Läckade riktmärken visar att iPhone 12 kan överträffa alla Android-telefoner

Läckade riktmärken visar att iPhone 12 kan överträffa alla Android-telefoner
Något att se fram emot: De senaste iPhonesna har länge varit före nya Android-enheter när det gäller ren processorkraft tack vare företagets A-seriechips, och det verkar som att den kommande iPhone 12 kommer att dra ännu längre bort från den nuvarande Android-ledaren РSamsungs Galaxy S20 Ultra.

A13 Bionic-processorn under de senaste årens trio av iPhone 11s är snabbare än Snapdragon 865 inuti Samsungs senaste flaggskepp Рäven om S20 Ultra har mycket mer RAM Рmen A14 Bionic-chipet i iPhone 12 kommer att bli ännu snabbare och sätta på samma nivå som den senaste iPad Pro.

Nyheten kommer från läckta Geekbench CPU-riktmärken som finns på den kinesiska sociala mediasidan Weibo av den kinesiska publikationen ITHome, (via GizChina). Det visar A14 Bionic-chipet med en enda kärnpoäng på 1 658 och en multikärna på 4 612. Som jämförelse får Galaxy S20 Ultra 805 på single-core och 3076,7 på multi-core, vilket innebär att iPhone 12 kommer att ha mer än dubbelt så mycket som sin rival.

Posten visar också A14 Bionic som körs på nästan 3,1 GHz. Enligt rykten kommer den att byggas av TSMC med 5-nanometer-processen. Det spekuleras också att iPhone 12 kommer med en hög uppdateringsfrekvensskärm, antingen 90Hz eller 120Hz.

Med de flesta av 2020: s Android-flaggskepp med Snapdragon 865 kommer nästa iPhone igen att vara långt före tävlingen när det gäller bearbetningsprestanda Рmen det gör det självklart inte bättre. Design, programvara, kameror, RAM, lagring, pris och många andra faktorer måste också beaktas, även om Apple kommer att vara före när det gäller att hantera resurskrävande uppgifter.