĂ€rifrĂ„n.