Leica Q2 med en 47MP fullbildsensor tillkÀnnagavs; lansering i Indien i mitten av april

Leica Q2 - featured

“Leica Q2 Ă€r en unik kompaktkamera med fullbildssensor och en hög precision 28 mm f / 1,7 fast lins”

Leica har tagit bort omslaget frÄn Leica Q2, dess eftertrÀdare till den legendariska Leica Typ 116, kÀnt i allmÀnhet som Leica Q. I grund och botten Àr det en kompakt kamera, men har den enastÄende fördelen att den levereras med en full ramsensor. Leica Q2 bygger pÄ framgÄngen med fullbildskompaktkameror med en fast lins och presenterar en hel rad förbÀttringar jÀmfört med Typ 116.

Leica Q2 - presenterad

En del av det som gjorde den ursprungliga Leica Q sÄ populÀr (det var en av Tysklands mest sÄlda kameror) var hur den presenterade en Leica-sensor med full bild i kombination med en snabb lins med vidvinkeln, i en kompakt formfaktor. Detta innebar att du inte behövde kompromissa med skördefaktorn i scenarier dÀr det var svÄrt att bÀra en fullblÄst objektiv- och kroppsinstallation. Leica Q2 plockar upp det och utrustar sig med en helt ny fullbildssensor frÄn Leica som levererar 47,3 miljoner pixlar. Sensorn har samma fysiska storlek som tidigare, men fördubblar nÀstan sin totala upplösning, vilket ger en massa intressanta nya tillÀgg. Leica hÀvdar ocksÄ ett ISO-intervall pÄ upp till 50000, vilket möjligen Àr det utökade intervallet och inte den inhemska kÀnsligheten.

Leica Q2 - i text 1

Lecia Q2: s första fördel Ă€r kopplad till den primĂ€ra linsen den anvĂ€nder – en Leica Summilux 28mm f / 1.7 optiskt stabiliserad asfĂ€risk elementlins. Det erbjuder möjligen en av de största optiska precisionerna i hela branschen, i kombination med att det som en snabb lins skulle fungera exceptionellt bra med den nya autofokusmekanismen. Tillsammans med 28 mm brĂ€nnvidd har Leica Q2 ocksĂ„ vĂ€xlar pĂ„ linsen för att vĂ€xla mellan manuell och autofokus, samt en andra vĂ€xling för makrofotografering, som vĂ€xlar sin brĂ€nnvidd till en makropassad 17 mm. Med tanke pĂ„ den högupplösta helskĂ€rmssensorn kan du nu beskĂ€ra in i sensorn med effektiva brĂ€nnviddar pĂ„ 35 mm, 50 mm och 75 mm, vilket ger en effektiv digital zoom pĂ„ nĂ€stan 3 gĂ„nger.

Leica Q2 - i text 2

Även om detta pĂ„verkar den allmĂ€nna övergripande kvaliteten pĂ„ Leica Q2: s högsta upplösningsutgĂ„ng, Ă€ven med den digitala beskĂ€rningen kan du fĂ„ bilder pĂ„ 30MP, 14,7MP respektive 6,6MP, Allt av vilka Ă€r i stort sett anvĂ€ndbara och i nivĂ„ med de flesta andra kameror för semi-professionell anvĂ€ndning. Leicas sensor med ultrahög upplösning Ă€r faktiskt nĂ€stan nĂ€ra helskĂ€rmskameror av Fujifilm och Hasselblad (kom ihĂ„g Hasselblad X-1D?) NĂ€r det gĂ€ller totalupplösning, vilket definierar sin klass.

Leica Q2 - i text 3

Leica har ocksÄ gjort ansprÄk pÄ anvÀndningen av en förbÀttrad bildprocessor, Àven om det förmodligen Àr en tweaked-rendering av den vördnadsfulla Leica Maestro II-bildprocessorn. Vi kan garantera dess snabba bearbetning och övergripande buffertprestanda, vilket Leica hÀvdar kan erbjuda upp till 10 fps sekvensfotografering med full 47MP-upplösning. Videografifunktioner pÄ Leica Q2 strÀcker sig upp till 30 fps för 4K-videor och 120 fps i Full HD, vilket ocksÄ Àr i linje med fotografering med hög bildfrekvens. Den elektroniska sökaren Àr ocksÄ ny hÀr, med en OLED-panel med bibehÄllen samma knivskarpa 3,68 MP-upplösning. Att anvÀnda OLED i sökaren var ocksÄ viktigt för Leica Q2, eftersom visning av 47 miljoner pixlar i livevy kunde ha varit mycket beskattande pÄ en traditionell LCD-sökare.

Leica Q2 - i text 4

DesignmĂ€ssigt har Q2 varit i stort sett lik den gamla Typ 116, men den har antagit ett knapparrangemang som liknar M10. Den övergripande designen och layouten har bibehĂ„llits, trots ett lĂ€tt justerat knapparrangemang, som Leica kallar ett ”unikt intuitivt hanteringskoncept“. Leica Q2 kommer att bli en ganska nyhet och kommer att lanseras i Indien i mitten av april. Det sĂ€ljs i USA till 4 995 dollar (cirka 3 50 800 Rs).