LÀmna det till Reddit hitta ett sÀtt att fÄ Stadia igÄng pÄ iOS

LÀmna det till Reddit hitta ett sÀtt att fÄ Stadia igÄng pÄ iOS
Lösningar: Om du inte kan slÄ dem, gör din egen. En Reddit-anvÀndare har utformat ett sÀtt att anvÀnda Stadia pÄ iPhone. Det Àr inte lika idealiskt som en officiell Stadia-app men kringgÄr Apples begrÀnsningar, Ätminstone för tillfÀllet.

Redditor Zach Knox (u / znknox) har slÀppt en webblÀsarapp som heter Stadium i Apples App Store. Efter installationen startar webblÀsaren pÄ Stadia-hemsidan efter nÄgra Àndringar av instÀllningarna och kontoautentiseringen. Knox sÀger att det inte finns nÄgon spÄrningskod eller annonser för appen, men kom ihÄg att detta Àr programvara frÄn tredje part med dess inneboende risker, vars primÀra nixas av Apple.

En andra Redditor som gick med u / GrayBayPlay skapade tidigare en Xcode som integrerar en Xbox- eller DualShock 4-kontroller med Stadia i helskÀrmslÀge. Knox anvÀnde Greys styrenhetsalgoritmer inom Stadium. Eftersom controller-koden anvÀnder vissa API: er exklusivt för iOS14, kommer anvÀndarna att vilja uppdatera sin iPhone helt innan de anvÀnder appen.

Apple har gett Google och Microsoft klartecken för att slĂ€ppa Stadia- och xCloud-appar i App Store, men begrĂ€nsningar i muromgĂ€rdade trĂ€dgĂ„rdar gör utveckling oöverkomlig. Microsoft sa att Cupertinos regler ger en “dĂ„lig upplevelse för kunderna”, specifikt att molnspelsplattformar mĂ„ste slĂ€ppa sina spel i App Store individuellt för “granskningsĂ€ndamĂ„l”. Att göra detta Ă€r lĂ€ttare sagt Ă€n gjort nĂ€r dina spel ska springa av en server och inte sjĂ€lva enheten. SĂ„ utvecklingen av en xCloud-app för iOS Ă€r fast.

Med tanke pĂ„ Apples senaste kamp med Epic och andra, Ă€r dess “recension” -regler mer benĂ€gna att sĂ€kerstĂ€lla att det ser sin 30-procentiga nedskĂ€rning frĂ„n spelförsĂ€ljningen. Hur som helst Ă€r det oklart om Google eller Microsoft nĂ„gonsin kommer att slĂ€ppa molnspelappar pĂ„ Apple-enheter om inte Cupertino lossar begrĂ€nsningarna. Under tiden kan lösningar frĂ„n annonser som Knox och GrayBayPlay behöva göra, det Ă€r tills Apple drar ur kontakten pĂ„ sĂ„dana appar.

Bildkredit: DenPhotos