Lenovos vikbara telefondesign avslöjas i nya patentbilder

Lenovos vikbara telefondesign avslöjas i nya patentbilder

“Patentbilderna visar att Lenovos vikbara smartphone kan ha en clamshell-design”

Smartphone-tillverkare rusar för att leverera hopfällbara smartphones. I år handlar det mest om vikbara telefoner och vi har nu en ny design från Lenovo. Företaget hade ansökt om patent i september förra året till Global Design Database av WIPO (World Intellectual Property Office). Patentet är för en hopfällbar telefon med en clamshell-design och Lenovo har inkluderat några skisser som visar enheten.

Det h√§r √§r inte f√∂rsta g√•ngen som Lenovo visar en hopf√§llbar telefon. Motorola, som √§gs av Lenovo, arbetar f√∂rmodligen p√• en ny Razr-enhet med en hopf√§llbar sk√§rm. √Ąven den telefonen har ryktats ha en clamshell-design. Men Lenovo-designen, som f√∂rst uppt√§cktes av LetsGoDigital, √§r annorlunda och har ett g√•ngj√§rn som inte till√•ter att sk√§rmen f√§lls platt.

När telefonen viks ut har du en hög skärm som ser väldigt obekväm ut att hålla. Skisserna visar att bredden skulle likna nuvarande smartphones, men skärmen är väldigt hög, ännu högre än 21: 9-smartphones från Sony. Detta skulle dock innebära att telefonen, när den viks, skulle vara lätt att använda med en hand. Inramningarna är tunna och telefonen ser bra ut framifrån. En selfie-kamera finns också på den övre ramen.

På baksidan finns det ännu en skärm här, placerad längst ner. Den nedre halvan av telefonen har det böjbara området, som kan vikas i olika positioner. Du kan till exempel delvis vika telefonen för att få ett större bildförhållande och sedan vika den helt för att få ett mindre bildförhållande. Åtminstone så ser det ut. Som du kan se från skisserna är det vikbara området inte precis i mitten, vilket är ett konstigt designval.

Skärmdump 03-04-2019 kl 18.41.39

Den andra skärmen kan antagligen användas för att visa meddelanden, snabbinställningar, selfie-kamera, etc. Den bakre delen av telefonen har också en kamera högst upp. Enheten har dock en enda bakre kamera, vilket också är konstigt. När telefonen är vikad stängs den inte helt platt tack vare det gångjärnet. Som vi nämnde tillåter det större gångjärnet att telefonen kan vikas på olika områden.

Vi är inte säkra på om detta patent någonsin kommer att bli verklighet, eftersom det är fallet med de flesta patent. Några av dem tillverkas i faktiska produkter, men andra lever bara som skisser och idéer.