Lektioner frÄn Techstars om att perfekta uppstartsplatsen: Del tvÄ

Lektioner frÄn Techstars om att perfekta uppstartsplatsen: Del tvÄ

Detta Àr den andra delen av en tvÄdelad serie.

TillĂ„t mig att ge dig nĂ„gra DO och DON’Ts för din tonhöjd. Vi har lĂ€rt oss dessa under mĂ„nader av konsekvent övning, misslyckande och lĂ€rande.

Ving inte det

Varje tonhöjd vi hade gjort före Demodagen hade vi bevingat frÄn enkla punkter. Vi skapade alltid pitch och dÀck inom 48 timmar efter att vi behövde det. Detta kan fungera om du bara lÀste fakta ordligt frÄn din bild, men kom ihÄg att presentera fakta inte fÄr investerare att skriva checkar. Du mÄste fÄ investeraren att kÀnna rÀdsla eller girighet, och det krÀver mycket övning och iteration. Du mÄste vÀdja till System 1.

Hyr en designer för att designa ditt Pitch Deck

Vi tyckte att det var oerhört bra att anstÀlla en designer som skulle hjÀlpa till med vÄrt dÀck. Jag har alltid varit en som designade mitt eget dÀck, men problemet jag har stött pÄ Àr att jag fokuserar för mycket pÄ design och inte tillrÀckligt pÄ innehÄllet pÄ tonhöjden. Genom att göra nÄgot sÄ enkelt som att anstÀlla en designer skapade jag en massa tid för mig sjÀlv att fokusera pÄ att spika innehÄllet och leveransen.

Frukta inte feedback

Under Techstars övade vi vÄr pitch pÄ alla. Vi slog vÄra lÀkare tre eller fyra gÄnger i veckan, vi slog andra mÀnniskor vid middagen medan vi gick i slumpmÀssiga improviserade miljöer. Varje gÄng vi sÄg en möjlighet att komma ut ur vÄr komfortzon, öva vÄr tonhöjd och fÄ feedback, utnyttjade vi.

Öva om och om igen

Du kommer att behöva öva mycket mer Ă€n du tror. Öva promenader, öva framför mĂ€nniskor, öva med mikrofon, öva utan mikrofon, öva i konversationston, öva i mer formell ton. Vi trĂ€nade till och med vĂ„r tonhöjd medan mĂ€nniskor slĂ€ngde pingisbollar mot vĂ„ra ansikten sĂ„ att vi var redo för vad som helst. Det Ă€r lite otraditionellt, men bara prova det sĂ„ slutar du tro att vi Ă€r galen.

Du mÄste behandla din tonhöjd som Michael Phelps behandlar hans olympiska hÀndelser.

”Vid 11 Ă„rs Ă„lder berĂ€ttade min trĂ€nare att jag kunde delta i OS om fyra Ă„r, sĂ„ jag sa “Okej, jag vill göra OS-laget, sĂ„ det Ă€r vad vi ska göra.” Och jag började trĂ€na för det. Jag gick fem Ă„r i rad utan att nĂ„gonsin missa ett trĂ€ningspass. Varje dag, 365 dagar om Ă„ret. ”

Ser du, vi ser bara den olympiska stjĂ€rnan vinna upprörande mĂ€ngder guld pĂ„ TV, och vi tĂ€nker, ”Dang, vilken naturlig idrottsman!”Men i verkligheten vann han de guldmedaljerna de dagar dĂ„ ingen sĂ„g pĂ„ honom eller förvĂ€ntade sig att han skulle dyka upp.

[Read more
]

Det hĂ€r Ă€r en förhandsgranskning av “Att fĂ„ pitch perfekt: lektioner frĂ„n Techstars del tvĂ„â€. Besök Techstars för att lĂ€sa hela inlĂ€gget.

Detta publicerades ursprungligen pÄ Medium.