LG G5 hands-on: En underbar telefon som inte liknar nÄgot du har sett tidigare

LG G5 hands-on: En underbar telefon som inte liknar nÄgot du har sett tidigare

LG: s stora presskonferens för Mobile World Congress Àr Àntligen över och det sydkoreanska företaget meddelade exakt vad vi trodde det skulle: en telefon som presenterades i otaliga lÀckor före den stora avslöjandet. En telefon som ingen annan. En telefon som lovar att bli Ärets mest originella flaggskeppssmartphone, eftersom företaget Àr redo att omfamna konceptet med en modulÀr smartphone, som inget stort företag har lekt med hittills. Inte ens Google vet hur man gör det Àn.

Men chansen kan inte löna sig. MissförstĂ„ mig inte, jag Ă€lskar hur LG G5 kĂ€nns i handen och hur lyhörd det Ă€r – wow, det Ă€r snabbt – men det Ă€r alla “Play” -gimmickar som Ă€r ganska övervĂ€ldigande.

MISS INTE: De 5 mest spÀnnande sakerna med den revolutionerande nya LG G5

Metallenheten har fina slÀta kanter, kÀnns bekvÀm i handen och har en underbar skÀrm. Telefonen Àr definitivt det bÀsta LG nÄgonsin har gjort, och du kommer inte att vara ledsen om du köper en senare i Är. Det kanske inte Àr en Nexus-telefon, men det kan vara det nÀst bÀsta.

Smarttelefonentusiaster som vill fÀsta med handenheten kommer att Àlska hela modulkonceptet, men de kommer att upptÀcka att det inte Àr perfekt.

NÀr jag gick frÄn bord till bord testade jag alla moduler som LG har visat. Jag försökte se hur enkelt det Àr att byta batteri och upptÀckte att det inte Àr sÄ enkelt som det kan vara.

Du vill dra ut undersidan, men det kommer inte att hĂ€nda – och jag Ă€r glad att det inte gör det. IstĂ€llet mĂ„ste du trycka pĂ„ en knapp pĂ„ vĂ€nster sida mot handenhetens botten. Du hör sedan ett klick och du kan dra ut det döende batteriet för att ersĂ€tta det med ett nytt.

Jag har ingen aning om vad som finns i G5, men jag kan redan se nÄgra problem som kan uppstÄ med denna mekanism i framtiden. LÄt oss bara hoppas att jag har fel.

LG Cam Plus lÀgger till nÄgra vÀlkomna fysiska knappar som fotografer kommer att uppskatta, och du kan definitivt ta tag i kameran bÀttre Àn tidigare. Men sjÀlva modulen Àr skrymmande och förstör handenhetens fantastiska metalldesign. Huvuddelen gÄr inte sÀrskilt bra med den tunna profilen pÄ handenheten, Àven om du behöver det för det förbÀttrade greppet.

Hi-Fi Plus-modulen med B&O Play levererar fantastiskt ljud. Ironiskt nog, medan iPhone 7 ryktas saknar ett hörlursuttag, nÀr du anvÀnder denna Hi-Fi Plus-modul pÄ LG G5 fÄr du tvÄ hörlursuttag, en pÄ botten och en pÄ ovansidan.

Precis som med Cam Plus-modulen finns det ett stort “men” hĂ€r. Modulen lĂ„ter bra – skillnaden Ă€r omedelbar, Ă€ven med ett par billiga hörlurar – men den Ă€r gjord av plast som inte ser ut eller kĂ€nns lika bra som telefonen. Det mest oroande Ă€r att plastenheten inte följer metallen sömlöst och du kommer att kĂ€nna skillnaden.

Jag hÀnvisar inte till den uppenbara skillnaden i konsistens heller, utan det faktum att du kÀnner metallkanten nÄgot utskjutande bortom plasten eftersom de inte stÀmmer bra.

Det blir intressant att se hur mÄnga som köper dessa extra moduler och om andra kommer att slÀppas i framtiden. Men en fördel som dessa moduler har verkar vara att de alla har ett inbyggt batteri.

Slutligen finns det nya prylar att spela med tillsammans med LG G5, inklusive 360 ​​CAM, 360 VR, H3-hörlurar, Rolling Bot, Smart Controller och Tone Platinum, allt hanterbart frĂ„n en specialiserad Friends Manager-app.

Hittills har jag spelat med “360” -enheterna, som verkar vara vĂ€lgjorda och prisvĂ€rda alternativ för skapande och konsumtion av VR-innehĂ„ll. De Ă€r ganska intuitiva, men det hĂ€r Ă€r inte de avancerade VR-enheter som vissa anvĂ€ndare letar efter.