Lenovo Z5 Pro GT första intryck: Grand Tourer i Android-vÀrlden

Lenovo Z5 Pro GT första intryck: Grand Tourer i Android-vÀrlden

“Z5 Pro GT drivs av Qualcomms Snapdragon 855-processor och levereras med upp till 12 GB RAM”

Under de senaste dagarna pĂ„ MWC Barcelona har jag haft en chans att testa nĂ„gra fantastiska Android-enheter. Men alla smartphones bleknade jĂ€mfört med Lenovos senaste flaggskepp – Z5 Pro GT, som Ă€r en helt dum, gör-allt-vara-allt-smartphone. Jag lyckades fĂ„ tag pĂ„ en enhet och efter att ha testat en kort stund ville jag ta med den tillbaka till Indien. HĂ€r Ă€r varför.

Lenovo Z5 Pro GT första intryck05

Om du har arbetat aktivt mot fenomenet ” smartphone notch ”, kommer du att Ă€lska designen av Z5 Pro GT. Precis som Xiaomi Mi Mix 3 (första intryck) och Honor Magic 2 (recension), har Lenovos erbjudande ocksĂ„ en glidmekanism som stoppar in smarttelefonens selfie-kamera och hörsnĂ€ckan inuti dess chassi. Som ett resultat domineras hela fronten av enheten av en 6,39-tums FHD + AMOLED-skĂ€rm som dominerar över 95 procent av hela ytan. Att sĂ€ga att enheten ser fascinerande ut nĂ€r skĂ€rmen Ă€r pĂ„ Ă€rligt talat en underdrift. Smarttelefonen Ă€r det nĂ€rmaste du kommer till en verkligt ramlös upplevelse och jag Ă€r villig att satsa pĂ„ att den kommer att ge en fantastisk enhet att konsumera media pĂ„.

Lenovo Z5 Pro GT första intryck12

Resten av smarttelefonens design Àr lika bra, kom ihÄg. Z5 Pro GT har konstruerats med en blandning av glas och metall som gör underverk för sin övergripande dragning i handen. Dessutom har Lenovo polerat enhetens design genom att lÀgga till nÄgra subtila detaljer hÀr och dÀr. Till exempel Àr hela baksidan av smarttelefonen insvept i ett kolfibertryck och trimmen som grÀnsar till skÀrmen sÄvÀl som kameramodulen har röda accenter, som alla gör att Z5 Pro GT sticker ut frÄn flocken av andra flaggskepp pÄ marknaden.

Lenovo Z5 Pro GT första intryck07

NĂ€r det gĂ€ller placeringen av portarna och knapparna har smarttelefonen en texturerad strömbrytare pĂ„ höger sida och en volymvippa till vĂ€nster. Mot botten har enheten en USB Type-C-port för laddning, som flankeras av högtalargaller pĂ„ vardera sidan. Till min bestörtning saknar smarttelefonen ett hörlursuttag och dĂ€rför behöver du en dongel för att ansluta ett par 3,5 mm-hörlurar till enheten. För sĂ€kerhet levereras Z5 Pro GT med en fingeravtryckssensor pĂ„ displayen som fungerade bra under min första tid med enheten. Även om det inte Ă€r sĂ„ snabbt som en kapacitiv sensor har den placerats pĂ„ ett mer bekvĂ€mt stĂ€lle.

Lenovo Z5 Pro GT första intryck21

Att köra smart pĂ„ Lenovo Z5 Pro GT Ă€r Qualcomms senaste och bĂ€sta Snapdragon 855-processor som kan kopplas ihop med upp till 512 GB inbyggt lagringsutrymme och hela 12 GB lagringsutrymme. DĂ€rför borde det inte bli nĂ„gon överraskning att smarttelefonen kunde hantera menstruationsuppgifter som att öppna nĂ„gra dussin appar eller hoppa in och ut ur menyer felfritt. Ärligt talat sĂ€tter enheten min OnePlus 6T McLaren-version till skam med sina specifikationer.

Lenovo Z5 Pro GT första intryck09Kommer till kamerorna, har Lenovos Z5 Pro GT en dubbla kamerainstÀllning bÄde pÄ framsidan och baksidan. PÄ baksidan fÄr telefonen ett par 16MP- och 24MP-sensorer, medan de frÀmre skyttarna innehÄller ett par 16MP- och 8MP-sensorer. Nu kunde jag inte ta kamerorna pÄ enheten för en snurrning, men de ser lovande ut pÄ papper och jag Àr ganska angelÀgen om att testa dem.

Lenovo Z5 Pro GT första intryck06

I programvaruavdelningen startar handenheten en anpassad hud av ZUI ovanpĂ„ Android Pie. Smarttelefonen drivs av ett 3 350 mAh-batteri och dess prissĂ€ttning börjar vid 2698 RMB (cirka Rs 29 000) för 6 GB RAM-variant. Med ett flaggskeppsuppsĂ€ttning och sĂ„dana innovativa funktioner kan Lenovo Z5 Pro GT ge andra prisvĂ€rda flaggskepp en löpning för sina pengar. Om bara den kinesiska jĂ€tten tar med den till Indien …