LĂ€gre pris OnePlus Nord avslöjade slutligen – 2020

LÀgre pris OnePlus Nord avslöjade slutligen - 2020

OnePlus, efter veckor med utdragna teasers, har Àntligen avslöjat OnePlus Nord, dess iögonfallande mellanslagsmartphone som kan erbjuda allvarlig konkurrens pÄ marknaden.

Den nya telefonen har en tilltalande lĂ„g prislapp pĂ„ 399 € (cirka 450 $) och ser extremt vĂ€lutrustad ut för att slĂ„ss med iPhone SE och kommande Google Pixel 4a-modeller. TyvĂ€rr kommer den första OnePlus Nord inte att komma till USA – företaget har sagt att ytterligare mellanklassmodeller kommer att anlĂ€nda med Nord-mĂ€rket, men de Ă€r inte helt redo för lansering.

Har USA missat en annan stor mellantelefon?

OnePlus Nord specifikationer, pris, utgivningsdatum

OnePlus Nord har inte en uppsÀttning specifikationer som kommer att blÄsa bort dig om du har tittat pÄ en toppmodellmodell. I stÀllet har OnePlus varit lite mer förnuftigt med telefonens specifikationsblad, och de funktioner som kommer att göra den största pÄtagliga skillnaden för din upplevelse.

Till exempel har den en AMOLED-skÀrm med en 90Hz uppdateringsfrekvens, vilket ger dig en mjukare upplevelse nÀr du rullar genom dina favoritappar.

Den har ocksÄ en Snapdragon 765G-processor som, Àven om den inte Àr den snabbaste, ger dig mer Àn tillrÀcklig prestanda samt 5G-anslutning.

Nord packar i ett stort 4 115 mAh-batteri och 30 W snabbladdning för att undvika eventuella batteritidsproblem. Det har ocksÄ Gorilla Glass pÄ fram- och baksidan, vilket undviker billiga bakre fodral av plast.

OnePlus har dock sparat lite pengar med nÄgot förÄldrad UFS 2.1-lagring, vilket inte Àr lika snabbt som den nyare UFS 3-tekniken. Den har ocksÄ bara en USB-C 2.0 sÄ filöverföringar blir inte lika snabba. Nord fÄr inte heller ett ordentligt IP-vattentÀtt betyg. Om det Àr nyckeln till dig, se vÄr guide till bÀsta vattentÀta telefoner du kan köpa.

Bortsett frÄn den milda kostnadsbesparingen, fÄr Nord fyra bakre kameror, inklusive en 48Mp vidvinkelobjektiv, en 8Mp ultravidvinkelobjektiv, en 5Mp djupsensor och en 2Mp makrolins.

Runt framsidan hittar du en 32Mp vidvinkelobjektiv samt en 8Mp ultravid kamera.

Allt sagt, OnePlus Nord ser ut att vara en mycket imponerande telefon för $ 450 – det Ă€r bara synd att den inte kommer att finnas tillgĂ€nglig i USA.

Varför Àr OnePlus Nord en stor affÀr?

Nord har fakturerats som en ÄtergÄng till OnePlus-rötter. Företaget började med att göra imponerande mellantelefoner med lÀgre priser Àn mÄnga Android-konkurrenter.

Efterföljande modeller sÄg dock stegvisa prisökningar tills OnePlus 8 och 8 Pro startade frÄn $ 699 respektive $ 899.

Nord tar emellertid de bÀsta funktionerna frÄn de dyrare OnePlus-telefonerna och placerar dem direkt i en billigare telefon. Faktum Àr att OnePlus sjÀlv kan skryta med att vidvinkelobjektivet pÄ 48Mp i Nord Àr exakt detsamma som det som finns i OnePlus 8 med mer premium.

Men telefonen betyder ocksĂ„ en vĂ€xande trend pĂ„ smarttelefonmarknaden – företag som vĂ€ljer att göra tydligt billigare telefoner snarare Ă€n att bara hoppa pĂ„ den senaste flaggskeppsvagnen.

Under de senaste mÄnaderna har vi sett mycket imponerande medelklassiga 5G-telefoner avslöjade av Motorola och nykomlingar TCL, liksom iPhone SE. Vi hoppas och vÀntar fortfarande pÄ Google att ocksÄ slÀppa den prissatta Pixel 4a-serien av telefoner.

Det verkar alltsĂ„ som om dagarna med att spendera mer Ă€n 1 000 dollar för att fĂ„ den bĂ€sta smarttelefonen pĂ„ marknaden – tack och lov – kan ta slut.

Varför kommer inte OnePlus Nord till USA?

I sanning vet vi inte. Det kan ha nÄgot att göra med USA: s brutna 5G-nÀtverk, eller helt enkelt en uppfattad brist pÄ efterfrÄgan frÄn OnePlus i USA.

Det handlar dock om att varken Motorola G 5G Plus eller den hÀr nya OnePlus kommer till USA. Dessa Àr instÀllda pÄ att vara tvÄ mycket imponerande telefoner till tydligt överkomliga prispunkter som skulle kunna hjÀlpa 5G-antagandet.

Som nÀmnts ovan har OnePlus sagt att andra lÀgre priser frÄn Nord-mÀrkta telefoner kommer till USA. Men tyvÀrr kommer de inte att komma pÄ ett tag.