LÀgg till AR-upplevelser i appar pÄ nÄgra minuter med Apples nya Reality Composer för Mac och iOS

LÀgg till AR-upplevelser i appar pÄ nÄgra minuter med Apples nya Reality Composer för Mac och iOS

“Det nya verktyget Ă€r en gudagĂ„va för alla som vill bygga AR-appar och spel”

Augmented Reality kan vara den nya verkligheten för alla, Ätminstone om Apple har sitt sÀtt. Annonserade bland en massa andra tillkÀnnagivanden pÄ WWDC 2019 var en massa nya verktyg och tekniker som kan göra det extremt enkelt för utvecklare att lÀgga till AR-upplevelser i sina appar. Och att döma av vad jag sÄg skulle jag inte bli förvÄnad om vi ser en helt ny generation av AR-baserade appar och spel ta sig vidare till App Store.

Ta till exempel ARKit 3, den senaste uppsÀttningen utvecklarverktyg för att skapa AR-appar. Med ARKit 3 verkar fokus vara pÄ mÀnniskor, och ja, hur riktiga mÀnniskor interagerar med virtuella objekt i AR. Den nya People Occlusion-funktionen kan fÄ AR-innehÄll att passera bakom och framför mÀnniskor i den verkliga vÀrlden, vilket gör att AR ser sÄ mycket mer verkligt och mer uppslukande ut. Funktionen för spÄrning av rörelse i ARKit 3 fÄngar en persons rörelser i realtid och skickar dem vidare som input till AR-upplevelsen, vilket ger ett relevant nytt tillskott till saker som pedagogiska appar och spel. Sedan finns det RealityKit, ett ramverk pÄ hög nivÄ som kan skryta med kameraeffekter, fotorealistisk rendering, animationer, fysik och mycket mer.

Apple-Reality-Composer

Men den verkliga höjdpunkten, att döma av den demo jag sĂ„g vid sidan av WWDC, mĂ„ste vara Reality Composer. Detta Ă€r en ny app för iOS och Mac, och förblir trogen mot dess moniker, hjĂ€lper utvecklare att “komponera verkligheten” och skapa interaktiva AR-upplevelser utan nĂ„gon tidigare 3D-upplevelse. Det senare Ă€r nyckeln, eftersom det potentiellt kan spara en utvecklare mycket tid nĂ€r han arbetar pĂ„ ett AR-baserat projekt. Dessutom tillhandahĂ„ller Reality Composer ett GUI som kan hjĂ€lpa Ă€ven en person utan omfattande kodningsförmĂ„ga att komma med nĂ„gra roliga AR-grejer. Reality Composer levereras med ett massivt bibliotek med tillgĂ„ngar som redan Ă€r inbyggda och allt stĂ„r till utvecklarens förfogande att anvĂ€nda. Dessa inkluderar 3D-modeller och animationer som helt enkelt kan dras och slĂ€ppas till ett projekt. Dessutom kan utvecklaren till och med importera 3D-filer i USDZ-format till projektet.

Apple-Reality-Composer2

De virtuella objekten kan anpassas efter storlek, stil och olika andra aspekter. De kan animeras, flyttas, skalas och tilldelas ÄtgÀrder som hÀnder nÀr en anvÀndare interagerar med dem. Rumsljud kan ocksÄ lÀggas till, vilket effektivt ger en ny nivÄ av nedsÀnkning till scenen.

Och eftersom Reality Composer finns pÄ bÄde Mac och iOS, kan en utvecklare vÀlja att skapa ett projekt pÄ Mac och sedan anvÀnda en iPad för att testa det i en levande miljö. Hela processen ska vara sömlös och utformad för att göra saker extremt enkla för utvecklaren. Heck, jag Àr inte en kodare och till och med Àr jag frestad att prova Reality Composer.

Om du ocksÄ Àr frestad ingÄr Reality Composer för macOS i Xcode 11 som ett av utvecklarverktygen. IOS-appen Àr i beta, och man mÄste begÀra Ätkomst via Apples utvecklarwebbplats. SÄ fortsÀtt och ge det en virvel om du Àr sÄ benÀgen.

UtlÀmnande: denna författare deltog i WWDC 2019 pÄ Apple Indias inbjudan