Kvinnor inom teknik bör vara regeln, inte undantaget

Kvinnor inom teknik bör vara regeln, inte undantaget

Vi har alla hört olika versioner av samma statistik: Enligt folkrÀkningen utgör kvinnor 59 procent av hela arbetskraften i USA och 51 procent av landets totala befolkning, men kvinnor stÄr för bara 30 procent av arbetskraftspoolen inom teknikindustrin. Dessutom har endast cirka 16 procent av dessa kvinnor tekniska positioner och bara 23 procent har ledarroll.

Det Ă€r pinsamt. Som far till tvĂ„ döttrar – en i gymnasiet – tycker jag att dessa fakta Ă€r oroande. Vad som Ă€r Ă€nnu mer upprörande Ă€r ojĂ€mlikheten mellan kvinnor och mĂ€n: kvinnor tjĂ€nar bara cirka 80 cent för varje dollar som tjĂ€nas in av mĂ€n. Min fru och jag uppfostrar vĂ„ra döttrar för att jaga sina drömmar, för att bli vad de Ă€n vill bli. Denna statistik tvingar mig att erkĂ€nna – för mig sjĂ€lv och för dem – att som alla kvinnor kommer mina döttrar att simma mot strömmen.

Det som Ă€r uppmuntrande Ă€r att denna viktiga frĂ„ga om att kvinnor Ă€r underrepresenterade inom teknik – liksom HBTQ-personer och fĂ€rgade mĂ€nniskor – fortsĂ€tter att locka mer och mer uppmĂ€rksamhet. Startups och branschledare Ă€r vĂ€rd för evenemang och till och med lanserar hela inkubatorer med fokus pĂ„ mĂ„ngfald och inkludering. Och detta gĂ„r utöver tekniken. Helvete, kvinnomarsjen den 21 januari, dagen efter president Trumps invigning, galvaniserade miljontals kvinnor och medlemmar i andra underrepresenterade samhĂ€llen och deras anhĂ€ngare, inte bara i USA utan över hela vĂ€rlden.

Allt detta Ă€r fantastiskt – men det finns fortfarande mycket arbete som mĂ„ste göras.

PÄ Galvanize Àr jag stolt över att sÀga att mer Àn hÀlften av vÄrt ledande team bestÄr av kvinnor. Vi har ocksÄ haft nyligen Ärskullar med höga andelar kvinnliga studenter. I Boulder, till exempel, var G32 och G36 60 procent respektive 46 procent kvinnor. Det Àr fortfarande inte tillrÀckligt bra. Vi mÄste strÀva efter den typen av nummer konsekvent i alla vÄra kohorter.

Att arbeta för jĂ€mstĂ€lldhet Ă€r inte bara rĂ€tt sak – och förresten, det borde vara tillrĂ€cklig motivation för var och en av oss att göra allt vi kan göra – faktum Ă€r att det ocksĂ„ Ă€r rĂ€tt att göra för affĂ€rer och för ekonomin. Studier som genomförts av National Center for Women & Information Technology har visat att könsdiversa företag:

“Prestera bĂ€ttre ekonomiskt, sĂ€rskilt nĂ€r kvinnor har en betydande andel av toppledande befattningar.” “Visa överlĂ€gsen lagdynamik och produktivitet.” “Producera arbetsteam som hĂ„ller sig enligt schema och under budget.” “Visa förbĂ€ttrad medarbetarprestanda.”

Detta Àr ett sÄ stort, brett Àmne som jag tror att det ibland kan kÀnnas skrÀmmande att ens börja ta itu med; Ätminstone, jag vet att det Àr sÄ jag ofta kÀnner mig. PÄ vÄra Galvanize-campus i Denver och Boulder har vi turen att ha en grupp som heter gWomen som trÀffas varje mÄnad för att grÀva i ett specifikt Àmne eller tema relaterat till kvinnor inom teknik. Den hÀr mÄnaden vid Boulder-mötet talade Alison Hughes, som tillbringade nio Är som mjukvaruutvecklare pÄ Apple och nyligen grundade sitt eget konsultföretag, Little Barn, om en viktig aspekt av detta problem: Imposter Syndrome.

Åh, och Alison studerade ocksĂ„ biologi vid UCLA och innan hennes Apple-dagar tillbringade ungefĂ€r ett decennium som breakbeat techno DJ.

Ja, hon Àr dÄlig.

SĂ„ utan tvekan framgĂ„ngsrik med nĂ€stan vilken Ă„tgĂ€rd som helst, började Alison med att prata om hur hon Ă€n i dag ibland kĂ€nner sig som en professionell “bedragare” och fortsatte med att förklara att det Ă€r en riktig sak. Alison definierade “Imposter Syndrome” pĂ„ detta sĂ€tt: “En genomgripande kĂ€nsla av sjĂ€lvtvivel, osĂ€kerhet eller bedrĂ€geri, trots ofta övervĂ€ldigande bevis för det motsatta.”

TÀnk pÄ det sÄ hÀr, sa hon: Du har precis fÄtt en prestigefylld, vÀlförtjÀnt kampanj och du gÄr in i ett möte dÀr alla gratulerar dig. Vad sÀger du? Kanske nÄgot som andra hjÀlpte mig att komma hit eller jag hade tur. Det, förklarade Alison, Àr skitsnack. Vad Imposter Syndrome gör Àr att förhindra att kvinnor stolt tillkÀnnager det verkliga svaret. NÄgot som: Jag tjÀnade det hÀr eller jag var den bÀsta personen för jobbet.

Till denna dag, sÀger Alison, kÀmpar hon fortfarande med att ta kredit, Àven nÀr det Àr riktigt och tydligt lÀmpligt. Hon sa att allt handlar om hur du uppfattar din egen förmÄga. Hon bad de andra kvinnorna i rummet vid mötet att tro pÄ sig sjÀlva och ta kredit för vad de har tjÀnat. (OcksÄ: Tydligen upplever 70 procent av befolkningen nÄgon form av Imposter syndrom, och det Àr inte bara kvinnor.)

NĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ vad Alison hade att sĂ€ga som vd för ett teknikföretag fĂ„r det mig att tĂ€nka pĂ„ hur lycklig jag Ă€r att ha massor av smarta begĂ„vade kvinnor i mitt team och i mitt liv – och hur ingen av dem Ă€r bedragare. Det fĂ„r mig att tĂ€nka pĂ„ alla Galvanises lysande kvinnliga studenter och alumner, och pĂ„ de kvinnliga grundarna som har valt att starta och bygga sina företag med och inom Galvanize-samhĂ€llet.

Som far till tvĂ„ unga flickor, nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ de verkliga utmaningarna med Imposter syndrom, fĂ„r det mig ocksĂ„ att tĂ€nka pĂ„ hur Galvanize och andra branschledare behöver göra mer i denna frĂ„ga. Det borde vara sjĂ€lvklart, men det mĂ„ste sĂ€gas, och faktiskt skulle högsta domstolens domare Ruth Bader Ginsburg ha sagt det bĂ€st: ”Kvinnor hör hemma pĂ„ alla stĂ€llen dĂ€r beslut fattas …. Det borde inte vara sĂ„ att kvinnor Ă€r undantaget. ”

Det Àr mer eller mindre vad jag sÀger till mina tvÄ döttrar. Men jag tror att det ocksÄ Àr ett meddelande som vd och ledare inom teknikindustrin behöver skicka mer högt och regelbundet till sina kollegor och anstÀllda. Det borde faktiskt inte vara att kvinnor Àr undantaget. LÄt oss göra kvinnor till regeln.

LÀs mer om kvinnor inom teknik hÀr pÄ Tech.Co

Bild: WOCinTech