LÀrande Àr det nya mÄttet för VD: ar att hÄlla sig före förÀndringar

LÀrande Àr det nya mÄttet för VD: ar att hÄlla sig före förÀndringar

Varje dag Àr den största utmaningen för VD att hÄlla sig före förÀndringen. Det pÄverkar alla aspekter av verksamheten och utan att ta hand om vad som hÀnder kan du lÀmnas i dammet.

“Hastigheten för nuvarande genombrott har inget historiskt prejudikat”, skrev Klaus Schwab, ordförande för World Economic Forum i sin banbrytande rapport, The Fourth Industrial Revolution. Denna fjĂ€rde revolution “… stör nĂ€stan alla branscher i varje land. Och bredden och djupet i dessa förĂ€ndringar varar omvandlingen av hela system för produktion, förvaltning och styrning. ”

Varje dag letar vd efter ett sĂ€tt att skydda sig mot denna osĂ€kra framtid. Om de inte gör det kommer massivt antal jobb – och eventuellt företag sjĂ€lva – helt enkelt att upphöra att existera.

Hur kan en VD sÀkra mot en osÀker framtid? Genom att bli smartare. Skapa en kultur av kontinuerligt lÀrande pÄ alla nivÄer i ett företag, i varje anstÀllds sinne. Detta kommer att bevÀpna verksamheten med den mest motstÄndskraftiga och innovativa kraft som finns: teamets smidighet och potential.

The New Metric: Learning

Du Ă€r redan bekant med den fortbildning som lĂ€kare, advokater, certifierade revisorer, investeringsrĂ„dgivare och försĂ€kringsagenter genomför. I Ă„rtionden har yrken som dessa krĂ€vt att folk deltar i minst 20-50 timmar kontinuerlig utbildning (CE) eller kontinuerligt lĂ€rande (CL) per Ă„r – den tid som ofta beror pĂ„ staten.

Under de senaste Ären har föreningar för dessa branscher börjat acceptera icke-formellt lÀrande, sÄsom mikroinlÀrning, i rutan. Ta till exempel American Institute of CPAs, som gör lysande saker med sitt Future of Learning-initiativ.

Idag Àr det inte bara revisorer som behöver vara ett steg före förÀndringshastigheten. Hastigheten och komplexiteten i förÀndringar i affÀrer och teknik vÀxer i en sÄdan kurva att affÀrs- och teknikpersonal behöver CE / CL lika mycket, om inte mer, Àn deras motsvarigheter inom CPA, lÀkare eller advokat.

För att framtidssÀkra sin verksamhet mÄste VDar bevÀpna sina medarbetare med kunskap och fÀrdigheter för att snabbt bygga upp nÀsta innovation i sin bransch och gÄ in pÄ nya marknader. De gör detta genom att göra CE / CL obligatorisk. De vÀver in en förvÀntan om att lÀra sig in i sjÀlva kulturen.

En framvÀxande trend för Visionary CEOs

Vi ser det redan dyka upp i Corporate America. IBM har infört obligatoriska 40 timmar per Är för alla anstÀllda. GE och dess visionÀra CIO Jim Fowler har inrÀttat 20 timmars teknisk inlÀrning för alla IT- och teknikanstÀllda. AT & T: s VD Randall Stephenson har satt upp förvÀntningarna att alla anstÀllda lÀr sig nya fÀrdigheter, vilket rapporterats av New York Times.

ÖvervĂ€g att starta obligatoriska 50 timmar per Ă„r med fortbildning för ditt team. Detta gĂ„r ut pĂ„ fyra timmar per mĂ„nad, en timme per vecka eller 10-15 minuter per dag. KrĂ€v att 50 procent av inlĂ€rningen Ă€r relaterad till deras roll och fĂ€rdigheter / kompetens som kommer att hĂ„lla dem som A + -spelare. De andra 50 procenten kan vara ambitiösa: allt som tar nĂ„gon ett steg lĂ€ngre i sin karriĂ€r. Genom att investera i vĂ„ra medarbetares kollektiva lĂ€rande investerar vi i en smidig och innovativ framtid.