Kvinnliga företagsägare är mer pålitliga än män

Könsskillnaderna gränsar till dumma vid denna tidpunkt. Med mer än tillräckligt med forskning som stöder värdet av mångfald i arbetskraften och kvinnliga företagare som visar världen att de inte går någonstans, finns det en växande rörelse för att göra könsskillnaden till det förflutna. Och om du behövde en annan anledning att värdera kvinnor i arbetskraften, finns det tydligen en sak till som de är bättre på än män: förtroende.

“V√•r unders√∂kning visade att kvinnor var mer betrodda som f√∂retags√§gare √§n m√§n”, skrev f√∂rfattarna till studien.

Enligt en ny studie från Paychex är kvinnor mer pålitliga företagsägare än män. Studien fokuserade på generations- och könsskillnader och kvinnor var mer pålitliga som Millennials (kvinnor: 21,1 procent mot män: 19,4 procent) och som Generation X (kvinnor: 25,4 procent mot män: 10,2 procent). Endast för Baby Boomers ansågs män vara mer pålitliga som företagsägare, och även då var det med en marginal på mindre än 2 procent.

Så varför är kvinnliga företagare mer pålitliga än män? Tja, förutom det uppenbara, har forskning haft ett brett spektrum av skäl:

“Annan forskning har visat att kvinnor vanligtvis √§r mer betrodda som VD i st√∂rre f√∂retag, och kvinnliga f√∂retagare kan ibland bli mer framg√•ngsrika p√• grund av hur de v√§rdes√§tter kreativitet och relationer i aff√§rsmilj√∂n.”

√Ąr f√∂rtroende tillr√§ckligt f√∂r att √∂vertyga k√∂nspersoner om att kvinnor beh√∂ver representeras b√§ttre inom teknik? Osannolik. Tragiskt nog har alla studier och statistik i v√§rlden inte kunnat sv√§nga de ansvariga f√∂r att g√∂ra en f√∂r√§ndring. Lyckligtvis verkar kvinnliga f√∂retagare inte hindras, eftersom de har startat i massor. Och f√∂rhoppningsvis kommer deras bidrag till teknologisamh√§llet att tala f√∂r sig sj√§lva och p√•verka alla p√• egen hand.

Läs mer om vikten av mångfald inom tech på TechCo