Leder dÄliga jobb till dÄlig mental hÀlsa?

Leder dÄliga jobb till dÄlig mental hÀlsa?

NÀr jag gjorde mina rundor pÄ Startup Week Tour talade en av sessionerna jag gick om balans mellan arbete och privatliv. Det Àr nÄgot som mÄnga företagare och nystartade företag mÄste prata om, men den hÀr specifika sessionen tog det lite lÀngre.

Paneldeltagarna sa att om du inte kan uppnÄ en sund balans leder det till anstÀlldas utbrÀndhet, vilket i sin tur leder till anstÀlldas utcheckning. Det Àr det vÀrsta fallet för alla inblandade, en bestÀmd förlorad-förlorad situation.

Det finns mer att “checka ut” mentalitet utöver att bara ha en dĂ„lig balans mellan arbete och privatliv. Mashable publicerade nyligen en artikel som sammanfattar den ganska snyggt: ett dĂ„ligt jobb Ă€r grundorsaken till allt, mer Ă€n arbetslöshet.

”Min forskning har fokuserat pĂ„ förhĂ„llandet mellan de typer av kontingentarbete som har dĂ„lig psykosocial kvalitet och den mentala hĂ€lsan hos arbetarna som gör det. Och resultat tvingar oss att frĂ„ga, kanske kĂ€ttare, om vi egentligen alltid har det bĂ€ttre i arbetet, sĂ€ger Stephen Bevan, författare till inlĂ€gget Mashable.

För att klargöra förklarar Bevan att psykosocial jobbkvalitet ”innebĂ€r i vilken grad jobb frĂ€mjar kontroll, autonomi, utmaning, variation och uppgiftsskönsel”. Alla dessa element kombinerat har en direkt inverkan pĂ„ huruvida vĂ„rt arbete bidrar till eller försĂ€mrar vĂ„rt psykologiska vĂ€lbefinnande.

SÄ vad upptÀckte Bevan? Först och frÀmst fann han att det finns en tydlig koppling mellan att vara engagerad i gott arbete och sin mentala hÀlsa.

”Ett viktigt bidrag till vĂ„r förstĂ„else av denna lĂ€nk har kommit frĂ„n undersökningen HushĂ„ll, inkomst och arbetsdynamik i Australien (HILDA) i Australien. Det samlar en robust uppsĂ€ttning data som lĂ€tt kan jĂ€mföras med andra situationer som arbetslöshet, sĂ€ger Bevan. Den fullstĂ€ndiga HILDA-rapporten finns hĂ€r.

Nu Ă€r det inte att föredra att vara arbetslös – det kan vi alla komma överens om. Bevan betonade dock det faktum att det traditionella axiomet att nĂ„got jobb Ă€r ett bra jobb inte Ă€r korrekt eller sant. Det missbrukade tankesĂ€ttet hĂ€r Ă€r att ha ett jobb av dĂ„lig kvalitet, som Ă€r trĂ„kigt och rutinmĂ€ssigt, Ă€r bra eftersom det hĂ„ller dig ansluten till arbetsmarknaden: ingen vill se luckor i ditt CV.

“Butterworths data strider mot detta”, sĂ€ger Bevan i artikeln. “HILDA-uppgifterna visar entydigt att den psykosociala kvaliteten pĂ„ dĂ„liga jobb Ă€r sĂ€mre Ă€n arbetslösheten.”

Vidare visar studien att personer som ansökte om och erbjöds mer optimala jobb visade “signifikant förbĂ€ttring av mental hĂ€lsa”. OmvĂ€nt visade personer som stannade kvar vid jobb av dĂ„lig kvalitet en “försĂ€mrad mental hĂ€lsa”. BĂ„da dessa resultat jĂ€mförs med dem som förblev arbetslösa.

SÄ i slutet av allt Àr den verkliga frÄgan att stÀlla inte hur man fÄr nÄgot jobb sÄ snabbt som möjligt. Snarare gÄr det mycket djupare: vi mÄste rÀkna ut som samhÀlle hur man bygger optimala och givande jobb för vÄra anstÀllda. Bevan lÀmnar oss med nÄgra kloka ord att avsluta:

”Detta borde inte hindra oss frĂ„n att anstrĂ€nga varje sena för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor att hitta arbete. Men det borde fĂ„ oss att tĂ€nka mycket mer pĂ„ hur kvaliteten pĂ„ jobb kan pĂ„verka vĂ„r hĂ€lsa och produktivitet. Även i en lĂ„gkonjunktur kan den obekvĂ€ma sanningen vara att “nĂ„got jobb” kanske inte Ă€r ett bra jobb alls. “

Om du behöver ett nytt jobb kan du kolla in nÄgon av dessa webbplatser för att hitta ett startjobb. Eller, Ànnu bÀttre, kolla in Tech.Cos jobbtavla.