Lava Z40 med 4-tums skÀrm och Android Go lanserades: pris, specifikationer

Lava Z40 med 4-tums skÀrm och Android Go lanserades: pris, specifikationer

“LAVA Z40 pĂ„stĂ„s ge en teaterliknande ljudklarhet”

LAVA International har lagt till en ny enhet som kallas Lava Z40 till sin portfölj. Enligt varumÀrket Àr enheten fokuserad pÄ första gÄngen smarttelefonanvÀndare.

Jasneet Singh, Head-Product (Smartphones), Lava International kommenterade lanseringen: ”Inspirerad av den enorma framgĂ„ngen med LAVA A44 lanserar vi LAVA Z40, inriktad pĂ„ första gĂ„ngen smartphone-anvĂ€ndare och deras behov. Det finns en enorm efterfrĂ„gan pĂ„ smarttelefoner pĂ„ grundnivĂ„ med stark batteribackup och bra ljudkvalitet och Lava Z40 Ă€r precis det. Med den hĂ€r lanseringen tĂ€nker vi nĂ„ ut till anvĂ€ndare som vill uppgradera frĂ„n funktionstelefoner till sin första smartphone för att bli en del av Indiens snabba digitala resa utan att brĂ€nna ett hĂ„l i fickan.“
Lava Z40 balckLava Z40 har en 4-tums skÀrm med en upplösning pÄ 400 X 800 pixlar och Àr skyddad av en Corning Gorilla Glass 2.5D-panel som kan förhindra repor och droppar. NÀr det gÀller programvara kör enheten Android v8.1 (Oreo) Go Edition, vilket Àr en lÀtt iteration av Googles mobila operativsystem och levereras med Go-versionen av appar tillsammans med Data Saver-funktionen. Det interna lagringsutrymmet pÄ telefonen Àr instÀllt pÄ 8 GB, men det finns ett alternativ att utöka det till 64 GB.

Lava Z40 drivs av en fyrkÀrnig processor som har en klockhastighet pÄ 1,4 GHz och Àr ihopkopplad med ett 1 GB RAM. NÀr det gÀller optik finns det tvÄ megapixelkameror bÄde pÄ baksidan och fronten. VarumÀrket hÀvdar att LAVA Z40 har en unik funktion i anslutningsavdelningen. Telefonen levereras med Dual 4G-VoLTE-stöd genom vilket anvÀndare kan surfa pÄ internet via ett 4G-SIM och samtidigt ta emot VoLTE-samtal pÄ den andra. Handenheten har ett 2250 mAh batteri.

Z40 pÄstÄs stödja teaterliknande ljudklarhet och levereras med tio sprÄkfunktioner, inklusive hindi. Lava Z40 finns i tvÄ fÀrgalternativ i svart och rött och har en prislapp pÄ 3499 Rs.