Levitera dekor, översÀtta prylar och distraherade drivrutiner

Levitera dekor, översÀtta prylar och distraherade drivrutiner

Som en del av vÄr spotlight-serie varje vecka ropar vi ut veckans mest anmÀrkningsvÀrda startups. Det pÄgÄr sÄ mycket innovation att vi vill sprida ordet och hÄlla lÀsarna inblandade. FrÄn tech-driven barnmat till armband som förstÄr ditt emotionella vÀlbefinnande, det finns en sÄdan mÄngfald av idéer i tech startups, sÄ lÄt oss dra full nytta av det.

Little Spoon Àr ett teknologidrivet barnmatföretag som erbjuder den mest nÀringsrika och vÀlmatade maten pÄ marknaden. Little Spoon grundades av kvinnliga entreprenörer Michelle Muller och Lisa Barnett och försökte ge förÀldrar som bryr sig om jord-till-bord en lönsam lösning pÄ deras problem med vad de ska mata sina barn.

Barnett erkÀndes som Forbed 30 Under 30 VC i Är och tillbringade tid som partner pÄ Sherpa Foundry och som investerare pÄ VC-företagen Maveron och Dorm Room Fund. Muller har specialiserad kunskap pÄ barnmatmarknaden och grundar ocksÄ Petit Organics, en lokal leverans av fÀrsk babymat i USA.

Levitating X Àr en samling tyngdkraftsutmanande inredning med moderna matstÀllen, eleganta konstverk och vaser och lÀderkuddar för att visa högklassiga klockor och smycken. Objekten svÀvar och kan rotera med hjÀlp av speciell elektromagnetisk teknik.

Travis the Translator Àr en revolutionerande gadget som lÄter dig prata med nÀstan alla i vÀrlden och kunna förstÄ dem, trots en sprÄkbarriÀr. Travis bryter dessa grÀnser genom att översÀtta pÄ plats pÄ över 80 sprÄk. Travis blir ocksÄ bÀttre med tiden, lÀr sig hur du pratar och anpassar dig.

Feel Àr ett högteknologiskt armband som mÀter biosignaler och ger anvÀndarna en analys av deras emotionella vÀlbefinnande. Och ger dem rekommendationer om hur de kan förbÀttras. Sensorerna pÄ armbandet mÀter elektrodermal aktivitet, blodvolymspuls och hudtemperatur, och Feels speciella algoritmer tar den informationen och gör det helt och hÄllet.

Cellcontrol Àr en teknik som fokuserar pÄ att hindra distraherade förare frÄn att anvÀnda sin telefon nÀr de kör pÄ vÀgen. Appen kommer att mÀrka nÀr du Àr i bilen och kör och förhindrar att du kan komma Ät din telefon för att ta selfies, spela spel eller skicka sms till dina vÀnner. Den kan anvÀndas i affÀrssituationer med anstÀllda som Àr pÄ vÀg ocksÄ.

LÀs mer om vÀxande nystartade företag hÀr pÄ Tech.Co