LG G8 ThinQ första intryck: tvÄ steg framÄt, ett steg tillbaka

 LG avslöjar G8 ThinQ-priser och förbokningsinformation;  försÀljningen börjar 22 mars

“G8 ThinQ har nĂ„gra intressanta och innovativa knep i Ă€rmen och har förstklassig hĂ„rdvara”

Att behĂ„lla sin tradition att lansera ett G-serie flaggskepp en dag innan MWC officiellt startar, har den koreanska jĂ€tten LG tagit slöjor frĂ„n den nyaste smarttelefonen i sortimentet – G8 ThinQ. Om du inte har bott under klippan har telefonen lĂ€ckt ut ganska ofta i all sin prakt, och den faktiska enheten bekrĂ€ftar alla rykten. Ja, det finns ett hack. Ja, G8 ThinQ levereras med en konventionell fingeravtryckslĂ€sare placerad pĂ„ baksidan. Ja, handenheten har ingen trippelkamerainstĂ€llning (pĂ„ alla marknader, eftersom telefonen ocksĂ„ kommer att finnas med dubbla bakre kameror, beroende pĂ„ region). Allt detta leder oss till den oundvikliga frĂ„gan – vad exakt har LG: s senaste flaggskeppspaket för att locka potentiella köpare? Tja, jag lyckades spendera lite tid med smarttelefonen vid lanseringsevenemanget, och hĂ€r Ă€r vad jag tuntQ (förstĂ„r du det?).

LG G8 ThinQ första intryck - 91mobiler 01

LĂ„t oss ta bort de dĂ„liga grejerna: LG G8 ThinQ ser ut precis som G7 ThinQ (recension). Även om det inte Ă€r en dĂ„lig sak, betyder det att telefonen fortsĂ€tter med en fantastisk glas-sandwich-design och en militĂ€rklassig byggnad. Men det finns ocksĂ„ ett brett hack pĂ„ den senaste modellen – vilket omedelbart gör G8 ThinQ till en smartphone frĂ„n 2018. Dessutom drar glasbaksidan fingeravtryck och flĂ€ckar som vad som helst. Med detta sagt Ă€lskade jag absolut den kompakta och lĂ€tta byggnaden av LG G8 ThinQ eftersom den bara Ă€r 8,4 mm snygg och tipsar skalorna vid 167 g.

LG G8 ThinQ första intryck - 91 mobiler 10

VÀnd bakÄt och du kommer att hÀlsas med en trippelkamerainstÀllning placerad horisontellt. Det fina Àr att kameramodulen sitter i jÀmnhöjd med kroppen, och under det hittar du fingeravtryckssensorn. Nu har jag inget mot fysiska fingeravtryckslÀsare, det Àr bara konstigt att se LG fortsÀtta med funktionen nÀr vÀrlden gÄr mot fingeravtryckslÀsare under visning. Bortsett frÄn det följer enheten den konventionella placeringen för knappar och portar.

LG G8 ThinQ designgalleri

Nu Àr det skÄran ovanpÄ skÀrmen inte bara för det, vilket Àr bra. Tillsammans med selfieskytten Àr en 3D Time of Flight-sensor, som den koreanska jÀtten dubbar som Z-kamera. Medan anvÀndningen av ToF-kameran inte Àr ny eftersom tillverkarna har anvÀnt den för att möjliggöra ansiktsupplÄsning eller exakt djupmappning, anvÀnder LG den för att kunna fÄnga vener i din hand (som Àr unika) för att erbjuda bÀttre och sÀker upplÄsning erfarenhet. Dubbed Hand ID, funktionen Àr ganska intressant och jag kan se varför detta skulle vara anvÀndbart i vissa scenarier som nÀr du lagar mat eller rakar ditt skÀgg och fortfarande behöver kontrollera nÄgot viktigt, dÄ behöver du inte röra G8 ThinQ pÄ detta sÀtt. För detta Àr allt du behöver göra att ta upp din handflata 6 cm frÄn den frÀmre kameran. Men varumÀrket slutade inte med det eftersom det ocksÄ lÄter dig initiera olika ÄtgÀrder med AirMotion-gesterna. Beroende pÄ gester kan du öppna appar, ta skÀrmdumpar eller till och med öka eller minska volymen. Allt som ger ett snyggt festtrick mÄste jag sÀga, men det Àr Ànnu att se hur enkelt och smidigt det Àr. Och Àven om det inte visar sig vara en frustrerande upplevelse kunde jag inte lÄta bli att dra paralleller med Samsungs Galaxy S4, som ocksÄ hade funktioner som Eye Tracking, Air View, etc.

LG G8 ThinQ Hand-ID och AirMotion

Det Àr inte det enda intressanta som LG: s G8 ThinQ ger till bordet. Smarttelefonen anvÀnder ocksÄ sin skÀrm för att producera ljud. Kallas Crystal OLED-ljudet, jag mÄste sÀga att det Àr en bra idé att erbjuda en högre ljudutgÄng med tanke pÄ att telefonen har en större yta. I mitt test i bullriga inomhus verkade ljudet vara ganska högt och tydligt.

Naturligtvis fÄr du ocksÄ en underbar skÀrmpanel, som mÀter 6,1 tum diagonalt och erbjuder Quad HD + -upplösning. Med ett bildförhÄllande pÄ 19,5: 9 ger P-OLED-skÀrmen stansfÀrger och skarpa bilder. Att skydda skÀrmen Àr ett lager av Cornings Gorilla Glass 5.

LG G8 ThinQ första intryck - 91mobile 04

HÄrdvarumÀssigt Àr LG: s G8 ThinQ som alla andra flaggskepp för 2019, dvs prestanda tas hand om Qualcomms Snapdragon 855-chipset, som Àr ihopkopplat med 6 gig RAM. 7nm oktakÀrnkretsuppsÀttningen Àr klockad till 2,84 GHz för sitt primÀra kluster, medan ett fyrkÀrnigt kluster instÀllt pÄ 1,8 GHz syftar till att hantera krafteffektiva uppgifter och ett 2,42 GHz-trekÀrnkluster Àr avsett för de kraftfulla uppgifterna. Under min inledande period kom smarttelefonen som en smidig artist. För lagring av filer och appar levereras enheten med 128 GB minne ombord, vilket ocksÄ kan utökas ytterligare.

LG G8 ThinQ första intryck - 91mobiler 22

För avbildning lÄnar LG G8 ThinQ kamerakonfigurationen för förra Ärets V40 ThinQ. Du fÄr en 12MP standard shooter med en blÀndare pÄ f / 1,5, som Àr ihopkopplad med 16-megapixel f / 1,9 ultra-wide snapper och en 12-megapixel f / 2,4 tele-sensor. Baserat pÄ min korta tid med enheten verkar kamerorna ganska kapabla, och att vÀxla mellan dem Àr ocksÄ ganska omedelbart. Fokushastigheterna och slutartiden Àr ocksÄ snabba, men vi skulle avstÄ frÄn att sÀga nÄgot om bildkvaliteten innan vi spenderade mer tid pÄ telefonen. Ytterligare en anledning till att G8 ThinQ inte stöter pÄ som en telefon för 2019 Àr det faktum att företaget fortsÀtter med en 8MP selfie-kamera, som inte kan matcha upp till högupplösta sensorer tillgÀngliga pÄ framsidan idag.

LG G8 ThinQ första intryck - 91mobiler 18

Naturligtvis kommer G8 ThinQ med LG: s anpassade anvĂ€ndargrĂ€nssnitt som körs ovanpĂ„ Android 9.0 Pie. Även om Samsung har gĂ„tt mot minimal bloatware med sin OneUI, ser den egenutvecklade huden ganska tung ut. Att fylla pĂ„ smarttelefonen Ă€r ett 3500 mAh batteri, som enligt standarder frĂ„n 2019 verkar vara pĂ„ en lĂ€gre sida. LG har erbjudit ett Quick Charge 3.0-stöd.

LG G8 ThinQ första intryck - 91mobiler 21

Som du kan framkalla LG G8 ThinQ blandade kĂ€nslor. MissförstĂ„ mig inte – jag Ă€lskar den innovativa kvoten frĂ„n LG-smartphones. Tillbaka 2016, nĂ€r jag deltog i min första MWC, Ă€lskade jag G5 som kom med en semi-modulĂ€r design. Men fyra Ă„r senare, nĂ€r smarttelefonindustrin gĂ„r i en annan riktning, verkar varumĂ€rket hĂ„lla fast vid sina vapen och erbjuda partytrick i innovationens namn, vilket Ă€r minst sagt förvirrande. LG har inte meddelat pris- eller tillgĂ€nglighetsinformation för G8 ThinQ, och om du frĂ„gar mig beror mycket pĂ„ telefonens prislapp. Om precis som sin föregĂ„ngare, varumĂ€rkets senaste prissĂ€tts attraktivt, kan det bli ett vĂ€rt prisvĂ€rt flaggskepp, men annars ser luren inte ut att locka tillrĂ€ckligt för att sitta tillsammans med 2019: s flaggskepp, inklusive den nyligen aviserade Samsung Galaxy S10 (första intryck) rĂ€ckvidd.