LÀckt Nokia 9 PureView-video avslöjar telefonens viktigaste specifikationer och funktioner

Titta live nÀr Nokia presenterar vÀrldens första smartphone med en 5-objektivskamera

Telefonen Nokia-fans har vÀntat pÄ Àr nÀstan hÀr, en ny lÀcka berÀttade för oss tidigare i veckan utan att avslöja nÄgra detaljer om den kommande Android One-handenheten bortsett frÄn dess design och bakÄtriktade PureView-mÀrkta kamera med penta-lins. Men det visar sig att det ocksÄ finns en promovideo som gör rundorna, som nÀmner Nokia 9: s viktigaste specifikationer samt nÄgra av dess kameratrick.

NÀr vi tittade pÄ Nokia 9 PureView-renderingen hÀromdagen sa vi till dig att det finns en sak att hata om handenheten, och det Àr den tjocka topp- och bottenramen som pÄminner oss om tidiga 2017-telefondesigner. Videon nedan, delad MySmartPrice, ger dig ytterligare en anledning att undvika det om du letar efter ett nytt Android-flaggskepp med uppdaterade specifikationer.

Nokia 9 PureView kan lanseras i januari 2019, men det kommer att rocka en 2018-processor, Snapdragon 845, istÀllet för Qualcomms Snapdragon 855 som presenterades i början av december. Detta Àr inte förvÄnande för HMD Global, eftersom företaget gjorde samma sak med Nokia 8 Sirocco för ungefÀr ett Är sedan. Men Nokia 9 har inte samma kraftfulla 7nm-chip som andra 2019-enheter.

Andra Nokia 9 PureView-specifikationer inkluderar en 5,99-tums PureDisplay-skÀrm med 2K-upplösning, 6 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme, fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen och stöd för trÄdlös Qi-laddning. Telefonen fÄr tvÄ Ärs garanterade Android-uppdateringar, som en Android One-enhet, och kommer att lanseras med Android 9.0 Pie ombord.

Kameraspecifikationerna nĂ€mns inte, men vi har Zeiss-optik pĂ„ spel. För att inte tala om att HMD köpte tillbaka det kamerarelaterade PureView-varumĂ€rket frĂ„n Microsoft. Med andra ord kommer den hĂ€r telefonen att handla om fotografering. I videon stĂ„r det att handenheten kommer att fĂ„nga ”livet i omöjliga detaljer.” Kameran tar fem bilder samtidigt och upp till tio gĂ„nger mer ljus. Videon föreslĂ„r att Nokia 9 kommer att leverera fantastiska foton i svagt ljus, HDR-stöd samt Ă„terfokuseringsstöd direkt i Google Photos.

Vi har ingen aning om hur mycket Nokia 9 PureView kommer att kosta, men Nokia kanske lanserar det pÄ bara nÄgra veckor om dessa nya rykten Àr korrekta.