LÀckt video visar Googles Pixelbook-kopia av Surface Pro Àr lika uppenbar som vi trodde

LÀckt video visar Googles Pixelbook-kopia av Surface Pro Àr lika uppenbar som vi trodde

Tidigare i Ă„r hörde vi rykten om att Google, ett stort mjukvaruföretag med nyvunnen intresse för hĂ„rdvara, planerar att lansera en avancerad konvertibel surfplatta med ett helt avtagbart tangentbord. Om det lĂ„ter bekant beror det förmodligen pĂ„ att Microsoft – ocksĂ„ ett stort mjukvaruföretag med ett nytt intresse för hĂ„rdvara – lanserade Surface Pro, en avancerad konvertibel surfplatta med ett helt avtagbart tangentbord för bara nĂ„gra fĂ„ Ă„r sedan.

Att “ta inspiration” frĂ„n andra produktserier Ă€r en stor tradition i teknikindustrin, sĂ„ det Ă€r inte riktigt rĂ€ttvist att kritisera Google för att hon cribbar hĂ€r. Faktum Ă€r att om den hĂ€r korta lĂ€ckta videon Ă€r nĂ„got att gĂ„ med kan Google ta Microsofts ursprungliga idĂ© och ge den den exekvering den sĂ„ riktigt förtjĂ€nar.

LÀckaget kommer frÄn Chrome Unboxed, en liten Chrome OS-specifik blogg som har slaviskt dokumenterat den ogamorösa vÀrlden av Chromebook-lÀckor i flera Är. Den hittade en video som kom frÄn Chromium Bug Tracker och drog ner den. Videon Àr bara nÄgra sekunder lÄng och visar bara ett hörn av enheten (det ser ut att vara en del av en buggrapport), men det kan ge oss relevant inblick i detaljerna i den hÀr enheten.

För det första kan vi se tunna ramar pĂ„ bĂ„da sidor och en högupplöst skĂ€rm. Chromebooks brukar vara pĂ„ den billigare sidan. den enda tillverkaren som har försökt göra avancerade Chrome OS-enheter Ă€r fortfarande Google. I grund och botten Ă€r utseendet pĂ„ bara nĂ„gra avancerade funktioner – som tunna ramar och en högupplöst skĂ€rm – tillrĂ€ckligt för att fĂ„ oss att tro att det hĂ€r Ă€r en Pixelbook-enhet.

Det finns ocksÄ frÄgan om tangentbordet och hur det verkar fÀsta pÄ enheten. Tangenterna sjÀlva Àr rundade, vilket Àr ett ovanligt val för ett tangentbord. Rundade tangenter anvÀnds ibland för att fÄ ett litet tangentbord att kÀnna sig större, sÄ de Àr mer populÀra pÄ löstagbara surfplattetangentbord Àn en fullfjÀdrad bÀrbar dator. Du kan ocksÄ se att bilagan mellan skÀrm och tangentbord Àr större Àn vad du förvÀntar dig av en konventionellt monterad bÀrbar dator, sÄ det finns en stor chans att det hÀr Àr nÄgon form av löstagbar enhet.

FrĂ„n tidigare rykten tror vi att Google har tvĂ„ Pixelbooks pĂ„ gĂ„ng, kodnamnet “Nocturne” och “Atlas.” Det Ă€r inte helt klart vilket som Ă€r, men det finns en stor chans att minst en av de tvĂ„ kommer att presenteras vid Googles oktober-evenemang, sĂ„ vi behöver inte vĂ€nta lĂ€nge.