LÄga utbud av Apple iMac-apparater kan signalera förestÄende redesign

LÄga utbud av Apple iMac-apparater kan signalera förestÄende redesign
Ryktfabrik: Medan Apples WWDC vanligtvis Ă€r en programvarufokuserad hĂ€ndelse har företaget varit kĂ€nt för att ocksĂ„ avslöja ny hĂ„rdvara. Apples 27 “iMac verkar vara slut pĂ„ tillgĂ€nglighet vilket kan signalera att företaget kommer att omforma den berömda allt-i-ett i Ă„r.

Besök pĂ„ Apples webbplats avslöjar att de 27 “iMac-leveranstiderna Ă€r mellan slutet av juni och början av juli. 21,5” iMac verkar dock vara i lager. 27 “iMac Ă€r ocksĂ„ bestĂ€llt pĂ„ Amazon.

Detta följer pÄ en tidigare rapport om Apples avsikt att omforma allt-i-ett-skrivbordet. Enligt lÀckaren Sonny Dickson skulle den nya iMac likna Pro Display XDR med smalare ramar. Apple skulle uppgradera den stationÀra PC: n med AMD Navi GPU: er och SSD-lagring, och ersÀtta de snurrande hÄrddiskarna och Fusion-enheten. Det kommer ocksÄ att innehÄlla T2-chipet, som anvÀnds för att hantera sÀkerhetsfunktioner som Touch ID.

Ny iMac inkommande pÄ WWDC. iPad Pro designsprÄk, med Pro Display-liknande ramar. T2-chip, AMD Navi GPU och ingen mer fusionsenhet

– Sonny Dickson (@SonnyDickson) 9 juni 2020

IMac Àr en av de mest kÀnda allt-i-ett-datorerna. Dess fysiska design uppdaterades senast 2012 för att ha en tunn, unibody-design med avsmalnande kanter. Apple uppgraderade till en Retina 5K-skÀrm 2014 och lade till iMac Pro i sortimentet 2017. iMac Pro var nÄgot av en stand-in tills den nydesignade Mac Pro tillkÀnnagavs pÄ WWDC 2019.

Att lÀgga till ryktfabriken Àr spekulationer om att Apple Àntligen kommer att avslöja sina planer pÄ att sÀtta ARM-processorer i sina datorer. Att flytta till ARM kommer att ge fördelar vad gÀller energiförbrukning och effektivitet, men prestanda Àr stort okÀnt. Apples mobila A-seriechips har visat sig slÄ Intels mellanregister i vissa riktmÀrken och matchar nÀstan Intel och AMDs avancerade chips i rÄa heltalstest, men en sak Àr ett teoretiskt test och en annan verklig anvÀndning och lÄngvarig arbetsbelastning (plus inbyggd mjukvaruoptimering som Ànnu inte har gjorts pÄ skrivbordssidan).

Oavsett ser WWDC 2020 ut att vara ganska intressant trots övergÄngen till en virtuell hÀndelse.