Lanseringsevenemang för PlayStation 5 kan hÀnda senare i februari Àn vÀntat

Sony avslöjar inte PS5: s hemligheter, sÄ hÀr Àr en enorm sammanfattning av allt vi vet

Ett ökande antal rapporter har sagt att Sony skulle vara vÀrd för ett PlayStation-möte i februari, precis som det gjorde 2013, för att avslöja den nya PlayStation 5. PÄ senare tid erbjöd en lÀckare som delade mycket information om Sonys PS5-lanseringsplaner en verklig datum och plats: Sony Hall, New York, den 5 februari.

Men nÀr vi nÀrmar oss det datumet verkar det allt mer osannolikt att Sony kommer att hÄlla ett evenemang sÄ snart. Företaget har Ànnu inte utfÀrdat pressinbjudningar, som vanligtvis slÀpps nÄgra veckor före en grundtitel. Sony tillkÀnnagav PlayStation Meeting 2013-pressaren den 31 januari samma Är, nÀstan tre veckor före debut den 20 februari. Men Sony kan fortfarande hÄlla sin PS5-hÀndelse nÀsta mÄnad, och fans tror att de Àntligen har upptÀckt faktiskt datum.

Redditor PennyOhms tittade pÄ Sony Hall-kalendern för februari och hittade en privat hÀndelse planerad till den 29 februari, som skulle starta 19:00 ET. Enligt Redditor finns det inget pÄ schemat för 5 februari. Som med andra PS5-rykten finns det dock inget definitivt som bekrÀftar datumet. Vad vi sÀkert vet frÄn Sony Àr att företaget inte gÄr till E3, sÄ vi förvÀntar oss inga PS5-meddelanden pÄ utstÀllningen.

Den 29 februari Ă€r det en lördag och det verkar osannolikt att Sony hĂ„ller ett pressevenemang under helgen. PlayStation Meeting 2013 hĂ€nde pĂ„ en onsdag. NĂ€r det gĂ€ller den faktiska starttiden började 2013-evenemanget klockan 18:00 EST, sĂ„ det skulle vara vettigt att ha PS5-evenemanget start kl 19:00. En snabb titt pĂ„ Sony Hall-evenemangskalendern för februari berĂ€ttar att de flesta onsdagar i februari fortfarande skulle vara tillgĂ€ngliga för Sony, inklusive den 5 februari. Lokalen Ă€r ocksĂ„ stĂ€ngd för ett annat privat evenemang som planeras till mĂ„ndagen den 24 februari kl 19:30. Den speciella dagen kanske inte Ă€r den bĂ€sta dagen för en PS5-avslöjande hĂ€ndelse, eftersom det Ă€r den första dagen i Mobile World Congress 2020, och samma mediemedlemmar som skulle delta i en PS5-avslöjning kan vara upptagen med mobilnyheter i Barcelona, ​​Spanien .

Med det i Ätanke skulle ett datum för evenemanget den 29 februari vara vettigt av tvÄ skÀl. Först och frÀmst skulle mediemedlemmar ha tillrÀckligt med tid för att hantera logistiken för att komma till New York för evenemanget. Om datumet stÀmmer bör Sony tillkÀnnage hÀndelsen senast den 9 februari, förutsatt att den hÄller fast vid samma PlayStation-lanseringsbok som den anvÀnde för PS4.

För det andra, och detta har ingenting att göra med sjÀlva konsolen, kan Sony inte ignorera coronaviruset, vilket verkar ha förmÄgan att spridas lÀtt under inkubationen, Àven om transportören inte har nÄgra tecken. Beroende pÄ hur breakout utvecklas Àr resor kanske inte den bÀsta idén, speciellt för dem som kommer att tÀcka PS5-evenemanget frÄn Asien. Förhoppningsvis kommer utbrottet att hÄllas bÀttre i slutet av februari, och vi vet mer om hur man botar infektionen.