Lenovo Yoga C930 recension: ess hela dagen

Lenovo Yoga C930 recension: ess hela dagen

“VĂ„rt intag av Lenovos premium 2-i-1 cabriolet – Yoga C930”

Om tanken pÄ att anvÀnda en bÀrbar dator som kan fördubblas som en surfplatta lockar dig, Àr chansen att du redan har tagit en lÄng, hÄrd titt pÄ Lenovos Yoga-sortiment av konvertibler. Företaget har gjort sig ett namn bland anvÀndare som vÀrdesÀtter mÄngsidighet framför allt annat och om du Àr en av dem kan det hÀnda att företagets senaste Yoga, C930 (första intryck) Àr ganska tilltalande.

Den bÀrbara datorn tillkÀnnagavs tillbaka i IFA 2018 och den tog nyligen över till indiska strÀnder. Jag har anvÀnt C930 som min go-to notebook i en vecka och det Àr dÀrför jag tycker att den Àr den konvertibla att köpa.

Design och display

Folk, jag tĂ€nker inte slĂ„ runt och bara sĂ€ga det – C930 Ă€r, i mina böcker, den snyggaste cabrioleten pĂ„ marknaden och tar bort titeln frĂ„n Microsofts Surface Book 2 (recension). Du förstĂ„r, medan de flesta bĂ€rbara datorer Ă€r tillverkade av metall eller plast, har Lenovo lagt till glas i mixen vilket ger C930 ett unikt utseende.

Lenovo Yoga C930 recension003

Som framgÄr av skotten anvÀnder hela den övre locket pÄ den bÀrbara datorn glas och har ett underbart blÄaktigt mönster med företagets varumÀrke emblazoned mot den övre vÀnstra sidan. Dessutom, istÀllet för att gÄ överbord med att anpassa locket, har företaget valt att hÄlla sakerna enkla, vilket borde passa alla minimalister i publiken. Det rÀcker med att sÀga, om du gick uttrÄkad av grÄ och vita, heltÀckande musslor, sÄ hittar du mycket att Àlska om den nya Yoga C930.

Lenovo Yoga C930 recension015

Och det Ă€r bara toppen av isberget nĂ€r det gĂ€ller C930s premiumutseende. Utan lockets överkant har den bĂ€rbara datorn konstruerats med metall som kĂ€nns utsökt att röra vid. Kanterna har avfasats för att maskinen ska se snyggare ut och det finns ingen flex i eller runt den bĂ€rbara datorns chassi. Du kan trycka pĂ„ tangentbordet, vrida skĂ€rmen eller trycka mot det med den medföljande pennan – C930 Ă€r sĂ„ robust som den blir.

Lenovo Yoga C930 recension007

Om du har följt Lenovos Yoga-sortiment kommer du att mÀrka nÄgot annorlunda om företagets senaste C930-bÀrbara dator. Till skillnad frÄn sina föregÄngare har C930 gjort bort klockbandets gÄngjÀrn, vilket ökade utseendet pÄ ett stort sÀtt. Den hÀr gÄngen gÄr företaget för substans över stil och följaktligen har C930 en 360-graders soundbar pÄ gÄngjÀrnet som stöds av Dolby Atmos-teknik. DÀrför, oavsett hur du anvÀnder maskinen (vare sig det Àr en bÀrbar dator, i tÀltlÀge eller som en surfplatta), fÄr du alltid kristallklart ljud frÄn enheten.

Lenovo Yoga C930 recension006

Dessutom lĂ„ter högtalarna pĂ„ enheten inte heller halvt dĂ„ligt. Du fĂ„r en medföljande Dolby Atmos-app med enheten som du kan anvĂ€nda för att vĂ€xla mellan olika profiler som spel, filmer och musik, och du kan sedan finjustera drivrutinerna sĂ„ att de lĂ„ter som du vill ha dem ocksĂ„. Jag sĂ„g den första sĂ€songen av Hanna pĂ„ C930 och jag strĂ€ckte inte en gĂ„ng efter mina hörlurar – ljudkvaliteten var precis sĂ„ bra.

Lenovo Yoga C930 recension018

Imponerande nog, trots sin smala omkrets, levereras Lenovo Yoga C930 med ett anstÀndigt sortiment av portar. Den bÀrbara datorn har tvÄ USB-C-Äskbultportar och du kan anvÀnda antingen en för att ladda den bÀrbara datorn eller för att ansluta en extern bildskÀrm till maskinen. Det finns ocksÄ en USB Type-A 3.1-port, tillsammans med ett hörlursuttag och en plats för den medföljande pennan. Dessutom, medan företaget inte erbjuder en HDMI-port, levereras enheten med en Type-C till HDMI-kontakt i lÄdan, vilket Àr fantastiskt. Den bÀrbara datorn har till och med en fingeravtryckssensor som fungerar riktigt bra för att sötna affÀren. Sammantaget nöjer jag mig med portvalet pÄ Lenovo Yoga C930.

Lenovo Yoga C930 recension021

Lenovo Yoga C930 levereras med en 13,9-tums 4K IPS-panel med Dolby Vision som helt enkelt uttryckt Àr en glÀdje att anvÀnda. SkÀrmen Àr skarp och uppvisar kraftfulla fÀrger som gör konsumerande media till det en visuell fest. Panelen har ocksÄ utmÀrkta betraktningsvinklar och skÀrmens beröringsrespons Àr i nivÄ med tÀvlingen.

Lenovo Yoga C930 recension001

Dessutom, om du Àr den artiga typen och gillar att skribba med pennan pÄ skÀrmen, kommer du ocksÄ att uppskatta pennens subtila haptiska feedback. Om jag kunde skulle jag justera skÀrmen för att bli lite ljusare som filmer och program med mÄnga mörka scener (VÄghals, Hanna, et al.) var inte lÀsbara nog för mina ögon. Men uteslutande Àr skÀrmen pÄ Lenovo Yoga C930 bland de bÀsta i branschen och jag betygsÀtter den mycket högt.

Tangentbord och styrplatta

Om jag har sagt det en gĂ„ng har jag sagt det tusen gĂ„nger – ett högkvalitativt tangentbord Ă€r oerhört viktigt i mitt arbete och i den utstrĂ€ckningen gjorde Lenovo Yoga C930 mig inte besviken. Jag kan faktiskt sĂ€ga att det har varit extremt roligt att skriva pĂ„ den bĂ€rbara datorn och att C930 utan tvekan Ă€r min favoritbĂ€rbar dator att skriva lĂ„ngformiga artiklar pĂ„ just nu.

Lenovo Yoga C930 recension007

Nycklarna erbjuder utmÀrkt taktilitet, Àr superklickiga och har precis rÀtt mÀngd resor. Layouten Àr ocksÄ tillrÀckligt fördelad, och tangentbordet har till och med en bakgrundsbelyst LED som skulle hjÀlpa dig att fÄ ditt arbete gjort pÄ natten. Var sÀker, jag har aldrig gjort sÄ lite fel pÄ Word som jag gjorde nÀr jag anvÀnde C930.

Lenovo Yoga C930 recension010

Styrplattan pÄ C930 förtjÀnar ocksÄ ett omnÀmnande. Enhetens yta Àr rymlig och har en mjuk beröring. Följaktligen kommer dina fingrar att glida genom styrplattan och eftersom den kommer med stöd för Windows Precision-drivrutiner kan du ocksÄ anvÀnda en gestbaserad navigering utan problem. Det rÄder lite tvivel om att köpare som vÀljer C930 inte behöver anvÀnda en extern mus med enheten.

Prestanda och batteritid

Min recensionsenhet av Lenovo Yoga C930 levererades med Intels Core-i5 8250u-processor med en basklockhastighet pÄ 1,6 GHz. Processorn kan turbo upp till 3,4 GHz och den fungerar tillsammans med 16 GB dubbelkanalsminne och 512 GB SSD. Köpare kan ocksÄ specificera maskinen med Intels i7-processor, som ska erbjuda bÀttre prestanda eller spara lite pengar genom att vÀlja modellen med en full HD-skÀrm.

Lenovo Yoga C930 recension013

Med det sagt var jag mer Àn nöjd med den prestanda som Core i5-varianten av den bÀrbara datorn erbjuder. Under min tid med C930 stötte jag aldrig pÄ nÄgra efterslÀpningar eller stammar och jag kunde bekvÀmt komma igenom mitt arbetsflöde utan besvÀr. Applikationerna öppnade snabbt, multitasking var smörjig och spÀrrade spel, det var inte mycket annat jag inte kunde göra pÄ den bÀrbara datorn. Jag stötte pÄ nÄgra skalningsproblem med applikationer som VLC Media Player, men det hade mest att göra med sjÀlva programvaran.

Lenovo Yoga C930 recension004

Dessutom, Àven med ett halvt dussin öppna appar, förblev den bÀrbara datorn snyggt tyst och chassitemperaturen höjde inte onaturligt under lÀngre perioder heller. Det rÀcker med att sÀga, om du anvÀnder din bÀrbara dator för att surfa pÄ nÀtet, titta pÄ filmer, skriva och göra lite lÀttredigering pÄ Photoshop, sÄ hittar du lite att klaga pÄ C930.

Den bÀrbara datorns batteritid höll ocksÄ bra. I genomsnitt kunde jag gÄ igenom en hel arbetsdag utan att ansluta den bÀrbara datorn. Det sÀger sig sjÀlvt att de som vÀljer full HD-modellen kommer att njuta av lÀngre trollformler frÄn laddaren men mÄttliga anvÀndare kommer ocksÄ att hitta batteriets livslÀngd för 4K-varianten anvÀndbar. För att avrunda detta underrubrik, lÄt oss titta pÄ hur C930 gick i olika syntetiska riktmÀrken och batteritester. Jag har bifogat nödvÀndiga skÀrmdumpar ovan, sÄ ta en titt.

Dom

Lenovo C930 fÄr de flesta om inte alla saker rÀtt, varför jag hÀnvisade till enheten som den bÀsta konvertibla pÄ marknaden i början av översynen. NÀr det gÀller prissÀttningen sÀljs min granskningsenhet, den med i5-chipet och 4K-skÀrmen för Rs 1,39,990 medan Core i7-modellen ger dig tillbaka Rs 1,59,990. Det Àr mycket pengar men jag kÀnner att det Àr vÀl investerat i Lenovos C930.

Lenovo Yoga C930 recension011

NÀr det gÀller konkurrensen Àr marknaden i linje med premium 2-i-1 frÄn mÀrken som HP och Dell. Du kan vÀlja varandra men om jag var i dina skor skulle jag vÀlja Lenovo Yoga C930 eftersom den erbjuder en unik design, ett fantastiskt tangentbord och en underbar 4K-skÀrm, medan andra fortfarande sitter fast pÄ 1080p.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Head-turning design UtmÀrkt tangentbord och styrplatta Fantastisk 4K-skÀrm Fantastisk ljudutgÄng frÄn soundbar Sömlös fingeravtrycksautentisering

Nackdelar

SkÀrmen kunde ha varit ljusare BatterilivslÀngden kunde ha varit bÀttre

Foton av Raj Rout